tisdag, juni 16, 2009

Utsikt från jobbet

Här har det varit lite si och så med vädret nu. Mycket regn. Inte så varmt. Det sistnämnda är ändå helt okej tycker jag för man slipper ACn. Oftast. Utom de dagar när det är jättefuktigt i luften då. Nu har de dock lovat att det fina vädret ska vara på gång. Så jag hoppas på det. För lite mer sommar skulle ändå inte skada. Idag är det helt okej väder. Lite blå himmel. Lite sol. Några moln utströdda på himlen. För tillfället 16 grader men ska bli ca 22 under dagen.

Just nu sitter jag vid min skrivplats på jobbet och ser ut över hustaken och skyskraporna. Jag har ju inte visat några bilder från min nya arbetsplats så jag tänkte visa min utsikt nu. För den är himla fin! man känner att man jobbar i New York....
Chrystler Buildings tak glittrar i solljuset. Gula taxibilar skymtar förbi då och då i luckorna mellan husen när de susar fram längs Queensboro Bridge. Jag ser vårt hus också. Och M´s jobb. Nedanför syns några takterasser. Ja, utsikten från mitt nuvarande labb är ganska oslagbar faktiskt.


Här i detta fönster sitter jag med min dator. Anledningen är att det är så fullt i detta labbet att det inte finns fler skrivplatser. Men jag trivs bra här. Det är en härlig utsikt att ha framför sig när man skriver. Enda nackdelen är att det på eftermiddagen blir så soligt att det ibland kan vara lite svårt att se skärmen ordentligt. Men jag vill ändå inte fälla persiennerna för det känns så trist.
Detta ser jag ifall jag vrider huvudet lite åt vänster. Det "vita" huset längst bort till vänster är M´s arbetsplats. Där labbar han. Det högsta huset man ser är vårt grannhus. Där högst upp ligger vårt lilla gym. Huset alldeles till höger om detta som är något lägre är vårt hus. Där bor vi, men eftersom vi "bara" bor på 18:e våningen och vår lägenhet är vänd mot York Avenue kan jag inte se våra fönster.Här är utsikten om jag vrider huvudet lite åt höger. Det höga huset med glasfasad långst bort till höger ligger alldeles intill varuhuset Bloomingdales på 59th Street och Lexington Avenue. Lite svagt skymtar Chrystler Building strax till vänster om den vita byggnaden ungefär i mitten. Man ser alla husen tydligare här än på fotot, men det beror kanske på vidvinkeloptiken i kameran som liksom förminskar det mesta lite.


I eftermiddag ska jag dock till mitt andra labb för att hjälpa en kollega där lite. Och det är raka motsatsen. Där ligger labb och kontor mitt inne i en byggnad så vi har inga fönster alls. Man har alltså ignen som helst aning om vad det är för väder ute. Om det är ljust eller mörkt. Men detta är också rätt typiskt för denna staden. Antingen har man en enormt härlig utsikt eller så tittar man rakt in i en tegelvägg där det alltid är mörkt på grund av att ljuset skyms av en massa höga hus runtomkring, alternativt har inga fönster för man är mitt inne i en stor byggnad. Antingen eller. De stora Motsatsernas Stad.
Nej, nu ska jag göra klart här för att sedan promenera till mitt fönsterlösa labb.
Och på vägen blir det nog en kaffe...

12 kommentarer:

Annika sa...

ÅÅÅÅÅ din utsikt!! HELT underbar!
Nej, nej jag skulle heller aldrig dra ner persiennerna där. OJ så inspirerande det ändå måste vara att jobba med den utsikten från skrivbordet!
Vädret ja...har väl aldrig känt mig så här uppgiven på vädret här ngt år. Nu börjar det dra ihop sig till regn här igen ser det ut som...
Imorrn ska det bara bli 20 grader med regn...sen blir det kanske lite bättre. HOPPAS!!!!
Kramar!!!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det ar verkligen jatteharligt att ha denna utsikten!
jag klagar inte. Att solen lyser (NAR den lyser) och gor det lite svarlast pa skarmen ar smallar man far ta. ;-)
jag vantar saaaa pa det fina vadret nu!
Tror vi skulle fa soligt imorgon men regn pa torsdag och sedan fint resten av veckan. Hoppas pa det.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Åh, vilken utsikt! Avis! Tur att du har fönster som sagt, alla amerikanare verkar inte ha det på sina kontor. Jag borde också ta foton på min utsikt - jag har ju fin Gärdet- men jag får inte ta med mig kamera in på min avdelning. Jag får ta fotona från våningen under istället.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp det ar en bra utsikt jag har! Kanns verkligen uppiggande dagar nar man inte ar supermotiverad eller bara trott.
Aha! varfor far du inte ha kaerman pa jobbet?? Tror de du spionerar da? Och vad ar det ni gor som ar sa himla hemligt om man far fraga???
kram!

Desiree sa...

Åh vad kul att få se. Vilken utsikt alltså! Oj oj den skulle inte vara dum. Du har ju helt magninfik utsikt både privat och från jobbet, wow! Nog är det skillnad mellan Alabama och NY. Det märks verkligen på många sätt att du bor i stan och jag bor på landet på ett helt annat sätt. :-)
Kul att du ser både erat hus där ni bor och M´s arbetsplats.

