torsdag, oktober 29, 2009

Enögda pumpan

Kanske inte den vackraste eller mest skrämmande men helt klart har den charm - den Enögde Pumpan. Formgivningen kom till i samspråk med barnen i Pink Room och den har sedan i förrgår då den karvades till, varit till stor glädje för dem där. Särskilt när man tänder värmeljuset i den.

Nytt ord som numer kan läggas till Lill-Skruttans ordlista är: pankin (- pumkin såklart!).
Våra planer inför morgondagen (Halloween) har hastigt ändrats. Från att inte haft några planer alls ska vi nu försöka hinna ut på stan under dagen för att se om vi kan hitta en kostym till Lill-Skruttan. Sedan ska det "trick-or-treatas" lite på kvällen tillsammans med en av hennes dagiskompisar R. Det var R´s föräldrar som hörde av sig till oss idag och undrade om vi ville hänga med dem. Så nu är det bestämt. Det blir en mycket kort rundvandring här i huset och sedan middag hemma hos oss. Jätteskoj ska det bli! Vi får se ifall vi får tag på någon dräkt till Lill-Skruttan. Risken är att det är väldigt utplockat. Nedan är förra årets lilla bi. Det är värt att tillägga att det var i denna kostym hon tog sitt livs första passfoto! Men på det är självklart luvan nerfälld.

Tog dessa bilder med min mobil när vi satt i väntrummet på svenska konsulatet och väntade på vår tur att få ta passbild och lämna in passansökan. När ena damen i en av luckorna tittade ut och fick syn på Lill-Skruttan utbrast hon i högtalaren "Å vilken underbar liten bebis!!!" och sedan blev det ett väldigt tittande på det lilla biet.

10 kommentarer:

Suzesan sa...

Happy Halloween. Till er alla och mest Lill-Skruttan som är så söt i sin dress. GULLUNGEN.

Ha nu en riktigt hemsk och mysig spökdag. Buuuuuboooohooooo;)

Kramar
/Susanne

Taina sa...

Enögda pumpan var ju COOL!!!

Jag gillar ju inte bin i vanliga fall, men om de skulle se ut som Lill-Skruttan skulle jag gärna bygga en STOR kupa åt dem och ha dem här i närheten!!! SÅ SÖT!

Så, vad ska DU ha på dig ikväll då??

Kramar och en riktigt trevlig och läskig helg önskar jag er!! Boooooooo

Saltistjejen sa...

Suzesan,
Happy Halloween till dig med!!
Booo!


Taina,
haha det skulle bli en stor kupa det!
Jag vet inte om det blir ngn kostym för min del...
Du då?
Kram och spöka lugnt!!!

Jemayá sa...

åh vad söt pumpa :)! Kul att ni får fara på runda, det kommer Lillan att älska! Hoppas hon inte blir rädd för pumpor som ser betydligt hemskare ut än denna! kramar!

Anna, Fair and True sa...

Ska bli kul att se vad (om) ni hittade (för) någon dräkt i år! Bådet pumpan och biet var söta! :)

Saltistjejen sa...

Jemaya,
tack!!
ja det var skoj! Det blev en kort runda men det var roligt!
Kramar!!!


Anna Fair and True,
Det kommer ett inlägg om gårdagen senare.
Kram!

Desiree sa...

Hoppas att ni hade kul igår och fick tag på en fin halloween dräkt till lillan. Jag är jättenyfiken på att se vad det blev för någon. Ha ha jag skrattade gott åt den enögda pumpan. Det var inget litet öga! Jag trodde det var du och M som först karvat och att ni ville köra på någon enkel design men sen såg jag ju att det var duktiga lilla Ella som gjort denna fina pumpa. Jag tror hon kommer att uppskatta halloween mer och mer för varje år som går.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja nu har jag skrivit inlägg om lördagen så du får läsa det! :-)
och pumpan var ju dagsiets så det va inte direkt Lill-Skruttan som karvat själv. Tror inte de tillåter att barnen har knivar, så det var nog lärarna på dagis men de frågade barnen hur de ville att pumpan skulle se ut! Och de ville tydligen bara ha ett stort öga! :-)
Kram!!

Suddrik sa...

Jag hade missat det här inlägget!?

Lustigt som 17 - jag gjorde också en enögd pumpa...!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
jaaadu hur kunde du missa det????? Kanske för att det inte var så ini-h-långt??????? Hahahaha! ;-)
Kul att du också kör med cykloppumpor!
kram!