söndag, oktober 11, 2009

En ovälkommen förlängning av semestern

Igår lördag hade vi planerat med Damerna att promenera till Grand Central på förmiddagen, äta lunch på Oyster Bar och sedan skulle M köra dem till flygplatsen vid halv femtiden. Detta gjorde vi också. Efter några droppar från en mulen himmel vid 10-tiden sprack det senare upp och blev riktigt fint väder. Allt gick efter planen och efter lite bilproblem på väg mot Newark så anlände de till flygplatsen vid 18-tiden. Under tiden lekte jag och Lill-Skruttan här hemma och sedan däckade hon helt färdig redan vid 19-tiden precis innan M klev in genom dörren.

Kvällen blev mycket lugn. Och vi hoppades att Damerna skulle kommit iväg bra men vid 23-tiden fick vi ett sms från Moster M som talade om att det var förseningar p g a tekniskt problem med planet. Stackars dem! Så trist att sitta på en flygplats och vänta på ett försenat plan. Tyvärr skulle det bli än värre. I morse fick vi ett nytt sms. Även detta från Moster M. Där kunde man läsa att Damerna tillbringat hela natten på flygplatsen och att deras flight nu var framskjuten till 19.45 ikväll söndag!!! De undrade ifall de kunde komma tillbaka till oss och tillbringa dagen här. Självklart! M bäddade om i vår säng så att de skulle kunna ta sig en lur när de kom och jag gick till jobbet en sväng. När jag kom tillbaka hem hade Damerna anlänt men var i sovrummet. M skypade med Svägerskan och det var jätteroligt att prata med henne och Loff. Sedan tog jag och M med oss Lill-Skruttan ut och gick med våra vänner C och W till lekparken.

Väl tillbaka var Damerna uppe igen. Lite kaffe samt Skype med M´s mamma G och senare även med Moster M´s man. Det var trevligt att ha Damerna här igen, men självklart tyckte jag ändå otroligt synd om dem för sådana här förseningar är ju aldrig roliga. Det är dessutom ingen direktflygning till Köpenhamn utan de ska byta i London så jag hoppas bara att detta kommer att gå smidigt så de slipper sitta fast på den flygplatsen också. Vi åt en pizza samt drack lite mer kaffe innan vi sade adjö på nytt. Innan avresan hade vi dock kontrollerat flighten både online samt ringt till flygplatsen och då fått veta att den nya avgångstiden nu var uppskjuten ytterligare. Nu till 23.3o inatt!!!!! Just nu håller vi alla tummar och tår för att de verkligen ska komma iväg inatt.

Nedan är bilder från den senaste dagarnas aktiviteter:

Detta är från M´s och min utekväll i torsdags när Damerna satt barnvakt. Vi gick till en av våra favoritkrogar i närheten vilket är en mycket mysig liten framsk restaurang "Les Sans Culottes". Det är en ganska "enkel" restaurang men med hög mysfaktor, mycket god och vällagad mat samt otroligt trevlig personal.


Till förrätt där får man alltid en rejäl frukt- och grönsakskorg (se ovan) samt ett ställ med goda korvar och olika sort, jättegod paté, en dipsås till grönsakerna samt bröd. De har en del prix fix menyer och vi valde en denna kvällen en med förrätt, sedan filet mignon respektive entrecote till M och mig (båda med rödvinssås) samt tarte tatin (äppel kaka serverad i brinnande calvados) till M och en crème brulée till mig som efterrätt. Tll detta drack vi ett rött vin. Kostnaden för denna middag var 35 dollar per person exklusive vinet vilket är otroligt prisvärt eftersom maten är både god och portionerna väl tilltagna. Jag orkade inte ens äta upp min huvudrätt.


Igår lördag gick vi som sagt ner till Grand Central. Här sprang vi bl a förbi ett stånd där de sålde otroligt vackra orkidésmycken. Det är riktiga orkidéer som man penslat eller doppat i något slags material som gör att de blir hårda. De ser ut och känns som glas.


Ett av halssmyckena.


Här är örhängen. Moster M handlade senare ett par av dessa fina örhängen.


Här är Damerna, jag och Lill-Skruttan i vänthallen på Grand Central.


Oyster Bar.


En av takkronorna i Oyster bar.


En glad liten gäst.


Här i väntan på maten.


Här sitter Dam B iklädd sin haklapp som man får om man beställt någon "kladdig" rätt.


Moster M i sin haklapp.


För en gång skull har jag haklapp men inte Lill-Skruttan.


Min otroligt goda Bouillabaisse - musslor av olika slag, fisk, grönskaer och en halv hummer.


Mmmmm.... lunchen kan börja!


