lördag, juni 21, 2008

Första mötet

Här är en liten filmsnutt från Ellas första dag hemma när hon och Lipton för första gången får träffas.
Lipton var lite på sin vakt, och han är fortfarande inte helt avslappnad med Ella. Man märker att han tycker att hon känns lite "farlig" och han går inte så gärna nära henne. Mer än att försiktigt och snabbt nosa lite på henne ifall M eller jag håller henne. Men så fort hon rör sig eller ger ljud ifrån sig springer han iväg.
Däremot verkar han ha vant sig vid att hon faktiskt är en del av familjen nu. Han bryr sig inte så mycket när man matar eller byter blöja på henne. Ofta ligger han bara en bit ifrån och tittar på när man pysslar om Ella. Lite stillsamt nyfiket. Kanske även något skeptisk. Vem är hon egentligen den där lilla saken som viftar så frenetiskt med armar och ben och som ibland låter väldigt konstigt...?!
Ingen avundsjuka än dock, vilket känns otroligt skönt.

Vi får se hur det hela utvecklar sig, men vi hoppas såklart att det kommer att fungera bra även i fortsättnigen.
Här är då den lilla filmen på Första mötet:


Ella möter Lipton

11 kommentarer:

Anne sa...

Hihi, vad kul att se. Jo, han ser lite skeptisk och fundersam ut. Men samtidigt nyfiken. Han verkar väldigt försiktig och öm, skönt det inte alls syns nån svartsjuka. Blir spännande se längre fram när Ella är lite större och liksom mer "aktivt" själv kommer möta Lipton.

Anonym sa...

Men så sött hon sover lilla Ella.
Hon är så underbart söt!
Lipton funderar nog mycket på vad det är för en liten typ som dykt upp i hans hem. :)

Han verkar vara en riktig gossig katt. Ella lär få många kramstunder med honom senare, om Lipton tillåter sånt vill säga, efter att blivit dragen i svansen.. :)

Kram!!

Marianne sa...

Det ser ju ut att gå jättebra! Lipton till och med gosar lite med Ella och stryker sig mot henne som för att markera att Ella hör till Lipton, att hon är hans människa. Annat när hon rör på sig och piper, kan jag tänka mig. Så länge Lipton får plats, som han får här i filmen, tror jag nog att det ska gå bra.

En sån fin familj ni är!

Kottemamman sa...

Åh, vad han mysar med Ella! Det kommer nog att gå bra, fast stundtals kommer han kanske att bli lite trött på att bli dragen i svansen...;)

KARLAVAGNEN sa...

Hjärtliga gratulationer! Får bara Lipton uppmärksamhet så går det nog bra.

Suzesan sa...

Så sött. Han tycker om henne:) Hahha det ser ut i början som om han lägger sig och vill vara bebis han med. Han tittar på henne och lägger sig som henne. Det ska nog gå jättebra bara han får vara med hela tiden så mycket som han behöver. Det verkar vara en smart katt. Då har jag inte sagt att andra är mindre. smarta*skrattar*
Lipton kommer nog lära känna henne ordentligt i sinom tid*fniss*
Man ska nog se till så de inte är ensamma med varandra i början men det vet ni säkert ju:)Ett klös kan ju vara tillräckligt. Djur kan vara oberäkneliga när det gäller små barn. Men även hemskt ömsinta när de vet att de hör till "flocken".
Jag har en bild på min fars gamla schäfer Som kröp upp hos min dotter när hon var liten. Min dotter var bara några veckor. Hon låg på sängen. Jag såg när hon(schäfern) gjorde det och var beredd och hon kröp upp så försiktigt och ålade sig runt så hon ligger vid sidan runt. Jag störde henne inte men höll lite koll. Hon såg inte mig för hon var så koncenterad. Hon skulle vakta. Det var så fint. Hon nuddade inte min dotter.
Lycka till!! så söt hon är Ella.
Kramar
/Susanne

Anonym sa...

Hahaha! Om inte det här är en snutt av lycka då vet jag inte vad det är! Lipton ser ju gigantisk ut bredvid Ella...storebror Lipton! :-)

Intressant med ambulansljuden ihop med familjelyckan. /Adriana

Annika sa...

Ja, nog verkar han nyfiken alltid. Vilken söt filmsnutt och vilken lugn och fridfullt sovande Ella...
Hoppas att ni har det lugnt och skönt denna helg uppe i NYC.
Kramar från mig ngra stater söderut...

Anna, Fair and True sa...

Kollade på filmen precis - vad gulligt!!

Victoria sa...

Så liten och så fin!! Och vad gosig Lipton är, han märker Ella med sin doft så hon också tillhör hans "flock". Jättefin film!
Kram/Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
ja fast han är fortfarande väldigt feg kissen. han vill inte riktigt gå nära henne ifall inte vi är i närheten. Tror han fortfarande undrar över vad hon egentligen är för något! :-)