onsdag, juni 18, 2008

Välkommen hem!!

Så är hon äntligen hemma!
Vår lilla Älsklings-Skrutta. Lilla Gosegumma.
Efter två veckor på sjukhuset fick hon komma hem till oss. Till sig. Sitt hem.
Idag är det torsdag och vi har haft henne hemma i ca två dygn. Det känns mycket omvälvande men ändå på samma gång så naturligt på något vis. Visst är det vissa saker om inte fungerar. Amningen t ex har inte riktigt kommit igång bra än. Jag producerar visserligen mjölk för ett helt regemente, men Lill-Snorpan är fortfarande lite för trött för att vilja och/eller kunna suga riktigt bra. Men jag hoppas det kommer. Vi tränar iallafall. Och fördelen med flaskmatning är att pappa M också kan få känna den där nära intimiteten med Ella under matningarna.

Nedan är tisdagen i bilder och lite text:I tisdags gick vi till sjukhuset en sista gång och då med bilbarnstolen monterad på vagnen. Det kändes nästan overkligt att gå med vagnen till sjukhuset. Och overklighetskänslan ökade ännu mer när man kom in och klädde på Ella-Skruttan hennes egna kläder. Sköterskan gick igenom en del praktiska saker med oss och sedan kunde M spänna fast henne i bilbarnstolen och så bar det av hemåt.

Två mycket stolta föräldrar på väg mot sjukhusentrén med sin lilla Guldklimp. Hela korgen under vagnen är fullproppad med saker som vi fick med oss från sjukhuset. Allt från termometer till blöjor och tvättlappar. Samt min bröstmjölk som de lagrat i frysen och som aldrig gått åt. Och självklart även allehanda papper, bl a en utskrift på allt som Ella varit med om på sjukhuset. Alla behandlingar och prover etc.

Här sitter hon, fastspänd och redo för hemgång. Så liten så liten i bilbarnsstolen. Då har vi ändå lagt lite extra filtar runt hennes kropp för att "staga upp henne". Utanpå det invirad i filtar och självklart med ett par lager kläder för att hålla värmen. Lill-Skruttan. Snart är du hemma!

Å det var verkligen en underlig känsla att köra hem henne. En enorm stolthet och glädje. När man mötte folk ville man liksom säga till dem "Titta vilken liten sötsak vi har i vagnen. Är hon inte det finaste barn ni någonsin sett? Hon är vår dotter!" Jag förstår ju självklart att det är så som alla föräldrar känner om just sina barn, men det var en rätt lustig känsla att själv uppleva just det! Samtidigt med stoltheten fanns hela tiden den där känslan av overklighet; "detta är inte på riktigt", som hängde över en.
Att promenera hem med en barnvagn. Med ett barn i. Och inte vilket barn som helst utan vårt barn. Vår dotter. Det var verkligen en mycket underlig och väldigt väldigt speciell känsla.

Efter dryga 5 minuters promenad var vi hemma. In genom entrén. Mötte en man i hissen som gratulerade. Han och hans fru hade blivit föräldrar i april, och han sa; "We already miss the time when she was newborn. So treasure the moments now. She will grow so quickly."

Sedan in genom vår ytterdörr. Nu Ella är du för första gången hemma! Så här bor du nu.
M tog upp henne ur vagnen och satt sedan i soffan med henne i sitt knä. Så lugnt. Så fridfullt. Allt var så stilla runtomkring oss. Inte ens några sirener utanför. Det kändes nästan som om hela världen höll andan en liten stund. Andäktigt.

Lipton kom fram för att se vad vi hade med oss hem. Han var lite undrande. Frågande. Nosade lite, men ville inte riktigt vara alltför nära ändå. Det kunde ju vara något farligt. Fegiskisse!
Faktum är att det gått väldigt bra med Lipton och Ella. Hittills har han visat lite tillbakadragen nyfikenhet. Absolut inga tendenser till svartjuka eller på något vis aggressivt beteende. Jag tror att han inte riktigt förstår vad Ella är. Han verkar inte fatta att det faktiskt är en liten människa...

