torsdag, oktober 01, 2009

Puerto Rico - Andra dagen

Andra dagen hos Petchie och O vaknade vi i vanlig tid runt 7.30 eftersom Lill-Skruttan vaknade då. O kom upp och åt en av de snabbaste frukostar jag någonsin sett någon äta och försvann sedan till jobbet. Själva tog vi det lugnt. Det blev en skön morgon utan jäkt. Semester.
Efter den långa frukosten gick jag, M och Lill-Skruttan ner till stranden. Vi hade fått låna med strandleksaker som Petchie och O hade köpt tidigare då O´s lilla syskonbarn var på besök. Dessa saker blev mycket uppskattade av vår lilla Skrutta.

Stranden. Semester. Sol. Hav. Vad mer kan man begära???


Petchie och Lill-Skruttan innan vi kommit iväg till stranden.


"Spegel spegel på vägen där..." Eller kanske bara "Hi there!"
Tja, ni kan ju själva se nedan:


Lite småläskigt var det med vågorna. Men tryggt i mammas famn.


M i sin strandoutfit. Lägg särskilt märke till den fina ärtgröna accesoiren.


Här nedan har Lill-Skruttan blivit lite modigare och vågar stå med pappa i vågorna. Som ni kan se i filmen så hopade sig mörka moln vid ena horisonten och det blev så småningom en skur. Enligt O var det väldigt vanligt att det kom minst en skur om dagen. Ibland fler. Men de var oftast kortvariga. Så även denna. Vi tog skydd under ett par av träden högre upp på stranden och redan efter ett par minuter var regnet över och solen sken igen.


Litet strandtroll


Väl tillbaks i lägenheten igen höll Petchie på att förbereda inför kvällens middag. Det skulle bli en otroligt god fiskrätt! Mmmmm...
Jag glömde dock att skriva av receptet, men kanske kommer det på Petchie´s blogg någon onsdag???? (blink blink....)


På eftermiddagen tog vi sedan en promenad i omgivningen. Först blev det en lunch på ett av Petchie´s favorithamburgerställen Fuddruckers. Eftersom den vanliga mitt-på-dagen-skuren kom strax efteråt gick vi in på Starbucks och köpte varsin kaffe. Regnskuren avtog dock snabbt så med våra lattes i handen kunde vi snart promenera vidare. Vi hade fått tips om en lekplats och eftersom Lill-Skruttan hade spring i benen styrde vi kosan dit. Det är nog den vackrast belägna lekplats jag hittills sett. Alldeles intill stranden.


Efter att ha gungat lite blev det liten upptäcksfärd på stranden.


Palmskugga


Sand sand sand...

På kvällen åt vi sedan den otroligt goda fiskmiddagen. Jättemysig kväll med mycket prat och skratt, men även denna kväll var vi alla ganska trötta så efter middagen började vi göra oss iordning för natten. Petchie och O är dock så otroligt härliga att man verkligen kände sig "nästan som hemma". Väldigt avslappnade alltså. Så trots att det blev en ganska tidig sänggång även denna kväll kändes det inte på något vis "fel" eller oartigt. Bara helt naturligt. Även Lill-Skruttan blev snabbt hemma här. Hon knatade runt i den enorma lägenheten som om hon bott där hur länge som helst. Och flirtade flitigt med både Petchie och O.

Dagen därpå hade vi planer på att besöka den gamla delen av San Juan på eftermiddagen. Petchie skulle då följa med och tillbringa dagen tillsammans med oss! Det enda som eventuellt skulle kunna spoliera våra planer var Erica. Enligt väderleksrapporten spåddes ihållande regn men vi hoppades att det inte skulle bli alltför farligt. Erica hade iallafall nedvärderats rejält så vi var inte oroliga för att det skulle vara farligt att vistas utomhus. Men regn är ju mindre roligt så vi hoppades att regnet inte skulle bli alltför ihållande och ihärdigt. M var dock väldigt nyfiken på en Tropical Storm så han hoppades ändå någonstans att det skulle bli lite oväder så att han skulle få uppleva det. Natten blev dock lugn och det enda som susade var AC:n.


Om ni vill läsa inlägget Petchie hade på sin egen blogg om denna dag kan ni klicka här.


17 kommentarer:

Suddrik sa...

Nej, jag är INTE ETT DUGG AVUNDSJUK!!! Det ser helt underbart ut! Härliga filmer på lillrultan också, hon är ju så himla gullig! Nu blir man ju sugen på fler barn...!
(Sen...!)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
haha oj fler barn!!! Hm, jag tycker just nu att ETT är heeelt perfekt!!! ;-) ;-)
Det var jättehärligt hela semesterresan. men nu är man tillbaks till vardagen igen sedan snart en månad...
Kram!

