fredag, december 27, 2013

God Fortsättning!

I Sverige säger man vid denna tiden alltid "God Fortsättning!" Här har man inte riktigt samma fras och jag vet faktiskt inte riktigt om det finns något liknande man kan säga till folk man träffar i hissen, i lobbyn, på gatan, i affären, på bussen... Om någon av er där ute vet så får ni gärna berätta.

Kan även meddela att julen varit riktigt lyckad. Skön. Lugn. Ändå social. På självaste julafton firade vi först själva här hemma. Vi åt en sen frukost och tog även en promenad ute. Hann med att face-tima med Skånefamiljen samt prata med mamma i telefon också och önska God Jul. Åt sedan jullunch med sill, skinka och köttbullar. Julmust också såklart! Och sedan hade vi julklappsutdelning.

Julklapp till mig och M från Lill-Skruttan - ett jättefint ljus hon själv dekorerat på Art Class i skolan 

Min största julklapp - en pilatesboll. Jag har önskat mig en eftersom jag börjar känna av ryggen nu, särskilt den senaste tiden av graviditeten. Fick tipset av Taina att sitta på en sådan här boll istället för en stol då jag jobbar hemma vid datorn. 

Efter detta var det dags att dra på sig ytterkläderna och promenera till linbanan för att åka över till våra vänner Fru Madrid och Herr Österrike på Roosevelt Island där vi skulle ha julmiddag ihop. Det blev en österrikisk julmiddag med inslag av spanskt. Otroligt gott! Även våra kära vänner Herr och Fru Wien (många österrikare...) samt ännu en spansk/katalansk familj var där. Allt som allt var vi alltså åtta vuxna och fem barn så det blev en mycket livad kväll. Vi var inte hemma igen förrän runt halvettsnåret på natten och då var Lill-Skruttan så trött att hon grät större delen av promenaden hem från Linbanan, stackarn.

Juldagen var vi bjudna till vår "Amerikanska familj" som jag kallar dem. Familjen Brooklyn (våra fd grannar). Vi har aldrig tidigare "firat jul" tillsammans, men flera år har vi firat Thanksgiving ihop. I år blev det ju inte så eftersom vi var i Sverige på Thanksgiving, så det kändes lite extra roligt att vi blev bjudna på till jul istället. De stod för julskinka och annat, och vi tog med oss sill, gravlax och sötsaker. Vi körde dit vid 15-tiden och det blev en riktigt skön och mysig eftermiddag och kväll tillsammans. Det är så roligt att se hur otroligt "hemma" Lill-Skruttan och W är med varandra trots att de faktiskt inte träffats sedan augusti. Det märks verkligen att de har ett starkt band som går långt tillbaka i tiden (de var ju bara knappt 1 år då de lärde känna varandra och sedan faktiskt sågs dagligen i flera år). Det värmer alltid lite extra i hjärtat att se sådan vänskap.





Igår på Annandagen var vi bjudna till våra svenska vänner två trappor ner i huset på kvällen. En mycket trevlig och mysig kväll blev det där också. Lill-Skruttan och deras äldste son S roade sig i stort sett hela kvällen och vi vuxna pratade om allt möjligt. Tyvärr tog jag inga bilder eftersom jag glömde både kamera och mobil.

I övrigt har vi mest tagit det lugnt de här dagarna. Försökt att skippa alla måsten. Jag har varit tvungen att jobba en del men var helledig både på julafton och juldagen vilket kändes fantastiskt skönt. M jobbade en del igår men annars har vi sovit länge, "latat oss", spelat spel, läst böcker (just nu är Lasse-Majaböckerna stora favoriter här), skypat med Skånefamiljen, byggt julklappslego, lagt pussel och även varit ute en del. En skön och välbehövlig ledighet!

Bamsepussel

En sväng till lekplatsen

Där vi självklart även gjorde den ultimata vintersporten - fotboll...! Lill-Skruttan älskar verkligen sin fotboll.

