tisdag, juni 30, 2009

Uppskjuten och upphämtad

Jo utvecklingssamtalet blev uppskjutet. Till nästa vecka. När jag lämnade Lill-Skruttan i morse så frågade läraren ifall vi ev ville skjuta upp mötet eftersom "The head teacher" är på semester denna veckan. Vi känner kanske inte att vi måste prata med just "huvudläraren" men eftersom Lill-Skruttans "primary teacher" T gått på mammaledighet nu så tänkte vi att det kanske ändå är bra att prata med huvudläraren C. Det är förövrigt hon som verkligen ahr stenkoll på alla barnen på Lill-Snorpans avdelning så det känns rätt naturligt att få prata med henne. Men som sagt det blir inte förrän nästa vecka.

Min dator har inte blivit uppskjuten utan upphämtad. Det var en kille från datasupporten på jobbet som kom förbi och sa exakt samma sak som M när han tittade på datorn där den stod på skrivbordet "This really doesn´t look good...."
Precis vad man vill höra. Not!
Jaja, vi får se vad som kan göras. Har jag tur har iallafall vår Time Capsule backat upp det mesta. Men det är ett riktigt skit att jag nu återigen sitter utan dator på jobbet. Lite småhandikappad blir man ju. Det finns självklart andra datorer där, men de är ju till för "alla" på våningsplanet så de kan ibland vara upptagna. Och så är de stationära så jag kan inte lika lätt jobba hemifrån. Men kanske är det senare egentligen något att man bör glädja sig åt såhär under sommarkvällarna...?

13 kommentarer:

Marianne sa...

Åh nej! Hoppas att de kan fixa datorn! Tar de inte back-up regelbundet på jobbet så att allt finns lagrat på någon server? Hoppas det. Time Capsule, ja, det är vad jag borde skaffa mig. Har inte gjort det än.

Haha, utvecklingssamtal för så små! Det kan ju knappast handla om att hon inte sköter läxor som hon ska i alla fall : D Med tanke på hur bra dagiset är kommer det väl att vara mer informativt om barnens allmänna utveckling, typ finmotorik och liknande. Jag tror knappast att ni behöver vara oroliga!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
nej man ska egentligen själv backa upp på jobbet mot deras server, men eftersom jag fortfarande inte har något id för detta institut (jag är ju egentligen anställd av sjukhuset) så har jag inte tillgång till deras server. Allt är sjukt reglerat och kräver id. Nu håller jag på och ansöker om ett "non-employed id" och hoppas därmed kunna få tillgång till alla de saker jag behöver. Tur i oturen hade jag ju nästan inga data från jobbet som förlorats eftersom jag jobbat så kort där. Men jag hoppas såklart att mina foton ska ha sparats på vår time capsule.
Förresten fick jag ett mail från M idag ang e-readern! Ska vidarebefordra det till dig!
kramar!!

Millan sa...

Ah nej vad trist med datorn Inte kul!! Hoppas de kan fixa till den eller i alal fall radda sa mycket som mojligt. Jag kanner att den har datorn jag skriver pa nu ar pa upphallningen och dar har vi 10 000 foton som vi borde gora en backup av!
Hoppas utvecklingssamtalet blir intressant. Pa ett satt far ni val en hel del information om Ella redan eftersom ni verkar vara sa involverade i dagiset och kanner alla ratt sa bra. Vi har varit pa utvecklingssamtal nagra ganger pa NIls dagis och jag tycker det har varit valdigt intressant eftersom jag aldrig hamtar eller lamnar och darfor inte far nagon forstahands information utan far forlita mig pa det Ben berattar... (vilket inte alltid ar allt!!).
Kram!

Taina sa...

Upps, får hoppas du inte har för många konstiga nerladdade sidor ;) För nu kommer de att kunna se ALLT! Hahahaha! Tråkigt ändå att du nu är utan jobbdator, för visst blir man smått handikappad.

Kanske lika bra att vänta med utvecklingssamtalet och prata med någon som har stenkoll. Även om ni har den dagliga kontakten så kan de alltid ha någonting de vill ta upp.

Ha en bra dag!

