tisdag, juni 23, 2009

Sent Fredagstema - Sommardag/Sommarkväll

Okej. Så här sent har jag aldrig tidigare postat ett Fredagstema tror jag. Och egentligen hade jag inte riktigt tid. MEN eftersom temat var Sommardag/sommarkväll så kunde jag bara inte låta bli. Det är fortfarande Annika, Desiree och Petra som står för temat.
Jag tänkte såklart genast på mina sommardagar och kanske framförallt sommarkvällar som jag haft i Sverige. Särksilt de ljusa sommarkvällarna saknar jag här. Men eftersom jag inte har så många foton från Sverige i denna datorn så blir det mest bilder från samma paddling som jag hade ett foto på i Midsommarinlägget. Det var dock en underbar helg som hade allt; solglitter, vind, regn, åska, stiltje, vågor, värme, kyla och bad.

Först SommarDAGEN

Detta är en av de saker jag saknar och längtar efter allra mest sedan jag lämnade Sverige- Skärgården, Paddling, Tälta på en solvarm klippa vid strandkanten.


Älskar att paddla ut ytterskärgården så att man ser ut mot horisonten.


Litet skär.


Inne bland öarna igen.
Efter sol kommer regn...


Men efter regnet ljusnar det igen.


Och så SommarKVÄLLEN då...


Det sneda varma glödande ljuset då solen sakta sänker sig och skuggorna växer men värmen fortfarande biter sig kvar i luft och berg.


Finns det något skönare än att sitta vid tältet och titta ut över vattnet när mörket sakta sakta sänker sig, dricka en mugg te och lyssna på stillheten samt en och annan mygga...


Vattnet som en spegel där himlen reflekteras som en akvarell som skiftar i lila-rosa-blå toner.


Å vad jag saknar de ljusa sommarkvällarna och nätterna i havsbandet.19 kommentarer:

Marianne sa...

Så många vackra bilder! Sommarljuset i Norden är verkligen någonting man saknar när man bor så här! För att inte tala om naturen ... och havet ...

Vi tittade lite på Allsång från Skansen i går, och kommenterade just att det var så ljust fastän klockan var över åtta på kvällen i Stockholm. Här var det becksvart. I Stockholm var det fortfarande solsken! Helt otroligt!

KRAMAR!

Annika sa...

UNDERBART!!
Helt fantastiska bilder, Saltis!!
JUST LJUSET!!
Vilken frihet det måste vara att paddla och sen slå upp en härd för natten. SÅ fint!!
Sen får ni ta med Ella ut i skärgården, hon kommer nog att älska det hela också.
NU måste jag titta på dina bilder igen...
KRAMAR!!

Taina sa...

Härliga foton Saltis! En och annan mygga klarar man ju av, eller hur? Speciellt när allt annat är så mysigt. Det där ljuset kan man verkligen sakna. En annan bodde i Luleå ett tag och DÄR var det ljust. Dygnet runt i juni. Wonderful!
Kram kram

mammigranten sa...

Vilka härliga bilder.
Jag gillar också att paddla och njuta av ett par nätter i tält, dock har jag bara använt såna där gamla uthyrningskanoter.
Men jag längtar efter att kunna ta med familjen på en kanot/tält semester i Sverige.
Fick frågan på kalaset i lördags om vi hade det något mörkt på nätterna i Sverige på sommaren, svarade aldrig becksvart som här.
Jag minns särskilt en natt i lumpen, då det var så där trollskt, solen gick aldrig ner riktigt, dimman låg över marken och älgarna gick nära förbi min lilla enmanskoja under en gran.
Då var det som om den äkta svenska sommaren bara ville visa upp sin bästa sida för mig.

Kram

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack! Ja ljuset på sommaren i norden är så otroligt vackert!! Och visst saknar man det samt naturen. Allemansrätten är verkligen ngt unikt som jag känner är helt fantastiskt. Ju längre jag bor i ett land där man itne kan gå fritt i naturen utom i sk State Parks eller liknande, desto mer saknar jag att fritt kunna ströva, paddla, tälta ute utan att fråga markägare eller skaffa permissions.
Kram!!


