tisdag, juni 09, 2009

Kalas

I lördags var det så dags för kalaset då.
Vi hade bjudit in lite vänner för att fira Lill-Skruttans första födelsedag. Det skulle bli grillning i vad som kallas Philosopher´s Garden vilken ligger på Rockerfeller University´s campus. Eftersom gårdagen bjöd på oavbrutet regnande samt ca 14 grader så hoppades hoppades hoppades jag att det skulle bli bättre idag. Morgonen och förmiddagen var lite mulen men inget regn. Och någongång efter lunch sprack det upp och blev sol och alldeles perfekt temperatur som låg runt 25 grader. Och ingen luftfuktighet. Perfekt!

Jag gjorde iordning de rätter vi skulle bjuda på medan M var ute och handlade.
Strax innan 16 packade vi oss och vagnen fulla och gick iväg mot grillarna. Vi hade tur och det var inte alls särskilt mycket folk där så det var enkelt att få bord och stolar samt grillar. Lite efter 16 började gästerna droppa in. Jag ska inte bli långrandig här utan tänkte visa kalaset med bilder istället. Kan bara säga att det blev väldigt lyckat. Den enda smolken i bägaren var att M fick en migränliknande huvudvärk på slutet så han gick hem. Men som tur var har vi oerhört härliga vänner, så de hjälpte mig att plocka ihop och bära hem allt. Det gick på ett nafs! Väl hemma fick den 1-åriga lilla damen ombyte till pyamas och sedan en flaska. Alldeles utmattad somnade hon mitt i maten och nu hoppas vi att hon ska sova gott hela natten. Stackars M var verkligen inte bra, så han gick till sängs strax efter Lill-Skruttan. Själv stannade jag uppe ett tag till och surfade samt läste lite efter att jag plockat undan och röjt lite i köket.
Här är bilder från kalaset:

Gott & Blandat - lite vimmelbilder


En liten charmtjej.


Hos mamma


Festens yngsta deltagare. Lilla L ca 2,5 månader.


Lilla A med sin pappa.


Här grillas det.


Min f d arbetskompis V pratar med M. Nu har vi båda lämnat gamla labbet ch jobbar på nya ställen.


Vänner
L & D  till höger från mitt förra labb, K till vänster är L´s man.Lill-Skruttans dagiskompis R med sin pappa.


Två vänner - på dagis och på fest!


På promenad.


V med sin söta lilla dotter A. Lill-Snorpan hälsar på sitt eget vis.


Intill grillplatsen finns en damm. Så här års bor de änder här med små andungar. Väldigt söta.

Två tårtor.


M till vänster är också en vän från förra labbet. S till höger var i mitt förra labb när jag började där men jobbar nu i mitt nya labb. Så vi har blivit arbetskompisar på nytt! Lilla söta valpen E är hennes även om det är M som håller henne på bilden.Min kompis R från förra labbet och hennes pojkvän.


Lill-Skruttan hade väldigt roligt med R.22 kommentarer:

Taina sa...

Underbart Saltis! Vilken härlig fest vid denna grillplats. Så praktiskt. Och vilken tur ni hade med vädret då!!! Lill-Skruttan såg ut att stormtrivas och alla bilder på henne är ju oslagbara. Synd bara på M`s migrän...
Kramen!!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det blev himla lyckat utom just M´s migrän då. DEN var inte så kul men det var tur den kom i slutet.
Och vädret var helt perfekt så det kändes bra.
Idag ahr vi dock ösregn blandat med åskskurar, haha!
Kram!!

Annika sa...

Vad härligt att ni har ngstans att grilla mitt i NYC!
Det är ju så mysigt, och folk snackar så bra på en bbq!
Gillar!!
Ellan är SÅ söt alltså!! Kramgoare unge får man leta efter.
Skitväder i DC, regn och åska och fuktigt och hett...BLÄ...SÅ LESS på regnet...vill inte ha mer regn nu!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är verkligen en liten oas här på campus! Jättebra eftersom vi inte har vare sig balkong eller trädgård, men detta gör att mn KAN sitta ute och ha trevligt!
Haha, jo hon är jättego tycker vi med, fast vi är ju intedirekt objektiva... ;-)
Här var det värsta åskvädret inatt! vaknade av knallarna och blixtarna. Nu är det fuktigt fuktigt fuktigt... Jag börjar också vara less på regnet.
Kram!!

mammigranten sa...

Tårtorna ser riktigt mumsiga ut!
Ni verkar ha haft en härlig helg!
Kram

Saltistjejen sa...

mammigranten,
tack! de VAR mumsiga!!!!
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Oh vilket party! Mysigt! Å Lill-Skruttans dagis kompis skulle kunna vara en bror (eller syster!).

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
haha jo R är rätt lik Lill-Skruttan. Han är precis som hon lite "blandad" med en "vit" pappa och en asiatisk mamma. Så kan det bli...
Kram!!

Desiree sa...