Anna, Fair and True sa...

Haha, vi gör ju inte så jättemycket hemligt. Men du vet, en ambassad är en ambassad och en del dokument har ju information om strategier hur vi ska lobba svenskarna till att rösta på ett visst sätt i EU. Kameror, mobiler och allt annat elektroniskt kan buggas, vet du! Men det är ju inte så hemligt att de inte kan låta svenskarna som jag jobba där. Vi får ha dem i andra delar av byggnaden men inte just på den våningen. För det är där vi som jobbar med politiskt diplomatiskt arbete sitter. Men om du kommer på besök så får du inte ta med dig mobilen in i byggnaden alls (ja, förutom i puben och konferensdelen). Men amerikanarna är ännu värre!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja nu har jag fin utsikt från jobbet OCKSÅ! För den hemma är faktsikt riktigt fin även om man tyvärr blivit såpass hemmablind att man itne tänker så mycket på den nu till vardags.
Kram!!


Anna Fair and True,
hahaha!!! Men ni får ha mobilen med till puben. DET var ju för väl. Så ni kan ringa till familj eller vänner och be dem komma och hämta upp er om det blir för många öl.... För det vet man ju hur alla britter dricker... haha!! ;-)
Kram!

Anonym sa...

Vilken underbar utsikt!! Jag förstår att du känner att du sitter i händelsernas centrum! Bloomingdales var ju där vi var precis innan vi kom hem till er på middag så jag kan ungefär tänka mig var du sitter.
Jag förstår inte hur man kan bygga kontor utan fönster - så hemskt! O har ett litet smalt fönster på sitt kontor men resten av kollegorna sitter verkligen utan något som helst dagsljus. Jag hade en fin utsikt ett tag på Kommissionen - såg ut över huvudingången till huvudbyggnaden så jag kunde se när alla dignitärer kom till Kommissionen. Det var coolt att se alla tv-kameror och reportrar, svarta limousiner etc.
Kram!

Marianne sa...

Ja den utsikten går verkligen inte av för hackor! Helt underbart! Jag hade också kisat mot skärmen hellre än dragit för fönstret.

Men jag ska inte klaga, jag har ju mina gubbs här utanför. Och i Istanbul såg jag ut över spiran från en gammal ottomansk villa, träd och grönt och andra hus och sedan rakt ut över det lilla innanhavet Marmarasjön med segelbåtar och annat härligt liv.

Så det är därför man måste stänga av mobilen kanske när man går in på ambassaden här? Att man kan spionera med den. Har aldrig varit med om det tidigare, men så kanske det är, som Anna F&T skriver. Fast när jag tänker efter, det är ju bara det vanliga väntrummet där folk söker visum etc, så jag vet inte vad det skulle vara för hemligt där. När det är mottagning i trädgården får man ha mobil och man får ringa.

KRAMAR!

Mia sa...

Vilken underbar utsikt du har! Så fin! Jag kan inte stoltsera med skyskrapor utanför mitt fönster på jobbet men jag ser däremot Ullevi och en väldig massa spårvagnar. Lite typiskt för Göteborg! Ha det bra! Kram!

Sanna sa...

Snacka om lyxig arbetsplats och min längtan till NY blir bara större. Planen på att fira jul och nyår där lever kvar. HAr du några tips att ge på hotell, sevärdheter, restauranger tex? Tack på förhand! Kram

Saltistjejen sa...

Petchie,
ja den är verkligen jättefin och väldigt New yorkig...!
jo och jobbet ligger lite tvärs över gatan där vi bor, så du kan nog ungefär tänka var det är eftersom ni ju var hem till oss! :-)
Nej visst är det hemskt med arbetsplatser utan fönster men tyvärr är det rätt vanligt här då många hus är väldigt stora. Plus att här kan man ibland ha fönster men om man sitter på en lägre våning och är omringad av höga skyskrapor kan det ändå vara i praktiken som att vara utan fönster. För man tittar rakti in i en tegelvägg ca en decimeter från rutan...
kram!!

Marianne,
jo man vill helst inte dra ned persiennerna!
nej jag tycker du verkar ha en jättemysig utsikt. Dessutom har du ju dina underbara kattungar nu också! Att titta på! :-)
Och det där med ambassaden var lite lusitgt. Men nu vet man alltså.
Hm.
tack för mailet med länken också! Har inte hunnit in där än men den ska kollas upp!
Kramar!!


Mia,
ja då har du ju en riktig Götebrogsutsikt!!!! :-)
Kan du se och höra konserter från jobbet också? Tänkte eftersom du sitter med utsikt över Ullevi. fast jag vet inte ifall man fortfarnde har konserter där??
Kram!!


Sanna,
haha lyxig och lyxig. jag vet inte. ;-) Men utsikten är jättefin!!!
Vad skoj att du kanske ska hit i jul!!
Oj det finns massor att se och göra här. Hm, allt beror liksom på vad du är intresserad av. Musik, museum, klubbar, restauranger, bara flanera, shopping....
Om du vill kan du maila mig på min saltistjejenadress (se min profil) så kasnke vi kan ta det via mail. Då kan du ju säga om de tär ngt särskilt du är intresserad av också.'
kram!!