lördag, juni 07, 2008

Sista natten på sjukhuset

Först av allt vill jag återigen säga TACK TACK TACK TACK!!!!!!
Till Er Alla där ute som tänker på oss!

Det är helt ovärderligt och även om vi inte riktigt lyckas att höra av oss och tacka eller på annat sätt visa vår uppskattning så betyder det ändå oerhört mycket! Så tack alla ni som hört av er via e-post, telefon, sms eller här på bloggen.

Jag har nu även läst alla kommentarer här i mina senaste inlägg och vill tacka stort för dem också! Ni är alla så otroliga! Jag har lett och gråtit av era ord. Känner mig så rörd över allt ni säger. Och glad och tacksam över att ni bryr er om. Det värmer verkligen! Det vill jag ni ska veta även om jag inte alls har hunnit med att svara personligt på era kommentarer. Men jag läser dem, och kommer fortsätta göra det framöver också det lovar jag! Och det känns fantastiskt att få ett sådant underbart stöd av så många personer jag egentligen aldrig riktigt träffat. Helt otroligt egentligen, om man tänker efter... Haha, och det känns stort att Ella redan har en liten Fan Club!!!


Dagens nyheter i korthet är följande:

1) Ella har gått upp 15 gram sedan igår! Jehooo! Hon har visserligen tappat en del i vikt sedan födseln (väger nu knappt 2,1 kg), vilket i stort sett alla "nyfödingar" gör den första tiden. Men eftersom hon nu ökar igen så visar det på en uppåtgående formkurva vilket känns super!

2) Ella har "poopat" sitt livs första bajsblöja! Hurra! Hennes mage och tarmar verkar därmed börja komma igång nu. Detta är självklart bra eftersom det visar att hon verkar ta upp maten hon får nu (min bröstmjölk), men det är dessutom även väldigt bra eftersom det troligtvis kommer att göra att hon fortare blir av med sin gulsot också. Bilirubinet (färgämnet som gör huden gul) transporteras nämligen ut ur kroppen med just bajs, så mer bajs innebär alltså bättre rening av kroppen!

3) Ella har även börjat förstå detta med att faktiskt försöka ta tag och äta från bröstet. Än går det inte så snabbt, men jag tycker ändå att det går framåt för varje försök.

4) Hon har även ökat sin dos per måltid (flaskmatningen) till ca 20 ml nu! Från bara 5 ml i torsdagskväll.

5) Imorgon får jag gå hem!!!!! Det ska bli jätteskönt att komma hem och sova i sin egen säng och slippa vara i sjukhusmiljö hela tiden. Samtidigt känns det lite konstigt. Mitt liv har ändrats så mycket på en sådan kort tid att jag inte riktigt hängt med, och därmed känns det nästan lite främmande att komma hem nu. Lite som att "man har byggt upp en vardagstrygghet" här på sjukhuset med rutiner som innefattar Ella. Men min hjärna har lite svårt att föreställa sig hur de vardagsrutinerna kommer se ut när jag nu kommer hem.


Men nu är alltså sista natten här på sjukhuset. Ska snart pumpa lite mer mjölk och sedan försöka sova.


Sist men inte minst är här en liten filmsnutt på Ella som vi filmde häromdagen. Hennes gulsot behandlas ju med särskild värmelampa och här ligger hon "Storsolaren och jäser...."

14 kommentarer:

Marianne sa...

Å söta Saltis du ska inte bry dig om att svara på alla kommentarer, du ska bara bry dig om er tre nu! Det är så fantastiskt att vi får följa med som vi får, att vi får känna hur det känns att hålla lilla grynet i famnen och får veta att allt är bra och går framåt med stormsteg.

Det är vi som ska säga TACK!

Fritt ur hjärtat sa...

Kära du se nu till att vila!! Passa på att sov ordentligt snart behöver du all kraft när Ella är vaken olika tider på dygnet. SOm hängiven ammare blir jag rörd över att du vill och på ett avslappnat sätt ser till at jobba på det utan panik. Heja heja, det ger sig men man kan behöva lite stöd, kankse i form av att få vila. Låser och gråter varje inlägg tänker på er all tre. Ha det bäst!! Kramar Simone

Suzesan sa...

Japp jag håller med:) Vila nu för du behöver krafterna. Det är ett äventyr att få läsa allt så Tack själv. Så duktig Ella är och vilken kämpe. Det är nog därför hon hade bråttom ut:)
Tack för den fina filmen.
Kram
/Susanne

Anonym sa...

Men så skönt att höra att du får komma hem och sova i din egen säng.
Oj, hon äter bra minsann, det är ju underbart att höra. Vilken stark liten tjej ni har.