Härliga bilder. Verkar ha blivit ett mycket lyckat födelsedagskalas. Vilken tur ni hade med vädret. De där tårtorna såg jättegoda ut och väldigt fina. Vad duktigt fixat av dig. Synd att M fick migrän där på slutet men ändå bra att han kunde vara med på det mesta av klaset. Lillan har verkligen blivit rejält firad på alla håll och kanter på sin ettårsdag. Hon ser så glad och nöjd ut så.

Anonym sa...

En fråga som jag ofta ställer mig när jag ser småbarn i USA, varför har de nästan aldrig något på huvudet? T o m på stranden i stekande sol. Nu är det ju jättelängesedan jag hade småbarn men då var det otänkbart att gå ut med dem utan huvudbonad. Såg på dina foton den lilla på 2½ mån som var barhuvad. Du kanske kan ge ett bra svar.

Du skriver superbra och borde göra något med det, en bok t ex.
Du/ni har en söt liten flicka.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var otroligt viklen tur vi hade med vädret! :-)
Och tårtorna VAR goda! Mmm! Riktigt "svenska" jordgubbstårtor.
Kram!!


Anonym,
tack! Vad glad jag blir!! Verkligen! Roligt att du tycker att jag skriver så bra och kul att du läser min blogg! :-)
angående det här med mössa på huvudet så har många bebisar och småbarn det här. Nu på sommaren är det oftast fråga om solhattar eller kepsar av olika slag. Men visst, jag tror att t ex lilla L som var på kalaset inte hade mössa för att hon mest låg nerbäddad i sin vagn som ju hade solskydd. Eller så låg hon i sin mammas famn när hon skulle ammas. Och då är ju hatt eller mössa ofta lite i vägen. Men rent generellt är de flesta här väldigt noga med just solskydd som mössa etc på sina barn.
Tack igen för din fina komplimang!

Camilla sa...

Vilket trevligt party! Lill-tjejen såg ju ut att njuta av all uppmärksamhet. Helt rätt, huvudpersonen ska ju stå i fokus.
Tur att ni hade så bra väder. Hade ju varit synd om jordgubbstårtorna hade runnit bort av en regnskur.

Ha det gott

Mia sa...

Vilken underbart söt liten 1-åring! Vad skönt att vädret blev bra och ni ser verkligen ut att ha haft det mysigt. Kram!

Ingrid sa...

Ella är verkligen bedårande och tänk att få växa upp i en så internationell miljö. Det är verkligen en gåva!
Kram från Ingrid
PS Så otroligt bra allt verkar ha blivit på dagiset, inga av dina worst case-funderingar innan verkar ha inträffat! Super!

Saltistjejen sa...

Camilla,
ja det var riktigt lyckat! Precis såär avslappnat trevligt och mysigt som jag gillar. O h ja, vädret var ju helt perfekt! Det är vi jätteglada för!
Hoppas du får en riktigt bra fortsatt vecka!
kram!


Mia,
jo det var en riktigt bra dag. Allt flöt på i stort sett bättre än förväntat. Den enda missen var väl M´s huvudvärk men som tu var så kom de ju inte förrän i slutet.
Kram!


Ingri,
å tack! Ja jag tror det är jättestimulerande för henne att få umgås med så många olika nationaliteter. Än har hon säkert inte förstått detta såklart, men kanske så kommer hon förstå det så småningom. Det beror ju såklart även på hur länge vi stannar här.
Och ja, dagiset ÄR verkligen helt otroligt!!!! vi är å oerhört glada över att hon fick plats en där!
Kram!

anna of sweden sa...

Vilket perfekt sätt att få fira sin ettårsdag på!

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
ja det känns så. Iallafall hade hon roligt och tyckte om att det hände något annorlunda! :-) Tror hon kan komma att bli en liten partyprinsessa så småningom, haha! ;-)

Lia sa...

Åh, vet du Anna. Jag älskar att bläddra i mammas och pappa fotoalbum där det finns massor med kort från bla min första födelsedag! Det är så härligt att du har allt detta med på bloggen, för tänkt så många bilder och texter du sparar åt Ella genom att göra såhär! Hon kommer garanterat att uppskatta det en dag! Kram

Anna, Fair and True sa...

Såg ut som ett lyckat kalas! Jag gillade Ellas vink på en av de första bilderna! Hej hej, jag fyller år!

Saltistjejen sa...

Lia,
ja vi ahr ju många fler bilder än de jag lagt ut här, men i vilkt fall så hoppas man ju att hon en dag kommer tycka det är roligt att titta på dem!
:-)
Kram!!


Anna Fair and True,
jo det blev jättelyckat!
Och ja jag gillar också den bilden! Det är skoj när hon är "med" och på bra humör! :-)
Kram!

Marianne sa...

Åh, nu missade ju jag Gull-Ellas födelsedag! Jag skickar massor av GRATTIS PÅ 1-ÅRSDAGEN i efterskott! Tänk, redan ett år! Ett så fint kalas ni gjorde för henne. Fantastiskt att det finns grillplatser på det där sättet som ni kan använda, det är ju toppen.

Stora KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Marianne,
Ella tackar!!!! :-)
ja det är underbart att vi kan gå tll campusområdet för det är som en liten oas mitt i staden.
Kram!!