Annika,
tack!! Ja du det är såklart en dröm jag ahr att Ella ska få tillbringa en del somrar i skärgården. Om inte hela somrar så iallfall någon eller några veckor per år. Men det blir svårt om vi inte kan flytta tillbaks till Sverige. Jaja, vi får se.
Kram!!

Taina,
jo Norrlandsljuset är ju verkligen ännu mer fantastiskt och härligt! JAg stannade ju aldrig över hela sommaren i Norrland uta åkte hem i mitten på juni varje sommar, men från maj fram till dess var ju fantastiska nätter!!! :-)
Kramar!!


mammigranten,
visst är det härligt att paddla! Detta var också hyrkajaker för vi har inga egna. Har alltid hyrt på det ställe där vi vill paddla. Trosa skärgård, St Annas skärgård, Gryts skärgård, Stockholms skärgård...
oj din upplevelse från lumpen låter helt fantastisk! Som tagen ur en Astrid Lindgrenfilm :-)
Det är verkligen ngt speciellt med svensk natur!!
Kramar!!

Cecilia/svengland sa...

Tjenixen Salits- ja , jag är från Skåne, Kristianstad närmare bestämt. Vad säger du då - dammsög??? :-)

Saltistjejen sa...

Cecilia,
hahahahaaa!!!! :-)
Japp! Det gor jag...

Jemayá sa...

Men saltis - VILKA FANTASTISKA FOTON!!! Ljuvliga, alla av dem! Detdär ärnågot jag verkligen skulle tycka om att göra, har bara varit på några paddelutflykter, aldrig tältat under en. nää, jag får inte skriva för en viss en, kram i allaflal :)

Saltistjejen sa...

Jemayá,
å TACK! Vad glad jag blir!
Haha så D vill inte att du sitter framför datorn inte...! :-)
Men paddla tror jag du skulle gilla. och tälta likaså. När D är större kan du ju ta med honom på en tur. Senare med tält också. Barn brukar älska att tälta eftersom det är ett litet äventyr.
Hur är det med skärgård där du bor? Det finns inte så mycket väl? Man måste väl högre upp då? Eller är det annorlunda längs emd finska gränsen? Längs med svenska norrlandskusten så finns ju fina öar längs med Höga Kusten men sedan är det väl inte förrän i höjd med Luleå som det börjar finnas skärgård igen?? Tror jag iallafall. Kanske har jag fel? Men det går ju även bra att paddla i insjöar om ni har någon i närheten.
Kram!!

anna of sweden sa...

Vilka fantastiska bilder!!!

Emmama sa...

Helt underbara bilder, både vackra och fyllda av känslor! Hoppas kunna bjuda av fina sommarbilder från Sverige i juli.. :) Kram!

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
vad roligt att du tycker det!


Emmama,
tack! och självklart kommer du snart att få riktigt fina sommarbilder från Sverige. Ni åker väl snart??!
Kram!

Västmanländskan sa...

Åh, vilka härliga bilder! Och vilken sommarkänsla!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
tack! Ja det är mycket sommarkänsla i bilderna. Jag saknar verkligen den skandinaviska sommaren när den är sådan.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilka härliga bilder! Men jag har aldrig varit någon tältare :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahah nej alla kan ju inte vara tältare! Men jag lovar att om du fick tillbringa en eller kanske två nätter i ett BRA kupoltält på någon vacker skärgårdsö skulle du definitivt gilla det! Om vädret är bra såklart! :-)
kram!

Anna, Fair and True sa...

Annars funkar fullt möblerat tält med badrum i Sydafrika också! :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
oj! fast då känns det kanske inte så "tältigt"...???

Anna, Fair and True sa...

Haha, nej, men det är nog ungefär så långt jag kan sträcka mig angående tältning! :) Men skämt åsido ser det väldigt härligt ut på dina bilder.