Efter lunchen passerade vi detta fina stånd och där inhandlades en jättesöt mössa till Lill-Skruttan. Jag köpte mig även en liten jättefin "miniväska" i färgad och tovad ull. Tänkte att den kunde bli bra till de gånger man inte vill bära på en handväska utan endast ta med sig kontanter och/eller kreditkort.


På vägen ut från Grand Central gick vi genom den "saluhall" som finns där. I ingången till denna hängde den här trädroten, dekorerad med glasdroppar.


På väg hemåt. Senare vinkade vi av Damerna för första gången och trodde att de då skulle sitta på flyget på väg över Atlanten ett antal timmar senare. Men där hade vi ju tyvärr totalt fel.


Idag söndag tog vi som sagt en promenad till lekparken i Carl Schurtz Park. Lill-Skruttan och hennes kompis W som syns i bakgrunden hade väldigt kul i klätterställningen.


På vägen till och från lekparken passerades denna balkong där man redan börjat dekorera inför Halloween.


Här är vi hemma igen. Damerna är uppe och här skypas med M´s mamma, alltså Moster M´s syster.Sen uppdatering; Moster M ringde för någon timme sedan och berättade att 23.30-tiden fortfarande verkade vara aktuell. Så nu fortsätter vi hoppas att det inte ska bli några ytterligare förseningar.16 kommentarer:

Desiree sa...

Oj oj vilka förseningar! Shit det var länge sedan jag hörde talas om några sådana långa förseningar. Beror det på väder eller var det bara annat som strulade? Skönt att damerna fick komma tillbaka till er en sväng och vila upp sig istället för att sitta på flygplatsen hela tiden. Ni verkar ha fått en mysig helg och vädret såg vackert ut också. Oyster bar såg cool ut och din soppa fantastiskt god ut! Mums vilket ställe. Hoppas som sagt att damerna har kommit väg nu ordentligt och att resten av deras resa går bra och smidigt.

Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
nej det var tekniskr fel på planet. Alltså inte föseningar p g a vädret. Tycker själv att det känns nästan lite "skandal" att man knan få så här långa förseningar p g a tekniskt fel!!! Väder är en helt annan sak. Det rår man inte på. Men tekniskt fel bör kunna åtgärdas på ngt vis. Om det inte går att fixa själva felet borde man åtminstone kunna försöka skaffa fram någon ny flight. Iallafall inom ett dygn(!) från det att originaltiden för flighten varit. Tycker jag.Nu hoppas i som sagt att planet iallafall ska flyga den tid som senast var sagt.
Oyster bar var både trevligt och gott!!
Kramar!!!

Anna, Fair and True sa...

Håller med om att de borde ha ett annat plan klart tidigare! Vad var det för bolag?

Vilken härlig helg ni verkar ha haft! Och en massa god mat! Den där franska restaurangen verkar ju jättetrevlig med både god och "billig" mat! Tog ni en doggy bag? ;)

Jag har faktiskt aldrig varit på Oyster Bar fast jag har varit i NYC jättemånga gånger. Men då har jag det kvar till ett framtida besök!

De där orkidésmycken var ju coola, och fina! Undra om de finns i Sverige?!

Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
visst var det dåligt att det dröjde så länge innan de lyckades få iväg sina passagerare! Det var BA och de flög hit via London.
Senast vi hörde ngt var att de fick boarda planet vid 01.45 alltså ytterligare två timmar senare än vad de sagt igår. Men nu hoppas vi verkligen de är på väg och även att deras byte blir ok i London.
Den franska restaurangen är supermysig! Verklligen. Men nej, vi tog ingen doggy bag. Tycker viss mat fungerar bra som att ta med, men annan blir inte så god när man ska värma den senare.
Orkidésmyckena kanske finns i Sverige med jag vet inte. Det finns en hemsida. Du kan ju googla på namnet: Hanami.
Kram!!!

Annika sa...

FY faaan för sådant där!! Så vidrigt!
när man ska åka är man ju så redo! Man vill bara iväg...
Frustrerande till max att sitta och vänta på försenade plan. TVI VALE!! Och skit också att det inte var ett direktplan till KPH. Heathrow är ju inte precis världens roligaste och mest smidiga flygplats heller...
NU hoppas jag att de är hemma igen, men det är de väl.
Fina bilder!
Grand Central är underbart, och Oyster Bar så fin!! Jag har aldrig ätit där, bara sett den.
Däremot verkar er franska rest vara en restaurang som är väl värd ett besök!!
Ser urmysig ut!
Kram från ett kylslaget DC (snart dags att dra igång värmen i huset).

Saltistjejen sa...

