söndag, oktober 18, 2009

Från sjukling till modell över en natt

Vill börja med att TACKA för alla fina kommentarer i inlägget nedan! Vad gulliga ni är!
Sedan tänkte jag berätta att dagen gick bra. Lill-Skruttan sov resterande del av gårdagsnatten. Utan fler kräkincidenter. Varken jag eller M har heller känt av något än så vi hoppas att vi slipper.

Eftersom vi alla mådde bra idag kunde vi göra vår lilla utflykt. M hämtade hyrbilen och vi kom iväg mitt på dagen. Tyvärr lyckades undertecknad vara den största av klantar så vi fick vända tillbaka just efter att vi lämnat Bronx. Denna lilla returresa tog nog ca en extra timme men det var som det var. Jag hade glömde en sak på spisen och kom på detta lite väl sent för att göra återresan smidig, men iallafall tillräckligt tidigt för att förhindra att något väldigt trist skulle hända. Denna lilla extratur gjorde dock att vi inte var framme förrän en bit efter lunchtid och därför började vi med att luncha. Lill-Skruttan lyckades även här charma några av de andra gästerna. Ett äldre par var helt bedårade av henne och dem flirtade hon flitigt med under lunchen.

Vi lyckades hitta en del kläder till henne också. Varm jacka var ju nummer ett på vår lista och vi lyckades komma över både detta samt en jättefin varmare "kappa/jacka"till henne också. Den senare var på rea vilket inte heller kändes fel.

Dagens lustigaste och mest udda upplevelse var ändå denna:
Vi promenerade med Lill-Skruttan i vagnen och går förbi ett av alla de stånd som står uppställda längs med "promenadstråket" i köpcentret. Vid just detta står en man och en kvinna. Båda unga och de ser bra ut. Den senare ser dessutom ut att ha ungefär 2 meter långa ben. Mannen kommer fram till oss och vänder sig främst till M som är närmast honom. Han säger: "Are you interested in letting us testing your daughter? We are working for a model agency and I can see she has a perfect face! Today we are offering a free valuation." M tackar vänligt men bestämt nej. Men mannen ger sig inte. Han följer med oss en bit och fortsätter säga att Lill-Skruttan verkligen har ett ansikte som alldeles säkert skulle göra sig som modell. Och när M återigen tackar nej och säger att vi inte är intresserade så tar mannen fram sitt visitkort och ber oss å det bestämdaste att ta det. "If we would reconsider" medan han mer eller mindre trycker det i handen på M. Haha, jag säger till M, vi kanske borde ha nappat på detta ändå. Kanske skulle Lill-Skruttan med sitt uppenbarligen "perfect face" då ha kunnat försörja oss fattiga forskare genom att få feta reklamkontrakt för blöjor eller barnmat....! Bli en Pampersflicka eller en Gerbertjej.
Men ärligt talat känns inte detta väldigt amerikanskt?

Jag vet att vissa modeller blir "upptäckta på gatan" även i länder som Sverige, men jag tror inte att de där satsar så mycket på just barn! Kanske borde man nu ta och ringa en bra agency som ev vill "sign up my daughter" och sedan coacha henne i detta. Jag vet att just detta är verklighet för många barn här, men det känns så främmande. Hela den här Beauty Pageant industrin är något jag verkligen tycker är fruktansvärt. Och för att återknyta till fredagens filmtema kan jag återigen säga att om ni inte sett "Little Miss Sunshine" så gör det! Jag trodde dock att synen skönhetstävlingar för barn var överdrivet i filmen, men insåg efter en dokumentär om just detta fenomen att det snarare är underdrivet i denna film. Så sorgligt med barn som från bebisåldern pushas, framförallt av sina ivriga mödrar, att vara söta, vackra, charmiga och fantastiska på ett så konstlat och ja äckligt sätt att det bara vänder sig i magen på mig!

Nu är ju såklart inte barnmodeller samma sak som skönhetstävlingar för barn, men tyvärr tror jag att det finns alltför många föräldrar (särskilt mammor) som mer än gärna ser att deras barn (framförallt döttrar) ska uppfylla deras egna drömmar om skönhet och berömmelse. Utan att ta hänsyn till vare sig barnens ålder eller egen vilja. Men som sagt, jag är inte emot att barn kan modella och göra reklam för kläder eller andra barnprodukter. Inte alls. Men visst blev jag snopen över att det verkligen finns modellagenturer som är ute och "spanar" efter barn på köpcentrumen. Det kändes ändå lite främmande måste jag säga.