Kram kram!!!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja jag hoppas att vi har det mesta uppbackat i var egen time capsule. For annars ar det mycket som gsatt forlorat...
Se till att backa upp era bilder NU!!!!
Utvecklingssamtalet ser jag faktikt fram emot. Kanns som om det ska bli intressant att hora vad de har att saga pa ett mer "fordjupat" plan. Alltsa att verkligen prata och diskutera lite langre an vad vi gor nar vi hamtar/lamnar. men visst far vi mycket uppdateringar och vi kan fraga personalen mycket varje dag nar vi traffar dem. Vi kan ju aven komma dit o halsa pa under dagen ocksa och om det ar lite lugnt da kan man prata en del. men visst det ska bli intressant att se vad ett utvecklignssamtal kan ge.
Kramar!!


Taina,
haha! japp. Det varsta for dem ar val att manga av mina sidor jag har kollat pa natet ar svenska! Sa de lar inte forsta sarksilt mycket gissar jag....?! ;-)
Och jo det kanns bra att ha samtalet med C som verkligen har superkollen!
Kraaaam!

Desiree sa...

Oj låter inge kul gällande din dator. Hoppas att det ordnar sig med den och att de kan rädda det du har på den vad gäller viktiga dokument och bilder. Ja utan egen dator på jobbet förstår jag absolut att du känner dig handikappad. Man är ju så van vid det här laget att ha sin egen dator som man alltid har tillgång till och som man har sina settings på. Skönt dock att hör att du iallfall hade back up på det mesta. Kommer ni att få träffa huvudläraren på dagis någon gång nästa vecka då istället eller? Spännande att barnen redan så tidigt har kvartsamtal. Du får berätta om vad de tar upp på ett sådant kvartsamtal. Ha det bar och sköt om dig. Jag håller tummarna för att din dator snart är pigg och kry igen.

Saltistjejen sa...

Desiree,
nej det kanns ratt trist just nu. Hoppas att jag iallfall snart far reda pa vad som hant och om de overhuvudtaget kan atgarda nagot och ev radda ngt alls.
Jo nasta vecka ska vi traffa huvudlararen. Hon har semester denna veckan men ar tillbaks nasta.
jag kommer sjalvklart att skriva g tom detta da.
Kramar!!

Annika sa...

Hoppas att allt ordnar sig med datorn!
Det måste det göra. Fy fasiken vad sånt
r jobbigt.

Läste om din helg hos Taina. Verkar ju ha varit alldeles underbart!!!
KUL att ni har klickat SÅ!!!

Jag vill träffa taina!! VILL!! VILL!!

OCH så vill jag träffa DIG!!!!! SNART igen...NYC in the fall..I hope!!
Annars hoppas jag ni kommer till DC också!!

KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det känns skittrist med datorn. Just nu är det framförallt trist att jag itne ahr ngn på jobbet. Blir så handikappad utan den.
Och ja det var otroligt roligt att träffa Taina!! Att vi stannade där en hel helg gör ju också sitt till att man lär känna varandra lite bättre för att man verkligen hinner umgås.
Och hoppas också vi kan ses snart igen du och jag! Gärna resten av din fina familj också såklart!! :-)
Taina nämnde ngt om en ev blogg-kräftskiva i NYC i höst??? Blir det av så ses vi ju iallafall då!!!
Annars skulle vi som sagt gärna komma till DC igen. Gillade staden mycket!
KRAMAR!

Suzesan sa...

Åneeej det är väl värsta mardrömmen när datorn pajar. Tur du har backuP.

Tänk så mycket som blir uppskjutet nu! Jisses. Först presentationen och nu det hära.

Hoppas det ordnar sig Saltis

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja det är inte så skoj direkt. Just nu går allt lite långsamt här på jobbet p g a att jag itne har min egen dator. Men visst, det fungerar ju trots alllt. Hoppas att jag inte förlorat något. och hoppas framförallt att vår Time Capsule har backat upp alla foton! Annars kommer jag bli superledsen....
Och visst är det lustigt att allt plötsligt skjuts upp...
kram!!

Anna, Fair and True sa...

Dina arbetsdokument sparas i alla fall på en central server hoppas jag!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
njae de gör ju itne det automatiskt här. man måste spara själv. Och det otroligt dumma är att eftersom jag itne är anställd av detta institut så har jag inte tillgång till deras server alls. Jag jobbar ju här men är anställd av ett annat universitet. Så det är lite krångligt. Nu ska jag dock få ett ID även här vilket förhoppningsvis kommer göra att jag får tillgång till servern här.
Kram!