fredag, juni 13, 2008

Nix

Det fungerade inte. Ella klarade inte sitt test. Igårkväll när vi kom för kvällsmatningen visade det sig att hennes kroppstemperatur blivit för låg under dagen så de hade flyttat tillbaks henne till kuvösen igen. Hon mådde dock bra och sköterskan sa att detta händer ibland. Man provar för att se ifall de ska klara av att vara ute, men det visar sig att de är lite för små fortfarande. Att de inte har tillräckligt med energi för att klara av att reglera kroppstemperaturen.

Lilla gumman. Hon såg så nöjd ut där hon låg i kuvösen. Kanske tyckte hon det var skönt att ha värme omkring sig igen. Man märkte även att hon var mycket piggare. De senaste matningarna har hon varit så trött så trött. Hon har tagit tag i bröstet ett par gånger och sugit till, men inte mer än så. Även flaskmatningen har gått lite trögt även om hon har ätit upp i stort sett allt till slut. Men nu igår så sög hon väldigt bra när jag ammade henne. Ordentliga tag. Länge. Och när M sedan tog över matningen med flaskan så var det inga problem alls för henne att dra i sig i allt. Ett riktigt skrovmål blev det. Hennes största mål mat tror jag. Så ja, vi märkte stor skillnad på hur myckt energi hon hade efter ett par timmar i kuvösen jämfört med utanför. Så nu får hon ligga där "på tillväxt" igen. Vi vet inte alls när de ska göra "utetestet" igen. Kanske idag kanske imorgon enligt sköterskan.

Vi får helt enkelt vänta och se. Huvudsaken är att Lill-snorpan mår bra. Även om både jag och M kände oss lite besvikna igår när vi kom till sjukhuset. Eftersom hon hade klarat sin första natt ute så hade vi såklart hoppats att hon skulle vara såpass stark att hon nu snart skulle få komma hem. Vi hade nästan blivit lite stressade av sköterskan som var där på morgonmatningen. För hon hade proppsat på att vi skulle göra iordning för Ellas hemkomst så snart som möjligt. Eftersom hon trodde det skulle kunna ske ganska snart (kanske inom de närmaste dagarna). Alltså hade både M och jag "tagit ledigt" på eftermiddagen för att åka runt och storhandla.

Det blev en shopping turné à la New York City vill jag lova! Eftersom jag fortfarande inte är jätterörlig så hade vi bestämt att ta taxi till och från affärerna. Det hela blev alltså en tour där vi cruisade runt på Manhattan mellan barnaffärerna i en yellow cab. Med ett ständigt växande antal påsar med oss på färden. Kändes nästan lite absurdt. Men till slut hade vi avverkat det mesta som vi tyckte vi behövde inför en hemkomst. Mer kläder till Ella. Sängkläder och sängtillbehör. Badsaker. Filtar. Vi hade då besökt "Giggle" (där vi fått presentkort från M's kollegor), "Babies R Us" samt "Buy Buy Baby" . Däremellan en fika i parken vid Union Square.

Mycket nöjda med våra inköp kom vi hem och M började genast att fixa med Ellas säng för att se om våra sk "bumpers" skulle passa. Det gjorde de. Allt kommer vara jättefint tills att hon får komma hem! Vi ska nu under dagen bara tvätta allt så det är rent och fint tills hon ska använda sina nya saker.
Lite mer bilder på det hela kommer så småningom.

Nu är det snart dags för morgonmatningen. Längtar redan efter att få träffa Ella igen. Hoppas att kvällsskrovmålet igårkväll gjorde susen.

9 kommentarer:

Ann sa...

ÅÅÅÅ lilla Ella. Hon fryser fortfarande lite utanför säkerhetsboxen alltså. Nåja.

Jag önskar att jag kunde vara där nu. Ni brukar kännas långt bort men det här känns helt sjukt! Att så mycket har hänt och vi står så utanför och långt bort. Jag vill så gärna komma och hälsa på. Helst nu men det går ju inte. Jag ställer nog in mig på att komma i hösten.

Puss Ella från mig iaf. Ser fram emot bilderna på shoppinggrejerna.
Stor kram

Lullun sa...

Ja, förstår att det känns lite som ett "bakslag", men det är ju ändå bäst att skynda långsamt. Det är nog det bästa ändå i längden. Håller tummarna för att det går bättre nästa gång ni försöker.

Och shoppandet var ju heller inte ogjort, snarare avklarat vilket ju kan vara skönt. för plötligt får ni kanske ett "flyttbesked" hastigt och lustigt och då är det ju skönt att kunna koncentrera sig på själva barnet och inte allt man ska köpa.

sedan fick jag mig ju också ett stort leende av att läsa om er taxifärd. Ser det verkligen framför mig. Er med era inköp, in och ut, hit och dit. Så New Yorrk på film. fast då brukar det ju vara lite andra typer av affärer, mer "eleganta", och andra typer av "påsar" tror jag bestämt. *hihi*

Trevlig helg till hela NY-familjen!!

Petra H sa...

Åh lilla pluttan som måste tillbaka in i kuvösen, det kanske är som du säger att det kändes mer tryggt och så slipper hon alla de där lagerna av kläder ;-) Hon kommer säkert hem snart med den aptiten - det låter ju jättebra att hon äter så duktigt!
Och det var väl ändå skönt att få gjort all den där shopping, bra att ni tog en riktig NYC-shopping via taxi!! Vad är en bumper - är det det där skyddet som man har runt sängsidorna?
Trevlig helg och stora kramar till er alla 3!

Desiree sa...

Lilla gumman, Ella. Ja det är bara ge henne lite mer tid om hon behöver det i kuvösen för att hon ska bli stark och orka med. Det är ju toppen att hon äter ordentligt och är pigg. Låter som en rejäl shoppingrunda. Men skönt att ha det mesta ni behöver hemma så att ni kan fixa och förbereda för hennes hemkomst så smånigom. Kram.

Annika sa...

Precis, det bästa är nog att skynda långsamt för den lilla dockan. Snart nog får ni hem henne, och jag förstår att ni längtar halvt ihjäl er efter det!
Jättebra att ni tog taxi runt om till affärerna, och att du inte ränner runt så mkt :-).
Kramar från mig!!

Anonym sa...

Lillstumpan behöver nog bara lite mer tid att lägga på sig lite hull innan hon är redo för hemfärd.
Men som de säger..den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge.
Hon myser nog på i värmen i kuvösen.

Ha det så mysigt på morgonmatningen!

Superkramar från oss i Dublin!

Marianne sa...

Lilla snuttan! Men så bra att det ändå var på prov, att de inte sa att det var dags att hon kom ut, då hade det nog känts värre. Och det viktiga är ju att det går framåt, vilket det ändå gör med stormsteg. Bäst att skynda långsamt som Annika och Lullun sa.

Bra att ni tog taxi runt NYC så att du inte tar ut dig för mycket. Du måste fortfarande vila mycket.

Ha nu en riktigt mysig helg alla tre!

Anna, Fair and True sa...

Nästa gång är det säkert dags! Hon behöver bara lite mer tid på sig!

koko sa...

Tänk vilken fantastisk sjukvård det finns nuförtiden!!! Förstår stinget av besvikelse, men tänk att det FINNS kuvöser, att de kunde se att hon behövde den och att hon direkt mådde så mycket bättre när hon fick komma tillbaka till den.

Älskar bilden av er flängande genom världens huvudstad i en taxi i jakt på barnpryttlar... :-D
Kram!