fredag, juni 20, 2008

Midsommar med sömnbrist

Argh! Kunde inte publicera detta inlägg när jag skrivit det. Så nu är det lite sent även här, men jag publicerar det ändå:


GLAD MIDSOMMAR till er alla!!

Lite sent jag vet. Hemma i Sverige är midsommaraftonen redan inne på kvällstimmarna nu. Även om mörkret såklart inte sänkt sig utan istället det där magiska underbara sommarnattsljuset som skimrande väver in allt och alla i sitt unika sken. Här kommer vi inte att fira midsommar alls iår. Ingen sillunch ens. Både M och jag har varit lite slitna idag efter en natt med Ella som inte alls ville vare sig äta eller sova. M tog den sena matningen (runt 2-tiden som han gjort hittills) så att jag kunde gå och lägga mig redan innan midnatt. Sedan var tanken att jag skulle ta morgonmatningen vid 6-tiden. Men Ella-Skruttan ville visst inte äta. Så M matade först och lade henne en stund. Försökte sedan en timme senare igen. Och avslutade därför inte matningen förrän runt 4-tiden. Men då ville hon inte sova. Troligen för att hon hade gaser i magen. Så jag vaknade strax efter att M gått och lagt sig, och tog upp Snorpan. Satt sedan uppe med henne och då somnade hon såklart. Vid halvsjutiden på morgonen vaknade hon och det blev mat och blöjbyte. Sedan kunde jag lägga mig och sova i ca 1,5 timme innan det var dags för nästa matning. Så dagen har sedan gått i mycket lugnt tempo. Och midsommarfirandet har känts mycket långt bort.

Vi pratade lite igår om att ev åka ner till Battery Park där svenskarna firar midsommar varje år, men idag kändes det inte optimalt. Framförallt inte p g a att vi inte vill åka tunnelbana med Ella än. Ev går vi på en BBQ som är på M's universitet ikväll. Eller så tar vi bara en promenad till Parken. Vi får se vad orken räcker till.


Kan lägga till såhär i efterhand att det blev BBQn. Jättetrevligt att komma ut lite och träffa folk. Och på väldigt lagom, behändigt avstånd emd ca 5 minuters promenad.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Morron på er!
Här är det den andra nattugglan som skriver.
Ja, de små kan verkligen variera i sina måltider.

Här började min "dag" med blöjbyte av model: LÖS, klockan 4.30! Rough awakening! :)

Låter härligt att ni orkat ta er ut på en liten bbq och visat upp lillan för världen.

KRAM!

Marianne sa...

Ja nu vet du varför vi alla sa till dig att vila så mycket du kunde när du hade chansen ... Härligt att ni kom ut på en BBQ och fick träffa lite folk, du har väl mest bara träffat sjukhuspersonal den sista tiden. T-bana kanske ni ska vänta med tills hon är lite större, hon är väl lite extra känslig fortfarande eftersom hon är så liten?

Ha en skön och mysig helg!

DILA sa...

Håller med Marianne att det nog är smart att vänta med tunnelbanantills hon är lite större.Ja, sömn är oftast en bristvara när man har småbarn. Drför måste man ta vara på de få tillfällen som ges till vila. Visst är det skönt att få komma ut och träffa lite folk emellanåt. Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg och att det blirlite mer sömn jmfört med den gångna natten.

Kram Dila

Saltistjejen sa...

Jess,
haha, ja det finns olika sätt att vakna på... :-)


Marianne,
jo nu har man ju insett hur trött man kan bli. Och då har vi bara haft henne hemma i ett par dagar... Men det är värt varenda sömnlös stund faktiskt! Trots allt! :-)


Dila,
jo t-banan får vänta. Särskilt som hon är en preemie och därför lite x-tra känslig för infektioner etc.
Men det var jättekul att ändå kunna komma ut lite och vara lite social.

Anna sa...

Hej hela familjen!!! Jag måste bara få skriva att bilderna på er första dag tillsammans hemma var sååå underbara. Vilken liten guldklimp ni har...klart att ni ska vara stolta för hon är ju helt underbar. Hoppas allt kommer flyta för er och att ni kan njuta till fullo, det är ni värda!! Ha det bra! // Anna ♥

Lullun sa...

*hihi* Välkommen till de lite mer negativa sidorna av att vara mamma. Turligt nog blir det bättre med tiden, vad sömnen angår. Men det tog något år innan man kunde säga det tyvär. ;-) Härligt med BBQ'n!

cecilia sa...

glad midsommar på hela familjen!! va kul att lill-skruttan är hemma!

kram

Jessica sa...

Tur att ni inte tog er ner till Battery Park, det var helt smockat med folk. Det kanske det alltid är men detta var våran första midsommar i NY. Martin har lagt upp lite bilder på sin blogg om du vill se hur det såg ut i år :)

Tack för en trevlig blogg!