måndag, juni 22, 2009

Lite blandat

Måndag. Ny vecka. Helgen var bra men vädret var sisådär. Regn och trist på lördagen. Lite bättre igår men väldigt fuktigt. Igår var förresten Fars Dag här. Vi firade inte på något sätt men eftersom vädret var fint tog vi en tur ner till Union Square. Åt på vårt favoritställe där Republic, och promenerade sedan runt lite. Myste med Lill-Skruttan i en närliggande park, och när jag satt där på bänken och tittade på M och Lill-Skruttan som stod vid staketet runt en fontän så fylldes jag av en sådan där varm lyckokänsla man kan få ibland. När allt i nuet känns perfekt. Stunden - endast ett litet klipp ur tiden. Men just ett sådant klipp som kommer stanna kvar i ens minne för evigt. Som en liten glänsande pärla. Att värma sig vid under kyliga och ruggiga höstkvällar när mörkret sänkt sig.

Sedan premiäråkte vi buss med Lill-Skruttan och hennes nya vagn. Här måste man ju fälla samman barnvagnarna på bussen vilket var ytterligare en anledning till att vi vill ha en s.k paraplyvagn som komplement till Uppa Babyn som vi redan har. Det gick finemang, men att åka ensam med ett sådant litet energiknippe tror jag inte jag skulle vilja. Det kändes tillräckligt att hålla reda på både henne och vagnen när man var två om det. Men det blir väl bättre när hon är lite större och faktiskt kan stå och sitta själv. Nu måste man ju hålla både henne och vagnen.

Denna veckan har jag en presentation för min nya grupp. Jag hade för mig att det var på onsdag så jag har planerat därefter. MEN sedan visade sig att det är redan imorgon! Oj! Stressnivån ökade plötsligt två steg. Fast å andra sidan är det skönt att det var imorgoneftermiddag eftersom vi imorgonkväll ska ha den årliga BBQn som M´s chef alltid bjuder sina anställda på. Och de tillställningarna brukar vara väldigt trevliga och ofta kunna bli något sena. Så det är skönt att ha detta efter att jag gjort min presentation. Vi hoppas bara det inte regnar då.
Men idag blir det verkligen till att förbereda inför morgondagen. Först måste jag dock en sväng till labbet för att jobba lite där, men resten av dagen kommer jag nog spendera hemma med att färdigställa min power point. Usch! Det är aldrig roligt dagen innan man ska presentera något. Även om det som i detta fallet är en väldigt informell presentation.
Jaja, det ska säkert gå vägen.13 kommentarer:

Marianne sa...

Visst är det underbart med de där ögonblicksbilderna som man spar i hjärtat! De bästa brukar vara just sådana där nära, små stunder som egentligen är helt vardagliga, inte pampiga tillställningar.

Lycka till med presentationen! Jag är övertygad om att det blir jättebra!

KRAM!

mammigranten sa...

Det där med att åka buss/spårvagn/tåg med barn och barnvagn är ju inte det smidigaste oavsett var man är.
Vi har dock ett band på Wildas paraplyvagn som gör det lite enklare att bära den, då kan man ta den över axeln och sen ha koll på Wilda med 2 fria händer. Men nu har vi ju 2 barn som har en tendens till att busa upp varandra rejält när tillfället är som sämst och då vill man ju inte vara ensam direkt.
Hoppas presentationen går bra!
Vilekt den säkert gör!
Kram

Camilla sa...

Lycka till med presentationen!

Nu har äntligen sommaren kommit igång här hemma. Njuter av solen, så himla gott!! Dags för fika på en uteservering med en kompis.

Ha en bra dag

Kram

Taina sa...

Halloj där vännen!
Power points ja! Det kommer säkert att gå galant, men jag känner igen känslan. Tillräckligt med information? För många bilder? Vad söger diagrammet, fattar de, typ? Osv.

Den där STUNDEN är verkligen något att bära med sig. Ibland har vi för bråttom för att njuta av dem...

Vi höres snart :)

Kramen!!!

Sanna sa...