Leon äter mellan 45-60 per dag just nu och verkar växa så det knakar..
Tiden går så fort.

Vi borde byta messenger adresser så vi kan prata liten på natten/dagen när våra små guldklimpar håller oss vakna! :D

Massor av kramar!!

aurorabuddha sa...

Sa skont att ni far komma hem! Det dar med att fa sova i sin egen sang, vet du... Och hon ater och bajsar och gar opp i vikt - det gar som det ska, da!

Sa jattesot hon ar! Det dar gjorde ni bra! :o)

cecilia sa...

Kram Saltisen - välkommen till världen lill-Ella - hon är underbart söt, Salstistjejen!. Har inte hunnit läsa din berättelse förrän idag - har tårar i ögonen.

Stora kramar till er allihopa - jätteduktiga kämpartjejen är hon, som går upp i vikt och "poppar"!!!

Desiree sa...

Vad kul att fa se en liten film pa lilla Ella. Sa fin hon ar. Jag antar att det bade ar skont men ocksa kanske lite nervost att komma hem fast mest skont antar jag. Sa att ni far vara lite mer for er sjalva med lilla Ella och lara kanna henne pa riktigt. Underbart att allt verkar funka som det ska och att hon ater duktigt och gar upp i vikt. Tack sjalv for att att du orkar och tar dig tid att skriva pa bloggen och later oss ta del av Ella.

Mia sa...

Vilken underbart söt liten Ella ni har! Stort Grattis än en gång. Vad skönt att allt gick bra och att ni får komma hem. Man vill ju bara hem till sin egen säng och sina egna saker. Vad duktig hon är som går upp i vikt och äter. Fick tårar i ögonen när jag läste om förlossningen. Var snabbt tillbaka i tiden till mitt eget snitt för snart 3 år sedan och alla känslor som kommer från ingenstans. Lycka till med allt och tack för att du delar med dig av dina tankar och upplevelser.
Hälsningar Mia

aussiekicki sa...

Jag och maken har suttit och läst tillsammans, med fuktiga ögon, om förlossningen och era dagar på neo.

Snacka om minnen som kommer över en! Vad skönt ändå att Ella är så pigg! Har de sagt något om när ni kan få åka hem? Vi fick vara kvar i 10-11 dagar och gick hem med hemsjukvård som kom en till två gånger per dag. Finns det sådant i New York?
Sköt om er nu!
Kramar i massor från Kicki och Klas

Anonym sa...

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!!!
Har nu läst igenom bloggen om Ellas tid i livet. Det gick verkligen supersnabbt när hon skulle ut. När vi fick SMS'et från M blev jag lite orolig eftersom hon var så himla tidig, men nu när jag sett bilderna och filmen känns det tvärt om jättebra!!! Visst hon är liten men hon är ju superfin och ser stark ut och inte alls så ynklig som min inre bild hade målat upp. Vila nu och ladda batterierna för snart kommer hon att få följa med er hem och då vet man aldrig vilka sovvanor som hon har bestämt att ni ska ha... Jag kommer att ringa er när allt har lugnat ner sig. Och dessutom håller jag på att tjata på Ö att vi ska åka och hälsa på er. Jag vill ju så gärna träffa er och Ella. Han kanske släpper till i höst, vi får se :-)
Massor av kramar till er alla tre /Linda

veronika sa...

Hon ser ut att njuta av solvärmen i sin kuvös, lilla Ella.

Härligt och spännande att ni får åka hem. Men kom ihåg att ta det försiktigt första tiden! Nu när du har blivit snittad. Försök att sova och att INTE lyfta något.

Lycka till!

Annika sa...

Tänk inte på kommentarssvar, Saltis. Koppla bort det en tid framöver nu...
Jag har känt mig så bortkopplad från ditt liv eftersom jag har varit så bortkopplad (är bortkopplad) från internet. Sitter hos min granne och skriver detta...
NU ska jag läsa om din förlossning...Jag fick ju också akut k-snitt med K, så...
MEN, jag är innerligt glad och lyckligt över att allt är så fint med Ella!!!!

KRAMISAR i massor från ett ashett DC.

Sporty Spice sa...

Skönt att ni får åka hem. Och Ella har ju värsta coola "solbrillorna" där hon ligger och jäser. =)

Petra H sa...

Vad skönt att du fått åka hem, även om det är utan Ella - men det verkar ju som ni har ganska nära till sjukhuset så du kan vara hos henne under dagarna.
Hon är så söt där hon ligger och solar - jag förstår att ni är mycket stolta föräldrar!!
Stor kram och tänker på er.