måndag, juni 16, 2008

Lite bättre koll

Okej, så har jag vidtagit de flesta åtgärder som krävs för att få odning på denna soppa med identitetsstölden. Så nu känns det inte längre lika hemskt. Jag känner att jag har lite bättre koll nu. På vad som måste göras när sådana här saker sker.
Jag har aktiverat en sk fraud alert. Jag har gjort en anmälan på FTC (Federal Trade Comission). Jag har ringt de företag/affärer som jag hittills haft tillräcklig info om, för att anmäla detta samt avboka de kreditkort som öppnats i mitt namn. Hittills har det faktiskt gått riktigt smidigt ändå. Det märks att detta är ett mycket vanligt problem här eftersom alla ställen jag pratat med har vidarekopplat mig till deras "fraud departments" eller liknande. Alltså har de anställda som ägnar hela sina dagar till fall som detta, vilket gör att anmälan etc gått mycket smidigt.

Jag har även en kompis som råkade ut för detta för ett par år sedan. Hon fick hjälp av sin dåvarande room mate som är jurist, att skriva brev som hon skickade till företaget, FTC samt till State Attorney. Jag har nu fått låna kopior på hennes brev så nu tänkte jag använda dessa som mall och själv skicka brev till alla berörda parter. Sedan hoppas jag verkligen att detta ska lösa sig.

På polisstationen igår fick jag i varje fall veta att de tagit den som stulit identiteterna från sjukhuset. Detta gjordes tydligen alldeles efter att man upptäckt stölderna, men det hade jag ingen aning om. Enligt den polis jag pratade med är detta nu ett FBI fall. Men eftersom denna man ändå sålde id-uppgifterna (såklart!) så är det nog förklaringnen till att jag fått problem nu. Antagligen har den/de som köpt uppgifterna börjat använda dem nu.
När jag kom hem googlade jag händelsen och fick upp denna artikel.
Tydligen var det en fd anställd på sjukhuset som tagit id-uppgifter från ca 50.000 (!!!) patienter, vilka han sedan sålt vidare.

Jaja, det känns bättre nu iallafall, Jag känner att jag börjar få lite kontroll över detta och framförallt så känner jag att jag vet vilka åtgärder som måste göras. Och jag har gjort de flesta av dem redan, vilket känns bra.

Fia, tack för upplysningen om ev ekonomisk ersättning också! Det hade jag ingen aning om. Jag ska försöka komma ihåg att ha lite koll på detta.

Nu ska resten av dagen ägnas åt saker som att återlämna den hyrda bröstpumpen och införskaffa en egen. Fortsätta rensa och städa lägenheten.
Ringa och boka tid för min efterkontroll hos gyn samt även boka en tid hos min "vanliga" läkare eftersom jag fått en massa konstiga utslag på kroppen som kliar. Jag pratade med en sköterska som är hos min gyn, och hon trodde det var något som jag redan glömt namnet på, men som tydligen kan komma runt vecka 33 i graviditeten. Det är helt ofarligt men kan vara jobbigt eftersom det är kliande utslag på huden. Nu är jag ju visserligen inte gravid längre men om jag varit det så hade jag varit i vecka 35 nu. Så hon trodde att det ändå kunde vara detta "vad-det-nu-hette" som brutit ut, men hon rådde mig att kolla upp detta hos min vanliga läkare. För säkerhets skull.
Så ja, dagen känns redan ganska full.

Skruttan fick iallafall återigen komma ut ur kuvösen igårmorse, och när jag var på morgonmatningen kunde de rapportera att hon klarat natten galant!
Känns jättebra!

8 kommentarer:

veronika sa...

Hoppas allt ordnar upp sig nu för dig!
Puh, måste vara jobbigt för dig.
Hoppas du får ordning på det som kliar, det kan vara klamrarna som de sätter istället för stygn i såret. Jag fick en otrolig allergi av dom, höll på att klia upp mig.:)

Skönt att Ella mår bra!!

Anna, Fair and True sa...

Skönt att det verkar ordna sig både med kreditkortsstölden och med lillan som fått komma ut kuvösen!

cecilia sa...

Hej goa saltistjejen - jätteduktigt jobbat av lill-skruttan att klara natten utan kuvös, hon är en liten stark tjej, en riktig kämpe-tjej!

Blir jättearg när jag läste om din identytheft - precis osm du säger, just nu har du ju verkligen en massa tid över att sitta på telefon och oroa dig för annat - not...

det är alldeles för lätt här i US med kreditkort, tycker det är jättedumt.
stor kram!!

Annika sa...

Låter som om det ordnar upp sig fint, Saltis.
Härligt att den lilla fått komma ut ur kuvösen.

Petra H sa...

Vad skönt att höra att allt verkar lösa sig inklusive att Ella fått lämna kuvösen! Jätteroligt!
Jobbigt med kliande utslag, undra vad det kan vara, du får återkomma med namnet på "åkomman".
Förresten så praktiskt att du fått kopior på breven som din kompis skickat, det är alltid skönt när man kan "klippa och klistra" när det gäller sådana där officiella brev (det gjorde jag bla när jag skulle säga upp mig från Kommissionen!).
Stor måndagskram!

Desiree sa...

Åh vad skönt att det mesta klarat ut sig och att det gått någorlunda smidigt för dig. Men självklart jobbigt ändå att behöva ägna massa tid och arbeta åt något som detta. Vad kul att lill skruttis fått komma ut ur kuvösen igen. Hoppas dina utslag går bort snart inte kul när det kliar överallt.

Lullun sa...

Nu har jag läst båda dina senaste inlägg. Usch, vad jobbigt. Verkligen inte det man vill lägga sin tid på. Inte ens när man inte har något annat vettigt att göra. Och sedan då i en situatione som din. Usch, usch. Och så bekymrad man ändå blir, när folk bara kan göra så. Men skönt att det verkar ordna sig.

Och lilla Ella, ja on tycks ju ändå gå från klarhet till klarhet. så ska mamma bara få kontroll på sitt kliande... ;-)

Marianne sa...

Skönt att det ändå är en större härva så att ditt fall inte blir fnyst åt eller något liknande. Och då är det större chans att de tar tjuvarna. Bra att de har tagit ursprungsmänniskan. Herregud, 50.000 patienter! Och toppen att du har mallar till breven så att du åtminstone slipper sitta och författa eländet själv, du har ju annat att tänka på.

Och toppen att Ella har fått komma ur kuvösen. men jag anar att det är ännu bättre nyheter i nästa inlägg som jag ska läsa nu. Hoppas att klådan löser sig, det är så jobbigt. Huskur: potatismjöl. Det svalkar. Och så finns det säkert smärtstillande gelé på apoteket, det kan du smörja på så att det kliar mindre.