lördag, oktober 03, 2009

En dag på stan tillsammans med Damerna

Morgonen började med att Damerna kom med ännu mer presenter. Denna gång var de flesta till Lill-Skruttan. Vi hade hunnit tvätta av det värsta blodet från ansiktet och hon tyckte det var väldigt roligt och spännande med besöket. Finfina presenter blev det också! En bok med djur som gör ljud, en koffert med en liten "Herr Nilsson" och lite andra saker.
Vi hann även med en första frukost vilket för Damerna var deras andra och sedan gjorde vi oss iordning för att promenera till Whitney Museum of American Art där vi tänkt se en Gergia O´Keeffe-utställning. Det utlovade regnet hade ännu inte börjat falla så det blev en skön promenad till Whitney. På vägen passerade vi Pottery Barns Kids, en affär med barnsaker och när vi gick förbi stod en av de anställda utanför dörren. Han hejdade oss och sa "You know we have Barbie here today!" vilket kändes lite lustigt. Eftersom den ena Damen var intresserad av att kolla in Barbie tog vi en sväng in och det blev även ett s.k Kodak moment inne i affären. Sedan fortsatte vi mot Whitney.

Taket i lobbyn till Whitney är helt underbart tycker jag.
Lill-Skruttan somnade så lägligt alldeles innan vi kom till muséet så det blev en lugn tur på utställningen, men där fick man inte fotografera.


Efter muséibesöket blev det lunch på en liten italienare. Då hade regnet börjat komma så det passade väldigt lägligt.


Under lunchen började regnet verkligen stundtals vräka ner men vi trotsade ändå regnet och begav oss mot 5th Avenue för att besöka leksaksaffären F.A.O Schwartz.


Väl inne i leksaksaffären sprang Lill-Skruttan runt lite och hittade då en boll som hon vägrade släppa taget om. Något sådant har aldrig hänt förr så det blev självklart ett köp.
Vi passade även på att köpa present som ska skickas till Sverige.


Moster M framför en av sina favoritaffärer Apple Store som hon även hann besöka.


Efter lite shoppande blev det en fika på Fika.


Lattes samt bl a en kanelbulle.M och Lill-Skruttan omgiven av de mycket glada Damerna.


På vägen hem gick vi förbi vår lokala biograf och jag kunde inte låta bli att fota denna skylt. Nog för att både popcorn och M&Ms är mina favoriter men jag tror nog jag skippar denna kombination....


Efter att vi kommit hem och M och jag vilat i tur och ordning så kom Damerna till oss. Lill-Skruttan var då iklädd pyjamas och showade loss ordentligt framför sin entusiastiska publik. Efter att hon lagt sig beställde vi hem kinamat från en restaurang med rätter från Szechuan vilket är Moster M´s favoritkök från Asien. En jättemysig middag om än sen avslutades sedan med att se en del av den film om Georgia O´Keeffes liv som vi spelat in på TV. Det kändes roligt att se den nu efter att ha sett utställningen på Whitney.

En mycket trevlig dag är till ända. Ännu något positivt är att efter att ha blött lite på morgonen efter frukost så har det peppar peppar inte kommit mer blod. Lill-Skruttan har varit glad och uppåt mest hela dagen. Så nu hoppas jag att det värsta är över. Både vad gäller blodvite samt smärta i munnen. Imorgon har det förutspåtts fint väder så det hoppas vi på. Vi har planerat en brunch på The Boathouse i Central park och om vädret verkligen visar sig från en bra sida så kanske det blir en promenad i Parken också. I övrigt är inget planerat för dagen utan vi kommer ta det som det kommer. Kvällen däremot blir det musikal. Första gången som jag ska på en Broadwaymusikal. Hittills har vi inte varit på någon utan enbart på teateruppsättniggar här på Broadway så det ska bli roligt.


12 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

åååh så mysigt!!! Bra att Ella mår bättre nu. Hoppas att hon slutat att blöda eller blöder mindre ialla fall. Du verkar vara en cool förälder.

Så trevligt ni har! Popcorn med M&M's just as you thought you had seen everything... Nu måste jag rusa!

Emmama sa...

Verkligen en mysig dag! :) Ella verkar i skön form, bra bra! Ha en fortsatt skön helg även om ni väl ligger och sover just nu :)

Kram!

Christel sa...

