tisdag, juni 17, 2008

Sista natten med gänget

Ringde sköterskan på NICU (neonatal intensive care unit) senare under dagen för att tala om att jag inte skulle komma förrän till kvällsmatningen. Detta eftersom jag hade så många olika ärenden att göra idag (se slutet av inlägget nedan).

Fick då den oerhört glädjande nyheten att de under förmiddagens rond kommit fram till att Ella klarat gårdagen samt natten så bra, att hon troligtvis får komma hem imorgon (eller idag egentligen eftersom klockan redan hunnit passera midnatt)!!!!! Jag blev såååååå GLAD!!!!!!

Ringde genast M och berättade!
Självklart inser vi att om hon inte lyckas hålla temperaturen uppe nu under natten så kommer hon kanske inte att få komma hem imorgon, men vi hoppas hoppas hoppas såklart! Och denna gång känns det också "bättre". Alltså som om chanserna är bättre eftersom hon faktiskt växt och gått upp i vikt såpass mycket att hon fått tillbaks sina små goa runda kinder igen. Och vid kvällsmatningen kändes hon varm och var inte alls så trött som när hon var utanför kuvösen för ett par dagar sedan.

Så nu under kvällen har vi försökt göra iordning lite mer här hemma. Det känns hyfsat färdigt. Och bilbarnsstolen är monterad på vagnen nu och står startklar i vardagsrummet! Här är det nämligen lag på att man måste ha med en godkänd bilbarnstol till sjukhuset. Annars får man inte ta hem sitt barn. Det är lite roligt för oss eftersom vi ju inte har någon bil. Så vi har lånat en bilbarnstol av en kompis till M, och kommer att köra hem Ella i hennes stroller, inte i bil.

Å det känns så otroligt bra!!
Vi ska ringa på morgonen tyckte sköterskan. Bara för att höra oss för hur Ella klarat natten. Så att vi inte kommer dit med bilbarnstol och annat för att mötas av Ella i inkubator igen. Men som sagt, jag tror verkligen att hon kommer att fixa testet denna gång! Att hon växt till sig tillräckligt. Ja, jag tror vi kommer få ta med oss henne hem imorgon. Iiiiiiiiiih!!!!! Kan knappt fatta!

Det känns spännande och jätteläskigt på samma gång. Att äntligen få hem Lill-Skruttan. Att äntligen få bli förälder "på riktigt". Att äntligen få ha hela ansvaret. Att äntligen få skapa en vardag med rutiner. Att äntligen få tid att lära känna henne. Ja, det känns verkligen helt fantastiskt!

Så ikväll Ella, är din sista på NICU.
Sista natten med gänget där.
Hoppas du sover gott för imorgon är det dags att ta nästa steg.
Vi längtar....

18 kommentarer:

Mia sa...

Åh vad roligt, jag håller tummarna och hoppas lilla Ella får komma hem idag. Vilken lustig lag att man måste ha bilbarnstol med sig även om man inte har någon bil! Lycka till idag!
Hälsningar Mia

Annika, Sverige sa...

Så kuuuuuuuul!!! Håller ALLA mina tummar & tår för att den lilla Söta ska få komma hem idag!!!

Njuuuuuut!!!

Massor av kramar

Anonym sa...

Åh, så skoj att höra!!
Jag känner igen känslan att få "ta hem" sitt barn. Även om Leon nu bara stannade en extra natt men ändå.
Att få gå hem och vara en "riktig" familj! Oslagbart!

Nu du Saltis börjar dygnet runt passen! Vi kommer säkert att kunna chatta på Skype när alla andra normala människor sover! :D

Bamserkramar till er tre från oss tre!

Marianne sa...

Å jag håller också alla tummar och tår och det gör katterna också för att lilla Ella ska få komma hem med mamma och pappa i dag! Nu rinner tårarna av lycka igen ...

DILA sa...

Åh, vad roligt! Håller tummarna för att allt går som planerat. Visst är det skillnad att få komma hem och skapa sin egen vardag. Bli förälder "på riktigt" som du uttryckte det. Tråkigt att höra om identitetsstölden. Hoppas allt ordnar sig med det.

Kram Dila

Musikanta sa...

Håller tummarna för att du ska kunna fara hem med din lilla gumma i bilbarnstolen(!)idag.

Om du inte redan har en sjal att bära lilla Ella i rekommenderar jag dig att skaffa dig en. Då får hon del av din kroppsvärme hela dagen.