Annika,
ja här är det också rätt kyligt idag. Vi ahr inte hört något mer från Amerna men oooo vad vi hoppas att de får en smidig hemresa nu. Att de slipper fastna i London OCKSÅ! Usch!!! Jag tycker såååå synd om dem. Och så är det så dåligt att flygbolagen inte alls gör något för att kompensera eller på annat vis "gottgöra" lite av denna otroligt långa försening. De skulle kunna få viss ersättning men det var inte mycket alls om man tänker på att man suttit fast i ca 1,5 dygn!!!
Stor varm kram!!

Anne sa...

Nej, nej nej vad trist för damerna som fick vänta så otroligt lång tid på att få komma iväg. De verkar dock ha tagit det med ro och gott humör. Suttit fast i 1,5 dygn som du säger. Det är nog det mesta jag någonsin hört talas om att nån jag "känner" råkat ut för. Det är ju en sak om man redan vid tidpunkten för sin första flight, innan man ens åkt ut första gången vet att det blir 1,5 dygns försening. Visst, irriterande det med men så jobbigt det här kuskande fram och tillbaka till flygplatsen. Sitta och vänta en timme, en timme till på att besked ska komma osv.
Hur som helst, verkar ha varit såväl en trevlig helg som slutet på förra veckan då ni var ut ensamma. Du milde vad gott och mysigt det verkar vara på den franska restaurangen. Skönt och uppskattat med barnvakt. Tycker du annars att det fungerar rätt bra? Det verkar som att ni har svenska gäster rätt så ofta (allt är ju relativt förstås) och då ibland kan få förmånen att ha svenska gästerna att vara barnvakt en kväll. Sen har ni väl anlitat barnvakt från Lill-Skruttans dagis också. Vill minnas en av "tanterna" därifrån kommit hem till er nån gång och varit barnvakt.
Jag tänker ju en del på sånt där nu, att när det är dags för såna saker så måste man ju tänka mer kreativt och annorlunda för att ordna sådana saker då det inte finns nåt familjenätverk här att lita på. Utan man får skapa andra nätverk och hitta andra former och sätt att t.ex. få hjälp med barnvakt.
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det var helt otroligt ad dåligt det blev med deras flygavgång! Men som sagt nu hoppas vi att det inte dröjer alltför länge innan de är hemma.
Ang barnvakt så har vi inte ahft barnvakt så många gånger faktiskt. Visst har vi haft en hel del besök från Sverige men det är endast nu som någon faktiskt erbjudit sig att vara barnvakt. De vi anlitat tidigare är vänner (två gånger) samt en lärare från dagis (ocskå två gånger) . Alla de gångerna har det gått bra, men det var ju rätt dyrt med dagisläraren. Hon tar 20 dollar timmen vilket lätt blir upp emot 80-90 dollar om man ska ut och äta en kväll. Då gik vi ju på finare restaurang längre bort från oss också så vi var borta dryga 4 timmar.
Det svåra nu är att an inte kan lämna Lill-Skruttan med "vem som helst". Hon måste ha träffat personen åtminstone ett par gånger för att dt ska gå bra. Det gör ju såklart att barnvakteriet har blivit lite "lidande" om man tänker på de vänner vi anlitat tidigare. Men fram till att barnet är ca 8-10 månader så har det gått super med folk hon inte träffat. Då brydde hon sig inte alls. Nu är det som sagt annorlunda. Men allt går ju om man verligen vill. Men visst är det något krångligare med barnvakteriet när de är lite äldre. Vi har ju turen nu att ha fått supertrevliga grannar med en son i Lill-Skruttans ålder så vi kommer sitta barnvakt åt varandras barn mycket framöver tror jag. De bor ju dessutom tvärsöver korridoren från oss så det underlättar ytterligare. Detta känns fantastiskt bra!!
Jag tror att det kommer bli bra för er också med barnvakter. Ni ahr ju en lite tid på er att bygga upp denna typ av kontaktnät. Men visst är det lite mer krångel än om man har familjen på nära håll.
Många kramar!!!!!!!

Anonym sa...

Åh nej, stackars damerna!! Sååå frustrerande när man inte kommer iväg när man ska, och extra irriterande om man kanske får ta extra semesterdagar etc. Det har jag råkat ut för en gång, just med BA från Newark men då var vi bara 4 timmar försenade - men jag flög via London och hade räknat med att gå direkt till jobbet på morgonen, missade så klart flyget till Bryssel ock kom fram sent på em istället.
Och så tråkigt att de fick sitta en hel natt på flygplatsen :-( Förstår att de måste ha varit väldigt möra när de äntligen kom(mer?) hem idag.
De ska verkligen se till att få ersättning från BA - de har ju rättigheter genom EU-lagstiftning:
http://ec.europa.eu/news/transport/070802_1_en.htm
Vilket påminner mig ännu en gång att jag MÅSTE faxa mina shoppingkvitton till Continental för ersättning för kläderna jag köpte i somras när mitt bagage inte kom fram på 3 dagar...
Härliga helgbilder!!
KRAM!