Hej! Ni ser ut att ha det toppen. Jag tycker mig känna igen damen B. Fråga henne om hon kommer ihåg Johannes och Filippa från sin tidigare (?) arbetsplats V-skolan... kram till er allihop från ett stormblåsigt och jätteregnigt Harastorp

Karolina sa...

Supermysigt ser det ut. Japp, det är klart att moster gillar MAC! Det var ju hon som tipsade mig om att man kan skicka MMS med iphonen!!
TACK för det, Olgakatt!! Nu har vi laddat upp det nya på den gamla iphonen.
Vi har inte haft regn på hela helgen. bara perfekt höstväder. Men vad hjälper det när man är däckad av förkylning.
Hoppas att ni har det fortsatt BRA!!
Kram!!

Karolina sa...

Ja, det är ju Annika då. Visste inte att karolina var inloggad...oh well...
Kram igen!

Desiree sa...

Låter som en himmla trevlig dag på stan även om det började regna rejält efter ett tag. Den där utställningen lät spännande. Den hade jag gärna gått på. Skönt att höra att lillan mår lite bättre efter fallet. Hoppas att det forstätter att läka fint. Bra med beskö som kommer med fina presenter för då kan hon få lite tröst och något betydligt roligare att fokusera på. Den där leksaksaffären måste vara som att komma till himlen för en liten. Vilken söt boll hon hittade. Italienaren såg lite lustig ut med de där färgglada lamporna i taket, såg lite ut som en kines snarare än en italienare. Ha det fortsatt bra och njut av erat besök.

Marianne sa...

Stackars liten som slog sig så illa! Men jag hoppas som du att det värsta är över!

Roligt med besök av två glada damer! Och vad gulligt att ta med sig en hel låda tunnbröd. Det är annars sånt där som man inte ens tänker på att ta med sig eftersom det bara går sönder.

FAO Schwartz! Är det fortfarande världens största leksaksaffär?

KRAM!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
ja hon har m[tt prima idag!!!
:-)
Kramar!!


Emmama,
jo helgen har varit riktigt bra och Lill-Skruttan mår bra nu. Inget mer blod!
kram!


Christel,
jag har framfört hälsningen och B hälsar tillbaka!!! Hon mindes Johannes jättemycket. :-)
Kramar!


Annika,
aha där ser man! MMS i iphonen. :-)
Hoppas du kyar på dig för de är trist att vara sjuk. Särskilt om vädret är fint. Och vi har haft fint sedan gårdagens regn. Haha ja jag funderade först över vem Karolina var, men sedan insåg jag ju.....
Kramar!!


Desiree,
japp hon mår bra nu Skruttan! Skönt. Och visst var det lustiga ",össor" de satt på taklamporna i restaurangen.
Kram!


Marianne,
jag vet inte ifall F A O Schwartz fortfarande är störst??? Den är väl mest känd efter filmen BIG med Tom Hanks???
Och visst var det gulligt emd tunnbrödslådan! :-)
Kramar!

Millan sa...

Ah nu har jag hunnit lasa ikapp lite. Vad jattemysigt med besok hemifran. Forstar att bade de och ni har det toppen!! Vilka fina presenter sedan. Herr Nilsson finns en har ocksa och alla andra figurer ur Pippi ocksa for den delen ;-).
Men stackars Ella som ramlat och slagit sig. Det later inte skoj :-(. Hoppas det laker snart. Men vilket otroligt tur trots allt att hon inte gjorde illa tanderna!

Underbar semester i PR verkar ni ocksa haft. Ah att fa sola pa en strand med palmer... sa harligt. Och sa roligt att umgas med Petra och O!!

Kram

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det har varit en jättemysig helg. verkligen. Och nu mår Lill-Skruttan bra igen så vi hoppas det är över för denna gången. PR-semestern med Petra och O var otroligt härlig!!!!! tyvärr börjar den redan kännas lite avlägsen sådär som semestrar ofta gör när man väl kommit in i vardagen igen.
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Popcorn och M&Ms...nja! Inte ihop som sagt!

Vad var det för Kodakmoment i butiken? Du la inte upp den bilden?

Håller med om att taket på Whitney var jättecoolt!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
Haha the Kodak moment var att Damerna ville fotografera Barbie!!!! Men jag tog inget kort då så därför kan jag inte lägga upp bilden. Den kanske kommer på Olgakatts blogg senare dock eftersom hon fotade??
Kram!