Efter en stund måste han sniffa lite på den här nya personen också såklart. Vem är du egentligen?

Så sitter vi här hela familjen.

Självklart är det sovdags mest hela tiden. Här är Lill-Skruttan i vår säng innan det blir påklädning med ytterligare en tröja för att hålla värmen uppe. Två lager kläder blev vi tillsagda på sjukhuset. Och mössa. M har faktiskt blivit termometer-fanatiker. Han tar ständigt Ellas temperatur. Bäst att kolla. Haha, han har redan hunnit med att köpa två nya termometrar förutom de två vi faktiskt fick med oss från sjukhuset! Så många febertermometrar har jag aldrig tidigare ägt...

Så äntligen får hon sova i sin egen säng. Ingen kuvös. Ingen sjukhusbassinett. Utan sin alldeles egna säng. Eftersom vi är i USA så är barnsängarna här enorma....! Hon tar alltså upp en väldigt liten plats i sängen. Men hon verkar sova nöjt där hon ligger Lill-Snorpan.

Liten närbild. Välkommen hem lilla Skruttan!

20 kommentarer:

Anne sa...

Vi har haft gäster, delar av dem är dessutom kvar så det har varit väldigt intensivt. Jag har inte hunnit surfa alls, noll egentid så jag är inte superuppdaterad med allting som hänt.
Men roligt börja det återuppväckta internetlivet med att läsa hos dig om att Ella fått komma hem! Hon är så underbart söt! Det måste ha varit en väldigt speciell känsla få hem henne, som att nu är det "på riktigt". Du ser så fräsch och snygg ut, svårt tro att du nyligen fött barn :)

Suzesan sa...

Åhhhhh så söt hon är. Bilden när hon ligger själv och drar ihop munnen är så fin.Tredje bilden nerifrån. Men alla bilderna är så fina. Grattis Stolta mamman och stolta pappan och lilla Ella. Så klart katten tycker det är konstigt. Tur hon inte är svartsjuk. Gulligt att katten vill vara med på bilderna.
Lycka till allihopa och Trevlig Midsommar
Kram
Susanne

Anonym sa...

Men åh så glad jag blir för er skull!!
Äntligen är ni hemma!
Jag har kollat din blogg som en galning efter uppdateringar. Ha,ha...

Hon är SÅ FIN!!

Hon kommer att må så gott hemma med er nu.
Ska ni på återkoll på sjukhuset om någon dag/vecka eller så eller har det släppt er "lös"?

Vi har ingen termometer. Något jag måste inskaffa snarast!

Ha det så gott och njut av ert lilla mirakel.

KRAM!!

JaCal sa...

Åh, vilken bedårande liten varelse ni har skapat tillsammans! Ihh, kan riktigt komma ihåg den där berusande förvirrande känslan när man kom hem första gången och allt var så stort och så naturligt samtidigt. TÄNK vad bra allt har gått trots allt och otroligt att hon var så duktig och fixade hela utvecklingen så snabbt och fick komma hem!

Stor kram till er alla tre från Stockholms skärgård där jag nu äntligen har semester och ska njuta av midsommar helg!!

Välkommen hem lilla Ella!

Fröken Anki sa...

En riktig liten sötnos är vad hon är! Så roligt att ni äntligen får vara hemma alla tillsammans. Ha en härlig helg!

Lät lite roligt det där med att man måste ta hem barnet i en bilbarnstol även fast man inte har nån bil! :D Men - säkerheten är viktig!

Lisa sa...

Ja du Saltis, du haller oss sysselsatta pa bloggen. Stort tack att du tar dig tid att uppdatera oss och visa alla fina bilder pa lilla nya famijen.

Du ar sa jattesot, sa man kan inte tro att du gatt igenom allt detta.

Visst kandes det konstigt att ga med en barnvagn. nar det ar ens alldeles egna babies.
Ella ar varldens goknul.

Ha en gosig tid onskar jag hela lilla familjen.

Kottemamman sa...