Mirren bar sin lille pojke som var för tidigt född hela dagarna under tre månader i sin bärsjal. På natten sov han på hennes mage. Nu ligger han på den övre halvan av vikt- och längdkurvan.

Än så länge tror jag inte att det är vanligt med identitetsstölder hos oss här i Sverige. Men jag ska hädanefter vara på min vakt om det skulle dyka upp något kort per post!

aussiekicki sa...

Grattis! Grattis! Grattis!!!
Håller tummar och tår att Ella klarar natten bra och får komma hem i morgon!
Jag förstår precis känslan att nu är det ni som har hela ansvaret. Nu är det er bebis och inte sjukhusets, vilket jag och maken kände när våra killar låg på neo. Jag är då glad för er skull!!
Kramar från Kicki

Anna sa...

Halloj! Jag har precis hittat hit och man blir så berörd av er berättelse. Jag håller tummar och tår för att ert lilla gryn får komma hem idag!!! // Anna ♥

Annika sa...

VAD härligt, Saltis! Håller alla tummar nu så att ni får ta hem henne på Karolinas födelsdag :-)
SÅ glad för er allas skull!!
KRAM!!

Millan sa...

Ah vad roligt att det gar sa bra for Ella och att hon forhoppningsvis far komma hem idag!! Hurra!! Forstar att ni bara vill vara hemma och kunna forma era egna rutiner nu och bara vara ni!
Men usch vad vardelost med indentitets stolden! Absolut det sista man onskar halla pa att fixa med nar man har sa manga viktigare och storre saker att dona med. Helt otroligt egentligen att det finns manniskor som sysslar med sadana har former av stold och sa jakla retfullt for alla som drabbas. Det verkar ju i alla falls om om du har gjort allt du kunnat sa forhoppningsvis loser det sig nu!
Kram!!

Petra H sa...

Jättehärligt, jag håller tummarna att Ella är på väg hem redan!! Vad komiskt att ni måste ha bilbarnstol men samtidigt är det väl inte så vanligt att folk GÅR hem med sitt nyfödda barn, speciellt inte i USA, hi hi. Det skulle faktiskt vara samma sak för oss om vi fick barn här i SJ, sjukhuset ligger ett kvarter bort!
Stor kram och hoppas att allt gått bra idag. Lycka till med att vara "föräldrar på riktigt", det kommer att gå jättebra!

veronika sa...

Lycka till!! Och vad kul och spännande att få hem eran lilla tjej!

Suzesan sa...

Grattis så roligt. Ja det är ju helt annorlunda att få var hemma med sin lilla bebis. Lära känna henne på sitt vis och skapa egna rutiner i lugn och ro. Grattis så roligt.Hoppas ni har fått med lilla Ella hem nu.
Läste det med ID-stölden så hemskt. Man får vara vaksam överallt... på allt. Precis som du skrev ..som om du inte har annat att tänka på ..än ska behöva hålla på med sånt. Tur att det ordnade sig och hoppas ni får era pengar tillbaka. Mitt i oturen så är det kanske bra att det hände nu när ni har bevis för vad ni gjort.
Lycka Till!
Kram
Susanne

cecilia sa...

Va kul att höra/läsa att lill-skruttan ska komma hem till saltis-hemmet - va glad jag blir!!!!

h¨ller tummarna för er, och ser fram emot fina bilder på gos-tjejen där hemma. Ta hand om er!!

Desiree sa...

Åh vad roligt och spännande att Ella får komma hem för första gången. Jag håller tummarna för att det går bra med hennes reglering av kroppstemperaturen. Vad skönt att du då slipper springa fram och tillbaka till sjukhuset och istället kan får lära känna din dotter under mer lugn och ro hemma.

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt att ni troligen får hem henne idag! Men vilken sjuk grej med bilbarnstolen! Följer folk verkligen det?!

Lullun sa...

Vad spännande! Hoppas, hoppas, hoppas att allt gått som det skulle i natt, så att ni har fått komma hem.
Det med bilbarnstolen var dock komiskt. Lite flexibilitet hade kanske varit bra. Men ja, ni är väl få som knatar i USA. Själv gick jag hem med lillen i barnvagnen jag, men det var ju i Danmark det. *hihi*

Fröken Anki sa...

Vad roligt att höra att allt gått så bra med lilla Ella.
Hoppas ni är hemma nu!
Ha en härlig torsdag!