Nu är vi dock alla hemma och nu väntar sängen för oss som inte har "the Perfect Face". Hon som däremot har detta sover redan sin skönhetssömn.
*) bilder på inköp kommer senare. Har inte orkat rigga kameran än.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag såg faktiskt Little Miss Sunshine igår. Det är en riktigt bra film. Men så såg jag också en dokumentär om barnmodeller för inte så länge sen heller.. Den amerikanska barnmodellkulturen är verkligen fruktansvärd! Man blir illa till mods och tycker synd om ungarna :S

Anna, Fair and True sa...

Ni kan ju behålla kortet och googla företaget. Jag håller med dina reservationer vad gäller beauty pagents och liknande (och hetsen kring det) men lite "modelling lite", dvs för barnkläder i katalog eller liknande, kanske bara kan vara lite kul, särskilt för en liten linslus och charmtroll. Jag vet inte hur t ex barnmodellerna i HM-katalogen ersätts men jag antar att det är en kombination av pengar och kläder.

Skönt att höra att Ella mår bra igen och ni verkar ha klarat er!

olgakatt sa...

Å, vilka kloka föräldrar ni är!
F ö var det väl ingen nyhet att Ella har "the perfect face" - hur kunde det bli annorlunda med sånt påbrå?

mM

Sporty Spice sa...

Åh, Ella är kanske den nya Tara Banks? Haha, Tara har ju förövrigt ANTM för korta modeller i år ... det passar ju Ella perfekt. Men det är ju stort skillnad på modellbarn och skönhetstävlingsbarn tycker jag. Det går ju en dokusåpa på tv som handlar just om Beauty Pageants (tror att det är på typ A&E eller nått). Och det är GRÄSLIGT att se. Ungarna är bortskämda och helt hopplösa och mammorna är så vidriga. Hua, jag ryser! Att låta barn tävla i skönhet är ju helt barockt!

Annika sa...

Ja, man hör ju ofta jinglar på radio där de söker barnmodeller eller skådisar "DO you want to act with HANNAH MONTANA?" etc.
Och detta med skönhetstävlingar för barn är så sjukt att det finns inte...
jag blir rent illamående och förbannad. Fldrarna är helt tokiga, hetsiga etc...
Läskigt.
MEN; KUUUUL att lilla ella blev uppmärksammad. DET är bara att sträcka på sig!Jättekul!!!
Och Petra har ju rätt; det är stor skillnad på modellande och skönhetstävlingar!!
Kramar!!

Fritt ur hjärtat sa...

(Förlåt inget med ditt inlägg att göra, skönt att allt gick bra...)

TJOHO! Jag kunde. Du förklarade så jag begrep. Har you tube klipp nu! Tack!!!

Desiree sa...

Det var verkligen en udda och lustig händelse att lilla E skulle bli upptäckt på mallen. Nog för att hon är supersöt och absolut skulle kunna bli model men jag förstår att ni inte är så pigga vid tanken. Nej jag tycker inte heller om den där barnmodelhysterin. Jag har sett en del dokumentärer här och nää, låt barnen få vara barn och ha det bra och leka. Fast det är väl skillnad på modellandet och skönhetstävlingar. Det är skönhetstävlingar jag sett dessa dokumentärer om och de verkar rätt hysteriska.

Toppen att ni lyckades få tag i fina och varma kläder till lill skruttan och att hon mår bra och att ni mår bra. Låter som en bra start på veckan.

Kram

Anna, Fair and True sa...

Hon kan modella för PoP:s nya USA-sajt! ;)

http://www.polarnopyretusa.com/

S w e F l o sa...

Jag skulel ta den där modellkillen med en nypa salt.. Detsamma hände min svenska kompis här i Florida när hennes äldsta var runt 2. EN kvinna var väldigt enträgen om hur underbart vacker hon var (och hon var verkligen en vacker liten flicka, som en liten ängel med blåa stora ögon och cherubkinder!). Hon gav min kmpis ett kort, och hon tyckte väl att de kunde vara kul att prova på, om inte annat bara prova på lite så att dottern skule ha korten som minne när hon blir större, en kul grej. Men det visade sig vara en scam och de skulel ha avgifter för både det ena och det andra. Hon fick höra att en del blev ledda till att tro att det var stort modellkontrakt på G men att de var tvungna att ha vissa kort tagna innan, viss träning osv. Som de självklart erbjud med sin expertis till hutlösa priser. Så en rejäl Googling och BBB check och eventuellt kolla med state registration om det är ett företag med... Ens barn är ju inget att sätta i kläm. Men samtidgt ÄR ju Ella supersöt och har en sådan sprudlande personlighet, så jag kan förstå om det vore lite frestande! Kram!