Ella är verkligen jättefin! Stort grattis till hela familjen! :)

Desiree sa...

Åh vad kul att lilla Ella nu har fått komma hem på riktigt. Hon ser verkligen liten ut i sin stora säng. Sååå söt! Ni har blivit en underbar liten familj på tre och både du och M har verkligen rätt att känna er stolta över er fina dotter.

Annika sa...

UNDERBART!! Vad glad jag blev när jag läste att hon äntligen har fått komma hem!! Hon e så söt, så jätte vacker!!

Kommer ihåg den där känslan som du beskriver så väl... när man för första gången får lämna sjukhuset för färd hem, den är utan tvekan magisk!!

Njut nu alla tre, lär känna varandra och ta vara på den här härliga första tiden... för utan tvekan går den snabbt!!

Bloggade igår just om det, hur man i ena stunden har det här fantastiska lilla underbara, det oskrivna lilla knyttet... och i nästa stund är det en vild liten underbar varelse som är överallt!

Hoppas ni får en helt fantastisk helg tillsammans!

Kram

Annika

Lullun sa...

Åååhhh, välkommen hem till lilla Ella!! Vad kul! Minns själv hur det var, efter 8 dagar på sjukhuset (tillsammans dock). Allt blev så lugnt och skönt plötsligt. Lite nervöst, men mest sköönt! :-)

Känner verkligen oxå igen mig i dina känslor omkring promenaden hem. Man ville verkligen att alla skulle titta. Holger var också så rädd för att Aaju skulle frysa och han ville ha på Aaju värsta vinterstassen en varm sensommardag i september. :-) Och så skulle han så klart köra vagnen. Det var nästan så att jag fick en armbåge i sidan när den stolta pappan tyckte jag kom för nära. *hihi*

Lycka till med ert lila knyte nu. Det kommer säkert att gå hur bra som heltst! :-)

Marianne sa...

Underbart att ni har fått hem den lilla gosan nu! Äntligen! Hon är så bedårande fin lilla Ella! Och så skönt att det går bra med Lipton.

Ha det nu jätteskönt och pyssla om varandra!

Annika sa...

Vilket underbart inlägg i både text och bild! Tänk att den lilla gosisen är hemma nu, hos er!! Hos mamma och pappa!!
Hon är ljvligt söt och jag tycker inte alls hon ser ut som en preemie...
Grattis till att hon är hemma, och jag hopas att natten gick bra!!
KRAMAR!!!!

Linn sa...

Grattis!! Vad söt hon är lilla Ella! Och vilket fint namn!

Hälsningar från L och J i Boston

BS sa...

En mysbebis! Grattis till hemkomsten, sommaren är er! Vi är väldigt förtjusta i vår örontermometer här som vi skaffade för ett par månader sedan, varför har vi inte haft en sådan ända från början! Inte så bra att tempa hård mage med förstås då... Ha en underbar helg!

SweFlo sa...

Grattis! Åh så underbart!

Petra H sa...

Åh, vilka underbara bilder och texten riktigt lyser av er lycka och glädje att få hem lilla Ella. Jag är så glad för er skull!
Stor kram, nu från Skåne :D

Helga sa...

Grattis! Vilka fina bilder på en fin familj! Och tack för dina kommentarer på min blogg som jag alltid uppskattar lika mycket, tyvärr är jag dålig på att "återkommentera".

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Välkommen hel till lilla tjejen! Vad skönt det måste vara att ha henne hemma även om det samtidigt är lite otäckt, ni vill kolla tempen ofta osv. Hon är så söt så! Jag gillar hennes fina sängkläder i sängen! Gulligt med Lipton som nosar lite försiktigt på henne!

Anna, Fair and True sa...

Vad smart förresten att man kan sätta dit bilbarnstolen på vagnen! Är det så på de flesta vagnar i USA?

Saltistjejen sa...

Anna fair and true,
japp här har nästan alla barnvagnar en adaptor som man kan fästa bilbarnstolen på. Väldigt smart faktiskt! fast vi har ju ingen bil så vi använder inte bilbarnstolen så ofta.