söndag, juli 07, 2013

Några klick från Coney Island

Söndagskväll efter en het sommardag. Spontankörde till Coney Island. Ett ställe att älska och att hata. På sitt eget vis helt unikt. Tycker jag. Oavsett vad man tycker, så är det en upplevelse. Alltid. Varje gång. Svårbeskrivbar. Här finns liksom det mesta av det mesta. Utom kanske just stil. Eller stil och stil. Hur många stilar som helst kan man nog upptäcka här en sommardag. Eller en sommarkväll. Man kan förundras och förfasas. Samtidigt njuta av att det är så långt från Upper East Side man kan komma. Nästan. Man promenerar där längs boardwalken. Och känner. Fascination. Av att man befinner sig mitt i en brokig smältdegel. Samtidigt som man njuter av solens varma sneda strålar. En svag bris från havet. Coney Island. Inget annat ställe är som detta. Tror jag iallafall.

10 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Ibland ar det harligt befriande att besoka sana stallen! Och vilket vader ni verkar ha! Vattenfontan ser harligt ut I varmen och mysigt att kunna besoka stranden sadana varma dagar!
Har ar det fortfarande inte jattevarmt men fuktigt ocksa vilket ar det varsta!
Vi firade aven Independence Day har med amerikanska grannar. Det ar roligt nar man kan dela sina hogtider med vanner!
Ha en fortsatt harlig vecka!
Kram!

Miss Marie sa...

Wow, det där var en fullpackad strand! Antar att alla New Yorkers drar sig dit när det är varmt?

Desiree sa...

Härligt att komma till beachen och få lite havsbris men det verkar vara många andra som tänkt precis den tanken. LIte kul med sådana här ställen om man är på rätt humör. Lite kombination av nöjesfält och beach ser det ut att vara. En utflykt är alltid trevligt och det kan vara kul att spana lite på folk även om man förfasas ibland :-)
Kram!

Freedomtravel sa...

Vilken underbar beskrivning! Den gör mig riktigt nyfiken på att komma dit! Om det hade varit lite närmare ;)

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja det är något väldigt speciellt med sådana här ställen och "the crowd" man ser där. Vädret här är HETT OCH FUKTIGT här nu vilket gör att man helst av allt stannar inomhus. Men att ta sig till ställen med lite bris och försök till svalka är bra. Independence Day var bra (och varm). :-) Kul att ni firade ni också.
Kram!


Miss Marie,
haha japp och då var vi inte där förrän runt 18-tiden! man kan ju tänka sig att det var tjockt med folk mitt på dagen! Hu! Vi ville dock inte dit för att ha ngt strandhäng utan bara göra en liten utflykt.Desiree,
ja det är skönt att kunna få lite mer svalka än inne i staden. MEN det är inte hit jag skulle vilja åka nu för att sola och bada! Alldeles för mycket folk!!!
Coney Island är sååå speciellt tycker jag med sina nöjesfält och de besökare som kommer dit under högsäsong. Intressant minst sagt.
Kramar!


Freedomtravel,
TACK! Vad gulligt sagt! Och ja det ÄR ett väldigt speciellt ställe såhär under sommaren helt klart.
:-)

Annika sa...

Jo, jag har förstått att Coney Island är mkt speciellt.
Man har ju sett det en del i filmer och sådant också.
Skulle gärna åka dit, men det kommer vi inte att hinna med. Den här ggn iaf.
KUL när det blir sådär crazy och alla möjliga stilar blandas.
Gillar det, iaf i måttliga doser.
KRAMAR!!!!

Anne-Marie sa...

Har hört talas om Coney Island men aldrig varit där.
Kan tänka mig att det finns alla möjliga stilar. Kanske litet som Venice Beach utanför LA i Kalifornien. Där kan man se i stort sett vad som helst. Kram!

Martina sa...

Ja herregud vilka kontraster!!
Men det är ju det som är härligt. Att man kan välja och vraka och fa ombyte. Det är häftigt. Och nödvändigt.
Kramar

Anne sa...

Coolt! Det kan vara häftigt besöka såna där lite kitschiga ställen nästan. Kontraster är häftigt, speciellt också om man får de där kontrasterna på bara kort och enkel resa.
Jag tänkte som Annika, Coney Island känner jag också igen från film och tv.
Jag har en kompis som är i NYC nu (från Sverige) och hon sa att det var fruktansvärt hett och svårt orka turista i stan. Ni är kanske liiite mer vana, även om ni också tycker det är jobbigt, men min kompis hade tyckt det varit så tufft att hon faktiskt spenderat en hel del tid bara inne på hotellet.
Ha en fin vecka!
KRAM

Millan sa...

:-) Det kanns valdigt mycket som ett stalle vid havet har i Bristol - Weston Super Mare - som ocksa ar en helt fascinerade upplevelse. For mig som svensk sa ar inte stranden en kommerciell sak utan ett stalle att ligga och slappa pa. Men pa Weston Super Mare finns allt! Allt fran asneridning pa stranden till tivoli och en pir .. Men ltie roligt ar det trots allt :-).

Kram!