Väl hemma värmde vi oss sedan med varm choklad & marschmallows en av Lill-Skruttans favoriter.

Ja, julhelgen har alltså gått i vänskapens tecken skulle man kunna säga. Och återigen känner jag mig otroligt lyckligt lottad när jag tänker på vilka fantastiska vänner vi har fått här. Vänner som känns mer än "bara vänner", ja de har ju blivit nästan lite som familj. Alla har vi långt till våra respektive familjer vilket såklart gör att man utvecklar lite speciella band till varandra tror jag. Nu är det helg igen vilket känns skönt. Ett par dagar till av detta året.  Om jag orkar och får tid ska jag försöka göra någon slags bokslut av 2013. I bilder. Jag hoppas iallafall få tid och lust till detta. Vi hoppas på ett lugnt avslut och att det sedan ska bli en fin start på det kommande året.


7 kommentarer:

Desiree sa...

Så glad att ni fått en skön jul med gott om tid att bara vara tillsammans och tillsammans med vänner. Nog är det så att goda vänner betyder otroligt mycket när ens familj inte bor i närheten. Ni fick verkligen en internationell jul på alla sätt med alla olika nationaliteter och jultraditioner. Låter underbart. Jag önskar dig ett riktigt gott nytt år redan nu. Vi är här i Florida nu och har det toppen på alla sätt. Så otroligt skönt att få njuta av sol, värme och en vacker sandstrand så här års. Känns superlyxigt.
Kram!

Miss Marie sa...

Vilken härlig helg ni fått till! Underbart med massa vänner att fira med, och ni har ju verkligen firat överallt! :) Och en pilatesboll är verkligen bra när man är gravid, kommer ihåg att jag satt på den i stort sett hela tiden under värkarbetet hemma, skönt att studsa på då! :)

Steel City Anna sa...

Nej det finns nog uttryck, man frågar väl mest Did you have a good Christmas, och pratar lite snabbt om det, både vänner, bekanta och i kassan i affären, så är det här iallafall och är ju ganska trevligt .

Marianne sa...

Men åh, Saltis! GRATTIS! Vad roligt! Men nu får du allt knipa lite den här gången :-) Det var alldeles för spännande när Skruttan föddes, det vet jag inte om jag klarar en gång till :-)

Vilken härlig internationell jul ni har haft! Det är ROLIGT att få ta del av andras traditioner och mat på det sättet.

Stora kramar!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det kändes väldigt välbehövligt att få lite lugnare dagar. Och visst betyder vänner mycket, kanske ännu mer när man bor långt från familjerna.
Ni verkar ha det himla fint i Florida och jag önskar er en fortsatt härlig semester!!
Kramar!!


Miss Marie,
Haha ja det blev en del "kringflackande" med firande på lite olika ställen. ;-)
Pilatesbollen känns redan som en superklapp! Jag har kollat en del övningar på nätet också som man kan göra som gravid. Kommer bli så bra så!
Kram!


Steel City Anna,
Ok, nej jag har ju inte hört ngt "bra" uttryck vad gäller just "God Fortsättning" men tänkte att det kanske ändå finns. Och här kan man ju ibland få svar så jag tyckte det var bra att fråga.


Marianne,
TACK söta du!!! Haha ja, denna gången vill vi helst inte ha det lika spännande som då E beslöt sig för att titta ut. ;-)
Och internationell jul blev det verkligen i år. Härligt och roligt!
Kramar!!

Martina sa...

Härligt att ni har haft det sa mysigt i julhelgen!
Önskar dig ett riktigt gott slut och ett väldigt bra 2014! Och det vet du ju redan att ditt 2014 kommer att bli!
Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det känns skönt att ha fått varva ner lite efter de hektiska jobbveckorna. Nu drar det igång igen imorgon men jag hoppas det ändå ska vara lite lugnare.
Ni verkar ha haft fullt upp ni med under julhelgen!
Kram!