Taina sa...

Inte förvånad alls att de kom fram till er! Lill Skruttan log säkert med hela sitt ansikte och såg väl bara så där SUPERCHARMIG ut! Hahahaha, hon är för kul.

Jag tycker dessa skönhetstävlingar för barn är rent ut sagt hemska. Jag förstår inte att barn ska sminkas och vicka på rumpan inför en jury. VAD ÄR DET FÖR NÅGOT? En del mammor säger att det är bra för barnen att känna fram- och motgångar, men behöver man göra det via skönhetstävlingar?

Vad skönt att kräksjukan gick över så fort.

Kramen

Marianne sa...

Skönt att Ella mår bra och att ni mår bra!

Jag tycker att ni ska göra som SweFlo säger om ni börjar fundera på saken. Det var det första jag tänkte på när de raggade på gatan. En seriös agentur behöver inte ragga på gatan. Man vet aldrig vad det kan vara för skummisar och i bästa fall är det bara pengar man blir blåst på. Var försiktiga!

Och jag håller med i diskussionen om modell/skönhetstävlingar. Modellande är väl helt okej om det görs på ett lekfullt och kravlöst sätt och barnet tycker det är kul. Men det får inte ta överhanden tror jag, så att det blir ett jobb. Då blir det ju barnarbete ... Skönhetstävlingar för barn tycker jag är barockt. Sjukt. Vansinne. Barnmisshandel rent av.

Kram!

Stef sa...

Jag håller fullständigt med dig om det här med skönhetstävlingar för barn, fruktansvärt! Men söt som socker är hon, din dotter! Ha det bra! kram

Petra H sa...

Åh, lilla Ella är bara så urgullig, så naturligtvis charmar hon alla från äldre par till modellagenturer!
Var det med er som vi såg en puertoricansk kvinna som tog "utmanande" bilder på sin typ 10-årig flicka här utanför på gatan?? Det var kanske med min franska kompis, men oj, vad obehagligt vi tyckte det var.
TLC-kanalen visar något program om beauty pageants för småflickor och jag kan inte titta på det - det gör mig bara så ledsen att se hur de unga flickorna blir utnyttjade av sina egna mödrar!! Usch! Men som många redan skrivit, det är skillnad på skönhetstävlingar för barn och lite modellande hit och dit. Nu är det väl inte aktuellt för er och ELla, men det måste ju ändå vara kul att höra att er dotter är modellmaterial ;-)
Kram!

Suzesan sa...

Men ändå vilken tur du kom på att det var nåt på plattan-


Men Ella är ju så söt så det var nog inte konstigt. Men var försiktig.

Jag såg ett program att det fanns ligor som uppmuntrade några att de skulle bli rockstjärnor eller bara sångare. Det som går I Idols fotspår så riggade de ett ställe där de kunde ha auditions och sen när de väckt drömmar hos de som kom dit så övertalade de dem att ge sitt kontokort för de behövde ens tartsumma på tusen dollar. Sen försvann dessa agenter spårlöst. De lyckades övertyga alla även de som tvekade.

Men de där skönhetstävlingarna för barn är ju märkliga underliga och vanvettiga. Såg ett program om dessa små sessor och vad mammorna förstör dem. Men om det bra är att visa lite kläder då och då. Tycker jag inte är så farligt.

Men lillSkruttan är sååå söt så det är alls inte konstigt om ni får sånt beröm. Hon har utstrålning.

Tur att hon är bättre nu och slppa magsjuka.

Ha en bra dag
Kram
/Susanne

Suddrik sa...

Hon har verkligen ett fantastiskt ansikte! Och inte det vanligaste heller!
Jag kan glatt erkänna att om vi tillfrågats så hade jag glatt sagt ja och nappat ¨på fotosessionen. Man får väl kopior på bilderna?! Fotograferna häromkring är inte jätteroliga, så en riktig session vore ju jättekul. Men något modellande tror jag nog inte heller att det skulle bli något av med... om det är i grannbyn kanske... :-)

Saltistjejen sa...

