tisdag, juli 16, 2013

På vift i New Jersey

Gårdagens "Mamma-Barn-Get-Together" blev riktigt lyckad! Jag hämtade Lill-Skruttan efter lunch på dagis. Sedan var vi hemma en stund och förberedde för vår ca 1 timmes bilkörning till min chef i NJ. Lill-Skruttan var så glad och uppspelt och tyckte det skulle bli både roligt och spännande. Som ett litet äventyr tillsammans. Bilkörningen gick galant och vi kom fram till min chef. Tacka veta jag GPS!!!!!! Här skyndade vi oss in från den tryckande hettan och blev bjudna på lite smått och gott att äta och dricka. Lill-Skruttan var lite småblyg men vi läste en del böcker. Hennes söner gjorde sig i ordning och strax efter 18 körde vi vidare till restaurangen för att träffa de andra.

Valet blev Cheesecake Factory, en rätt stor och välkänd restaurangkedja här i USA. Namnet till trots så är det en riktig restaurang med mat och inte bara desserter. Eftersom vi var såpass många som skulle äta tillsammans var det en timmes väntetid. Som tur var låg restaurangen vid en stor mall, så vi gick helt enkelt in där och ungarna tågade raskt iväg till Legoaffären. Där byggdes det sedan Legogubbar för fullt. Ett utomordentligt bra ställe att hänga på i väntan på att vi skulle få vårt bord.


Lill-Skruttan och den enda andra flickan i gänget började efter en stunds blyghet att prata och sedan hade de otroligt kul tillsammans resten av kvällen. De lekte med sina Legogubbar och pratade om allt möjligt. Lilla F kunde som tur var engelska såpass bra att de kunde leka tillsammans. Hon och hennes mamma (kollega till mig) är från Italien men bor i Paris. Jag förstod därför att hon skulle kunna italienska och franska men var osäker på engelskan. Det visade sig dock att hon tar engelskalektioner också samt har en amerikansk nanny så det var inga som helst problem med engelskan där inte. När vi skulle säga hejdå omfamnade hon och Lill-Skruttan varandra och sedan stod de och skakade hand med varandra hur länge som helst medan de upprepade "Nice to meet you nice to meet you nice to meet you" medan de kiknade av skratt....


Kvällen var verkligen himla trevlig. Alla barnen (6 stycken allt som allt) skötte sig exemplariskt på restaurangen. Helt otroligt egentligen. Och det är alltid roligt att få lite tid utanför jobbet för att prata med sina kollegor om saker utanför det som händer just på jobbet. Att dessutom få tillfälle att träffa varandras barn tycker jag är en extra bonus. Jag vet dessutom att det är betydelsefullt för min dotter. Att hon har ansikten till de namn hon annars hör mig nämna. Att hon nu har pratat med dem mer än en gång och hon har även träffat deras barn. Sådant gör skillnad. Kvällen blev dock ganska sen. Vi åkte inte hemåt förrän vid 21-tiden och var inte hemma förrän efter 22. Så i morse var det en trött liten tjej som skulle till dagis. Men hon tyckte absolut att det hade varit en toppenkväll. Lite extra sådär. Och i bilen på väg hem genom ett mörkt New Jersey hör jag henne strax innan hon somnar i sin bilstol: "Mamma jag ÄLSKAR dig!" Och då svämmar mitt hjärta över. Och jag vet att denna kväll kommer hon att minnas som något riktigt bra. Och det känns fint.

7 kommentarer:

Kattas Betraktelser sa...

Vilken bra dag ni fick.Det är nog rätt sällan, tror jag, som man träffas utanför arbetet med sina barn. Lill-Skruttan har en jättefin klänning på sig, hon ser ut att trivas i den! Kram

Miss Marie sa...

Åh, så härligt! Hela dagen! Kan tänka mig att det är nåt E kommer minnas o prata om ett bra dag! Kul att få umgås med kollegor även utanför arbetet och roligt att träffa en kollega från Frankrike också! Vilket internationellt företag!

Millan sa...

Vad skoj det later med en mamma/barn date! Det funderar jag pa om jag ska foresla bland vara vanner har :-).

Kram!

Saltistjejen sa...

Katta,
Ja det var en riktigt bra eftermiddag och kväll vi fick tillsammans med mina fina kollegor och deras barn. :-)
Och klänningen älskar E. Tack för komplimangen!
Kram!


Miss Marie,
Ja det var riktigt roligt att ses utanför "det vanliga". Mitt team och min arbetsplats är verkligen global. Jag har kollegor från många länder vilket är riktigt roligt!


Millan,
ja det kan jag rekommendera! Verkligen. Det var mysigt och roligt.
:-)
Kram!

Annika sa...

ÅÅ vad fint att det var så lyckat i NJ!
OCH roligt att Ella hade så kul!
Mysigt med ny kompis för henne.
Jag gillar Cheesecake Factory, bra mat och mYCKET mat.
Gulligt att höra det hon sa i bilen....
AWWW!!!
Kramar!!

Desiree sa...

Vad kul att det blev så lyckat. Tycker det var en himla bra idé. Roligt som sagt både för de små och för er mammor. Det var ju bra att både E och den andra tjejen kom över sin blyghet och dessutom att de kunde prata och leka ihop. Tycker också att Cheese Cake är ett superbra alternativ som har mycket att välja på. Det finns garanterat något som alla gillar på deras meny. Så glad att ni fick dela denna fina upplevelse ihop du och lilla E.
Kram!

Steel City Anna sa...

Tänk att kunna tre språk i den åldern. Synd att man inte använde sin hjärna mer när den var lite mer töjbar :)