Desiree sa...

Vilken lite söt beach-babe Ella är. Hon ser ut att ha trivs bra där på stranden. Jag gillade verkligen stranden som Petra och O hade precis utanför lägenheten. Ren och snygg och verkligen underbar att både bada och promenera vid. Ja både P och O var fantastiska som värdpar och fick också oss att känna sig helt hemma. PR var som sagt underbart och jag åker mer än gärna dit igen.

Saltistjejen sa...

Desiree,
japp hon trivdes på stranden men tyckte nog att vågorna var lite väl spännande... ;-)
visst är det roligt att ha fått chansen att besöka dem!!! kram!

KARLAVAGNEN sa...

Schyssta ben M! Å Skruttan med mor är riktiga badnymfer! Hoppas Petchie fixar receptet asap!!!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
hahahahaaa! Tja, det var ju mest benen som kom med på filmen....
På mig syns dock även lite alkar tror jag bestämt, men det bjuder jag på! ;-)
Kram!!!

Jemayá sa...

åh, åh, åååhhhh, vilka underbara foton! Kollade också Petras fina foton på er! Det är roligt att läsa om dessa bloggträffar och få "bådas version" s.a.s. och en lite annan syn på den andra via den andra..öh, men du vet vad jag menar :). NU måste jag gå och lägga mig, hoppas läsa mera en annan gång och kolla videona. kramar!!!

Saltistjejen sa...

Jemayá,
å tack! Ja jag tycker också det är roligt när man kan läsa om bloggträffar på de olika personernas bloggar! :-)
Vi hade det underbart!
Kram!

Emmama sa...

Ah vad mysigt! Skulle gora mycket for en san skon semester nu och bara vara LEDIG fran massa jobb och vardagsstress! :) Ella ar dessutom sot som socker. Hoppas ni har en skon kvall. Jag jobbar vaken natt och passar pa att lasa favvisbloggarna.. Kram!

Saltistjejen sa...

Emmama,
ja det är så skönt när man får komma undan från vardagen ibland.
Hoppas att det går bra för dig att jobba inatt!
Kram!

Taina sa...

Åh Saltis vad jag tycker om dina inlägg. Speciellt dessa små videoklipp med Skruttan är ju så underhållande. Speciellt den vid spegeln.

Ni måste ha haft det SÅ mysigt där borta. En riktig semester med sol och bad. Underbart!

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
haha ja hon är rätt underhållande det är hon! ;-)
Och jo vi hade det så mysigt!!!! ich för min del var det så härligt att vara med både M och Lill-Skruttan eftersom de varit iväg i 10 dagar först och sedan var jag borta 2 nästan direkt. Så det var skönt att få vara heltid med dem!!
Kramar!!!!

Anna, Fair and True sa...

Vilka fina kollage! Och strandbilderna mot slutet av inlägget är helt underbara! Men antar att det är svårt att misslyckas när strand, palmer och ett sött litet barn är inblandade! :)
Kram!

Annika sa...

den stranden vet jag ju precis var den är!!
Vilken lyx att ha en strand så nära!
Karolina badade där också, men inte vi.
Ni verkar verkligen ha haft fina dagar med Petra och O, jag är inte sdet minsta förvånad. De är ju så fint värdpar + att ni säkert är superlätta gäster.
FINA collage, Saltis. Hur gör du dem???
Kramar från DC där det mörknar alltmer! Regn?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha nej det är väl kanske inte så svårt att misslyckas med de ingredienserna...? ;-)
Kramar!


Annika,
japp det var en fin strand. Och det var ju så lyxigt att havet låg så nära vart vi än promenerade. Så fint!
Collagen gör jag i Picasa som jag laddat ner gratis från nätet. Det är jättelätt! :-)
Hoppas ni får en fin helg!
Kramar!!

Anonym sa...

Härliga bilder och fina minnen! Jättekul att läsa ditt perspektiv på er andra dag. Hi hi, det blir nog ett onsdagsreceptinlägg om den fiskrätten - den kändes lite komplicerad men det blev verkligen gott!! (speciellt som jag ju faktiskt hittade fänkål, hi hi)
Ella såg lite avvaktande ut på filmen från vattnet men kul att hon gillade våra strandleksaker!
Kram!

Saltistjejen sa...

Petchie,
jaaaa jättefina minnen har vi från vår resa till ER!!! :-)
och ja onsdagsrecept om fisken vore super! jag minns den och då vattnas det fortfarande i munnen... ;-)
Jo hon var lite småskeptisk till alla vågor och framförallt allt vattenstänk i ansiktet. Det är inte superpoppis. Inte ens när hon badar i badkaret och SJÄLV åstadkommer stänket, haha! Men sand är ALLTID skoj!!!!
Kram!