Beccu,
javisst är den rba! En riktigt härlig film med svart humor. Det gillar jag!
Och visst är det hemskt med denna barnskönhetsindustri som finns här! Helt barockt!


Anna Fair and True,
jag googlade faktiskt för jag var lite nyfiken och det verkar varfa ett seriöst företag men det är ändå inget vi var intresserade att nappa på.


Olgakatt,
haha jomen visst är det så!!! ;-)
Du vet att genetiken är sådan att inte perfekt + inte perfekt mycket väl kan bli perfekt! ;-)


Sporty Spice,
haha ja men jag tror man måste vara 5 7 i Tyra´s show... och DET är hon inte än! ;-)
Visst är dessa beauty pageants hemska! En av sekreterarna på mitt gamla jobb hade en dotter som deltod i sådana tävlinger. Jag fattar inte. Hon (sekreteraren alltså) är supergulligt och jag kan itne tänka mig att hon skulle sätta sin dotter i sådana tävlingar men tydligen tyckte dottern det var jättekul att få "klä sig fin". Men herregud säger jag bara....!
Kram!


Annika,
japp sjukt är rätta ordet. Och i vissa fall börjar man ju redan med bebisar!!
Kramar!


Fritt ur hjärtat,
vad bra att du lyckades!!!!! kul! Visst var det inte så svårt när man väl vet hur man ska göra. Som emd allt annat... ;-)


Desiree,
nej när man låter sin egen önskan om att få vara vacker och "modella" gå ut över sina barn tycker jag det är hemskt! Och tyvärr är det den känslan man får när man ser en del av de framförallt mammor som pushar sina barn. Usch!
kram!


SweFlo,
visst finns det säkert hur många fakeföretag som helst just i denna branchen. Där så många vill lyckas och hoppas på både lättförtjänta snabba pengar och kändisskap.
jag googlade faktistk företaget och det verkar ändå seriöst. mer inställt på talanger som sång musik etc men även modellande. Men som sagt, jag skummade bara deras hemsida så jag har ingen aning om ifall de egentligen är seriösa. Vi ahr ju inga planer på att kontakta dem ivarrt fall men det var lite roligt ändå.
kram!


Taina,
haha ja hon satt nog i vagnen och viftade med sina ben tror jag. Hon gillar att pilla med sina skor.... :-)
Fast det var ju itne benen de var intresserade av...
och ja visst är det sjukt med skönhetstävlingar för barn. Särskilt som de ofta dressar upp abrnen heeeelt galet! De ser ut som små minivuxna och som du säger ska de dansa o vicka på rumpan framför en jury och sedan bedömas! Sjukt!


Marianne,
nej jag tror inte vi kommer nappa på det där erbjudandet faktiskt. Haha jag var in på GAP igår och såg att de nu ahr casting för att bli gap-kid eller vad det nu var. man kan tydligen vinna en resa till Disneyland. kanske borde vi testa det istället?! ;-)
Kram!!


Stef,
å tack! Ja själv har man ju svårt att bedömma sådant eftersom alla föräldrar ju alltid tycker att just deras barn är de absolut vackrfaste oich charmigaste...! ;-)
Kramar!


Petra,
nej det var inte med oss så det msåte vara med din franska kompis. Vi såg inget sådant.
Jag har sett en dokumentär om Beauty pageants för barn en gång för länge sedan och mådde verkligen illa! uach!!
Kram!!


Suzesan,
javisst var det tur att jag mindes att spisen var på och att en kastrull stod där. I tid ockmså! INNAN något hemskt skulle hänt! Puh!
jag är säker på att det finns hur många ruffel-o-båg-företag som helst om just sådana här saker. Många vill ju så gärna så jag tror det är lätt att lura folk på pengar. ungefär som de företag som lurar bärplockare i Thailand att de ska tjäna storkovan i Sverige på att plocka lingon... Tragiskt för folk som betalar enorma summor för ngt som de sedan i stort sett går personlig bankrutt på. Hemskt!
kramar!


Suddrik,
tack! Men sådant ser inte jag själv. jag tycker hon är den sötaste ungen på jorden såklart, men jag är ju inte riktigt objektiv om man säger som så... ;-)
det hade kanske varit så att man fått foton. Vi vet ju inte alls hur detta skulle gått till OM man nappat. Men jag tror att vi kan gå till en bra fotograf med henne ifall vi vill ha fina foton. Det räcker nog.
Kramar!!