Hej hej! Har följt din blogg ett tag nu. Vi har nu bokat en resa till NY över jul och nyår och behöver lite råd. ;) Dels var vi ska boka in nyårsmiddag och i så fall i hur god tid innan och dels om du har några övriga tips på saker vi bara måste besöka/göra. Så tacksam för svar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja jag tycker det är DE ögonblicken som liksom ÄR lycka. Precis som du säger hadnlar det inte om de "stora" sakerna i livet. Självklart är de viktiga och förhoppningsvis "lyckliga" de med, men det är de här små vardagssakerna som gör att man verkligen får ett rikt liv. Tycker jag iallafall.
Tack!
Kramar


mammigranten,
nej visst måste det vara tufft med två barn på kollektivtrafiken. Fast det jag känner var svårast just nu (om man skulle åkt ensam) är att vår lilla tjej ju varken kan sitta eller stå själv. Sitta kan hon men hon är för vinglig och för liten för att sitta själv på en buss. Och stå kan hon ju bara så länge hon håller i sig vilket gör att manmåste bära henne och sedan ha henne i knät när man åker buss. På tunnelbanan kan hon ju istta i vagnen eftersom man där inte behöver fälla ihop vagnen. men på bussen måste man ju hlla både vagn och barn vilket kan var lite småbökigt. Särkslt om man råkat ha handlat något också och har en påse eller två, haha! ;-)
Vi har också ett band på vagnen så man kan hänga den över axeln, men det är än så länge lite för jobbigt att ha vagnen där och Lilltjejen i armarna.... Så det lär dröja ett tag innan jag åkern ensam med henne på bussen tror jag.
kram!!


Taina,
Ja det är ju altid värst FÖRSTA gången man ska hålla en rpesentation om ett ämne som är "nytt". Att sitta där framför skärmen och klia sig i huvudet med ett TOMT power point "ark" framför sig och likosm börja från scratch...
Jaja, vi får se hur det går. Det blir som det blir....
Och du snart både ses o hörs vi ju! Jippie!!!!
Jag ringer dig nog senare i veckan!
kram!!!!


Sanna,
hej vad kul!!! Både med resan och att du läser bloggen.
Jag tror det bästa vore ifall du kan maila mig på min hotmailadress (står här i högra spalten) så tar vi det via mail. Det finns ju tusen alternativ att välja mellan allt beroende på vad ni vill göra, vad ni tycker om för typ av matställen etc etc...
Men du, jag kollar inte min hotmail dagligen så säg gärna till i en kommentar här på bloggen om du mailar dit så jag kan titta efter så snart som möjligt!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Camilla,
Härligt med sommaren!! Här är det fortfarande trist väder med mycket regn och gråmulet-. Jag är sååååå less på det. Vill gärna ha lite sol och blå himmel. Lite mer sommarkänsla än dessa gråtrista dagar!!!
hoppas din fiak var bra!!
Själv måste jag ha lite kaffe nu känner jag....
kram!

Annika sa...

saltis, du ska se att det går bra!
Det vet jag!

Ska du besöka en viss Taina i helgen?? GUD vad kul!!!
TÄNK om jag kunnat vara med också!!

Åh sådan där ögonblicksstunder är så underbart fina!!

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp det är taina vi ska besöka! Ser jättemycket fram emot det!!!! Jag har ju träffat Taina en gång tidigare och hon och jag klickade direkt! Ja, som man kan göra du vet!! ;-)
Så ska det bli skönt att komma ut ur staden också. Se ngt nytt. Kunna sitta eller stå eller gå i en trädgård som omväxling!! :-)
Kram!!

Carl Bruder's personalia sa...

Hoppas som sagt att det går bra med presentationen men det vet jag att det kommer att göra för du är ju så duktig. Hoppas även att ni får en riktigt trevlig grillkväll och att regnet håller sig undan.

Kram
D.

Saltistjejen sa...

Carl Bruder,
fast kanske Desiree??
Tack! Ja vi får vä se hur vädrets makter tänker spela sina kort ikväll? Hoppas på uppehåll i varje fall.
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Ligger lite efter med läsandet här ser jag! Bäst att läsa ikapp!
Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha! Det är lätt hänt...