torsdag, juni 11, 2009

Besök igen!

Imorgon kommer Sverigebesök igen! Våra vänner H & M (obs inte den svenska klädkejdan då alltså!) kommer till staden över en långhelg. Det ska bli så roligt att träffa dem. Vi har bokat in middag imorgon. Tydligen ville M ha pizza så vi får gå till något pizzaställe. Och på fredag ska vi ut och äta lite finare middag på Devi, en indisk restaurang vid Union Square där vi firade vår första Bröllopsdag för två år sedan. Alltså har vi bokat barnvakt till fredagskvällen. Samma dagislärare som var barnvakt till Lill-Skruttan förra gången. Hoppas det går lika bra denna gång som då.

Åh, jag längtar!

12 kommentarer:

underytanjag sa...

Sjukt avis på upplägget att en dagisfröken extraknäcker som barnvakt! Kan väl knappast bli bättre!? Hoppas det blir allt ni förväntar er!

Jemayá sa...

Oj vad kul, du har en toppenperiod på gång hör jag, fester, vänner, jubileer - härligt, härligt! Härliga foton igen en gång fårn festen, underbart blandat och socialt!! Roligt att se hur Ella börjar charma in sig med kameran (hon har så urgulligt runda armar och ben än!) och älskade fotot där hon petar på kompisens näsa :). Stor kram!

Annika sa...

Vad mkt besök du har haft, you lucky girl, you!!
Jättekul att ännu ett är på ingående.
Ni lär få det supermysigt!!
Så smidigt med barnvakteriet också!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Underytanjag,
ja det är helt otroligt lyxigt!!! Särskilt för oss som inte har familj på barnvaktsavstånd heller. Enda nackdelen är väl att det kostar en del. Så man kan inte ha barnvakt för ofta. Eller inte vi iallafall. Men det är perfekt att KUNNA ha det vid särskilda tilfällen!
Kram!


Jemaya,
ja nu har det varit en del besök och kalas och så. Roligt.
Och Lilltjejen börjar ng bli van vid kameran nu ja, haha.
Kramar!!


Annika,
ja det är ju en av fördelarna med att bo här i NYC. Många kommer hit på semester, och även om det inte alltid handlar om att de kommer för att träffa oss i första hand så hinner man ju oftast med åtminstone en fika eller en middag eller kasnke någon drink. Jättekul! Besöket nu har dock kommit en hel del för att träffa oss. men de kommer bo på hotell och även ha lite "egentid" här i staden. Men det ska bli jättekul att se dem.
Hoppas denna dag blir lite bättr och "lugnare" för dig än gårdagen.
Kram från riktigt från mulet och DIMMIGT NYC!

Anonym sa...

Vad kul med fler besök! Ni måste vara de som får flest besök! Men samtidigt så bor de väl nästan aldrig hemma hos er eftersom det är så trångt?
Såg du att jag mailde dig igår? (inte för att stressa dig men eftersom jag skickade till saltisadressen)
Hoppas att ni får en härlig helg med kompisarna!

Saltistjejen sa...

Petchie,
ja det är som sagt fördelen med att bo i NYC. Många har "vägarna förbi". :-)
De flesta bor inte hos oss nu sedan vi fick barn. Tidigare gjorde de oftast det. Men nu är det bara vissa som gör det. Senaste besöket bodde t ex ena L hemma hos oss. Och M´s syster med pojkvän bor alltid hos oss.
Jag har inte kollat min hotmail men ska göra det. tack för att du säger till!
Kram!

mammigranten sa...

Låter härligt! både med besök och med barnvaktandet.
Kankse skulle höra mig för på barnens preschool...några av fröknarna har ju faktiskt stora barn...men det får väl bli när åtminstone Noah kan prata lite...
Jaja man växer ju som familj ivf. Lär sig att umgås och hitta på kul saker ihop ivf. Eller hur! Och förhoppninsgvis så växer barnen upp och är nöjda med sin uppväxt och inte känner att man lämnat iväg dem så fort det blir lite jobbig situation. Man måste ju ta tag i det själv när man inte har någon annan att förlita sig på.
Vi har ju dock turen att ha lite större hus, så då får gästerna lite mer eget, även om barnen mer än gärna springer ner klockan 7 på morgonen och vill busa i sängen oavsett vem som besöker oss haha! Men sen kan man ju få pikar för vart man bor också, det fick jag på MOMS club igår, men som tur var så bor en av de andra mammorna i ett minst lika fint hus!

Kram

Saltistjejen sa...

Mammigranten,
ja det ska bli jättekul! Roligt att träffa vänner och vara utan barnansvar ett par timmar.
jag tror att man blir rätt sammansvetsad som "kärnfamilj" när man lever såhär utan sk "extended family" på nära håll. Barnen har ju liksm endast oss föräldrar att vända sig till. På gott och ont. Jag kan dock känna ett sting i bröstet av att vår dotter nu itne bygger upp en naturlig relation till våra mammor eller till M´s syster m pojkvän. Just nu spelar det säkert ingen roll för hon är så liten, men inför framtiden funderar man ju. Just av den anledningen skulle jag vilja flytta tillbaks till Sverige så småningom.
Men vad pikar för vart du bor??? Det låter ju skitknäppt!!!!!!!
Fast det är säkert lättare att inte ta åt sig så länge pikarna handlar om att man bor FÖR BRA, och itne tvärtom. Det är ju jobbigare om alla andra bor i superfina och dyra kvarter men man själv inte har råd med deta och sedan får höra pikar ovanpå detta. Så i ert fall får du väl bara försöka stänga öronen från detta skitprat och "proove them wrong" om det är så att det uppkommit p g a avundsjuka etc.
Hoppas det går bra och att dhu hittar några trevliga mammor där också!
Kram!!

Emmama sa...

Ah vad kul, njut av det! :) Dina tartor lite langre ner ser ju supergoda ut, tack for tips pa hur de gjorde dom, later jattegott! :)

Ha en skon helg med besoket!
KRAM.

Saltistjejen sa...

Emmama,
ja det är jätteroligt att ha dem här!
och testa att baka tårtorna. Du som verkar vara en hejare på att baka kan nog slänga ihop dem på ett kick!
Kram!

Marianne sa...

Kul med besök igen!

Hihi, visste du att jag heter Dewi. Egentligen är det Sitti Dewi jag heter, Marianne fick jag först när jag var 3 år.

Hoppas ni har det jättebra med HM-besöket!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
dar ser amn! Dewi! Vilket ovanligt namn. :-)
Ar det indonesiskt??
kram!