fredag, oktober 02, 2009

Besök på väg

Snart får vi besök. Det är M´s moster som kommer hit. Hon flyger tillsammans med en vän och de kommer bo på hotellet alldeles intill oss. Det ska bli äldigt kul att ses. Jag har inte träffat henne sedan i mars när jag hälsade på i Sverige. M och Lill-Skruttan var ju i Skåne nu i somras och träffade henne men då var ju jag kvar här.

I övrigt kan rapporteras att Lill-Skruttan råkat ut för en liten olycka på dagis idag. Hon klättrade tyfligen på en bokhylla där, vilket barnen naturligtvis inte alls får. Självfallet ramlade hon ner. Fallet var inte särskilt högt men hon lyckades slå i munnen i ventilationstrumman som är under bokhyllan. Den är av metall och med en hård kant. De ringde mig under dagen så jag sprang över till dagis och kollade till henne. Blod i munnen men tänderna klarade sig. Jag ringde till läkaren som senare ringde tillbaks och det visade sig inte vara varken farligt eller något att göra så länge tänderna inte var skadade. och det är de som tur var inte. Men fy vad jag tycker synd om henne. Det blöder fortfarande från och till ur munnen och när jag hämtade henne på dagsi hade hon haft nappen i munnen och då såg det ut som om on ätit choklad. Men det var intorkat blod som var utsmetat runt hela munnen. Nappen tog jag bort när vi kom hem men den lär åka in snart igen eftersom hon är väldigt ledsen. Det gör nog otroligt ont i munnen fortfarande och ja, jag tycker som sagt så himla synd om henne. Som tur är äter hon iallafall bra. Men det blir nog potatismos även till middag. Lättuggat.

Ska försöka fixa lite middag till damerna också. Moster med väninna alltså. De beräknas landa vid 20-tiden här och M ska hämta upp dem. Gissar att de alla kommer vara hemma hos oss vid 21.30-22-tiden kanske? Det blir en sen supé.

Fredagstemat hann jag inte med idag. Det var förövrigt en helt galen dag då jag inte ens hann äta lunch förrän vid 17-tiden (!) när jag snikade hem innan jag skulle hämta Lill-Skruttan på dagis. Jag var vrålhungrig och kände att jag bara var tvungen att kasta i mig ett par mackor innan hämtningen. Men med tanke på den sena middagen kanske det var lagom med lunch klockan 17....? Nu får vi se vad helgen bjuder på. Hoppas iallafall att det blir en blodfri helg.


9 kommentarer:

Taina sa...

Nä men oj då! Stackars Skruttan då! Hoppas det kommer att gå bra och att hon klarar av att äta och inte ha så ont längre.

Kram och speciellt till Skruttan då!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det var inte roligt alls. Det är troligen inget allvarligt alls men det känns i magen när man ser hur de rinner blod ur munne på sin lilla dotter och att hon har ont och gråter hjärtskärande. Det är klart bättre nu på kvällen men hon blöder fortfarande av och till ur munnen. Jag hoppas det slutar tills imorgon.
Kram!

Desiree sa...

Oj det var ingen vidare start på helgen. Stackars lilla Ella! Hoppas att det läker snabbt och fint. Åh vad jag tycker synd om henne. Det är inte lätt att vara liten och lära.
Trevligt däremot med besök. Din stackare själv som inte fick någon lunch förrän vid 17-tiden! Det kan man kalla sen lunch. Hoppas ni får en trevlig middag och en trevlig helg. Ha så kul och njut av besöket.

Saltistjejen sa...

Desiree,
nje det var verkligen inte roligt men jag hoppas hon blir bättre nu under helgen. På sätt och vis var det ju bra att det var helg nu fö hon tar det oftast lugnare när hon är med oss än när hon är på dagis. Besöket är jättroligt och vi har nu ätit sen middag och sagt godnatt till damerna.
Kramar!

Cecilia/svengland sa...

Åh stackars liten! Det gör så ont i en själv när man ser att de har ont och man kan inte göra något åt det!!!! Kram!

Saltistjejen sa...

Cecilia,
ja det är sådana här gånger man känner att man hellre bytt med dem och varit den som skadat sig.
Kram!

Annika sa...

Ja, usch ja...
SÅNT händer ju så snabbt också.
Inte loligt, inte loligt alls...

Men desto roligare med besök! Hoppas ni får det supermysigt med damerna!

KRAM!!

Västmanländskan sa...

Oj, vilken otäck olycka, men ändå skönt att inte tänderna råkade illa ut.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
oj jag har misat att d kommenterat här.
Jadu det var inte skoj men allt gick ju bra så nu är det nästan glömt.
Och besöket har varit jättekul!!
Kram!


Västmanländskan,
ja det var verkligen skönt. Det är ju det man är rädd för när man hör om sådana olyckor.
Att fixa tänder kan vara både jobbigt, krångligt och väldigt smärtfyllt. Så det är skönt att vi slapp det.
Kram!