Taina sa...

Guuuuuuud vad trött jag blir på dessa flygförseningar! Stackars damerna alltså. Tur att de kunde komma hem till er och vila i en riktigt säng.

Ni tycks ju haft det riktigt mysigt och vad kul med en vuxenkväll för dig o M!

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Petchie,
tack för tipset med länken! Ska se till att de kollar den! och det ÄR så tradigt med förseningar men denna var det längsta jag hört talas om faktiskt! Att sedan ha en connection är INTE kul. Ofta kan det strula än mer då eftersom man missat sitt "riktiga" plan där med. men men jag hoppas höra från Moster M när hon kommit fram och förhoppningsvis ska det gått bra.
Kram!


Taina,
ja helgen var super! Även förra veckan när Damerna var här var himla härlig.En egen utekväll var också såååå lyxigt! Nästan först så att man liksom kom av sig och inte visste vad man skulle hitta på...! ;-)
Kraaam!

Stef sa...

Oj då, hoppas att damerna kom iväg nu då, aldrig roligt med sådana förseningar! Vad mysigt det ser ut att vara på oyster bar! Verkligen supermys!

kram

olgakatt sa...

Jodå, nu är damerna hemma i Skåne!Det blev ytterligare fördröjningar och vi har MÅNGA synpunkter på British Airways! Dock mildrades vår frustration vid 21-tiden på söndagskvällen då vi inbjöds i VIP-loungen bland ett litet fåtal andra från vår flight. Varför vi blev utvalda är inte klart för oss; möjligen för att vi inte hela tiden trakasserade personalen som många andra gjorde i sin ilska. När vi väl kom iväg från NY vid 01.45-tiden hade vi gott om plats på planet och alla hade en tresätesrad att lägga sig på. Och vi som fått lyxmat i VIP-salongen brydde oss inte om mat. Dystert var dock att vi fick ett danskt bedagat wienerbröd (sic!) till "frukost"innan vi landade i London 13.45 lokal tid. Vi fick egen ledsagare till vår anslutning genom säkerhetskontrollen till gaten där det genast var dags att gå ombord till Köpenhamn. Ingen shopping på Heathrow, snyft! Näringsmässigt serverades vi juice, kaffe och en minipåse skräpsnacks på planet (2 tim flygtid). Så det var gott med en dansk macka på Kastrup innan tåget gick till Skåne!Ja, mad i rättan ti fick vi INTE av BA. Det fick vi dock hela veckan i NY. Mer om detta senare på min blogg där jag kommer att sammafatta litet. Väldigt mycket har dock Saltis fått med redan!Vi damer tycker att vi haft en underbar vecka och kommer att ta hemresestrulet som ett äventyr att skratta åt när vi väl vilat ut!

Saltistjejen sa...

Stef,
ja oyster bar är värt ett besök!Olgakatt,
åååå ja M berättade i morse att ni inte fått boada förrän närmare 2 inatt! OOOTROLIGT!!!
Men att ni fick komma in i VIP loungen lät bra. Det MINSTA de kunde göra för er. Konstigt ändå att inte alla strandade resenärer fick det eftersom det även serverades mat där. Men bra att ni fick mat där eftersom resten av resan gick i hungerns tecken.
Jag är så glad att ni äntligen kommit hem nu iallafall! Och säkert kan ni skratta åt detta snare, men det är aldrig roligt medan det sker!
Såg du Petchies kommentar ovan? Där finns en länk till en hemsida ni bö kolla upp så att ni får ersättning!!!!!!
Det var sp oändligt roligt och mysigt att ha er här! Hälsa Dam B och krama henne från oss när ni träffas nästa gång" Och lycka till med vaccineringarna nu i veckan.
Tusen Kramar!!!

Marianne sa...

Fy så trist med såna där förseningar! Skönt att de kom hem ordentligt till slut i alla fall. Jag har varit med om att det tog tre dygn Köpenhamn - New York. Övernattning två nätter i Bangor, Maine pga snöstorm.

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är så jobbigt. I ditt fall är det ändå så att man kan acceptera det hela. OM det är förseningar p g a vädret så finns det ju inget att göra åt saken. men i detta fallet tycker jag det var jättedåligt att BA inte gjorde mer för att sätta in ett annat flyg eller få över passagerarna på andra flyg tidigare.
Kram!!!