onsdag, oktober 21, 2009

Kraschlandning

Efter att jag postat föregående inlägg började jag känna mig konstig i kroppen. Satt på jobbet med mina celler och plötsligt frös jag till. Ungefär som när man sitter i kalldrag och får rysningar. Magen kändes kosntig också och jag kände mig illamående. Detta var inte en konstant känsla utan en som kom och gick. Avslutade iallafall det jag behövde göra men kände helt klart att något inte var som det skulle. Min kropp var inte som den brukar.

Väl hemma kändes det som om jag bara ville tippa omkull. Om så bara för en liten stund. Min kropp så trött så trött. Stackars M som planerat att gå till jobbet fick snällt stanna hemma och fortsätta ta hand om sjuklingen nummer ett. Själv stjälpte jag omkull mig på sängen för att vila lite. Pang! Ögonlocken for igen nästan med detsamma. Och sedan har jag sovit sovit sovit. Vaknat till lite i omgångar. Känt hur illamåendet fortsatt komma och gå. Har drömt enormt konstiga drömmar. Vet inte om det varit feber inblandat som gjorde drömmarna extra knasiga. Det brukar kunna vara så ibland. När jag väl vaknade till liv igen var det för att M höll på att natta Lill-Skruttan. Hon ville inte alls somna trots att hon var trött. Men eftersom jag var vaken tog jag henne till mig i sängen så M kunde gå ut och fixa lite mat. Efter en hel del krumbukter kunde hon till slut slappna av och somnade då snabbt.

Själv klev jag upp. Fick middagen serverad. Åt. Illamåendet känns som om det är borta nu. Skönt! Jag var riktigt hungrig kände jag när jag väl började äta, vilket inte var så konstigt. Jag hade ju inte ätit något sedan frukost. Nu sitter jag här med huvudvärk. Men det är okej. Hellre det än illamående och en känsla av att man vill kräkas. Jag hoppas verkligen att jag lyckats sova bort det värsta av vad det nu var som härjat/härjar runt i min kropp. Ofta tycker jag att sömn kan hjälpa. Och idag blev det ju mycket av den varan - från halv tre-tiden till strax efter åtta på kvällen. Nästan 6 timmar. Hoppas nu bara det var tillräckligt. Jag har verkligen inte tid att bli sjuk!!!! Dessutom undrar jag vad det är som far runt i kroppen. Någon konstig virus måste det ju vara. Kände kill i halsen i morse men det gör jag inte längre. Sedan detta illamående som kom i vågor under eftermiddagen. Och nu huvudvärk. Konstigt! Som om viruset inte kan bestämma sig för vilket virus det ska vara. Grisen tror jag inte det är för det är ju främst ett "respiratory virus" och sätter sig alltså främst i luftvägarna. Men killet i halsen försvann ju så nej, det är nog inte någon gris iallafall. Vad det än är hoppas jag att mitt immunförsvar kan bekämpa det ordentligt utan allt för mycket sjukdomssymptom. Förhoppningsvis fungerade dagens kraschlandning som en nödlandning. Jaja, vi får se. Sedan hoppas jag ju också att Lill-skruttan ska vara feberfri imorgon. Även idag låg temperaturen på runt 38,5. Tycker den borde ge sig nu. Nu ska jag nog ta och göra lite te.


17 kommentarer:

Taina sa...

Nämen ojdå! Det där lät inte så kul! Stackaren! Fy för illamående. Vilen tur att du fick sova ut pch att du känner dig bättre efter maten. Nu håller jag tummar och tår att det inte blir värre och att både du och Lill-Skruttan får vara friska imorgon!

Kramar på er!!!

Desiree sa...

Hoppas att lite sömn hjälpte dig. Att du vaknar imorgon och känner dig som normalt igen. Annars tror jag att det kanske är något som lillskruttan hade. Inte grisen men något annat virus som ger feber och lite illamående eftersom lilla E kräktes. Tur i vart fall att illamåendet gick över. Du kommer kanske lindrigare undan än lillan förhoppningsvis då du nog har starkare immunförsvar. Krya på dig nu över natten.

Kram

Saltistjejen sa...

Taina,
tack! Nej det är inte roligt men jag mår fortfarande ok. inget illamående än och det är skönt! Får se vad morgondagen kommer erbjuda.
Kram!


Desiree
tack!! ja ofta hjälper det att sova tycker jag. Det är många gånger jag lyckats att "dämpa" eller förhndra att sjukdomar brutit ut ordentligt genom att sova ordentligt i början när man först börjar känna sig dålig. Jag tror också det är samma som Lill-Skruttan eftersom hon kräktes i helgen.
Kramar!

olgakatt sa...

Hu, hoppas det inte blir till mer! Men ändå tycks ni ha klarat er rätt bra från "dagisbaciller"under det gångna året!
Hoppas nu att du kunde fortsätta att sova hela natten oxå!
Måtte nu nevön hålla sig frisk!
Ska ni inte fundera på att vaccinera er mot grisen?? Själv blev jag vaccinerad förra veckan och funderar på om det var det som stoppade förkylningen i sin linda.
Kram!

Sporty Spice sa...

Just sådär har Maken kännt sig i flera dagar. Han har vaknat med halsont men så går det bort under dagen. Han har haft feberfrysningar och ont i huvudet. Superskumt.

Själv var jag helt matt och groggy igår men det berodde nog mest på att jag råkade ta dubbel dos av mina nya migränpiller. 190mg istället för 100mg. Blev helt snurrig i bollen. =)

Sporty Spice sa...

En sak till. Såg din kommentar hos SunnySwede om e-reader från Sony. Har sett reklamen på tv men bara utgått ifrån att Kiddle var smidigare. Men kan man ladda hem svenska titlar på Sony?! Då är ju den det självklara valet!

Annika sa...

Ojdå, ett virus!
J, det är mkt som drar fram nu: Svinisen, förkylningar och den vanliga flunsan. HOPPAS du mår bättre idag!!
Sömn brukar ofta vara den allra bästa medicinen.
Och ja, det är vidrigt att må illa. Riktigt övervidrigt.
Krya på dig kram från mig!!!

Victoria sa...

Usch, trist att känna sig sjuk! Just sån har Isak varit, ont i huvudet, halsen och ett illamående som kommer och går. Hoppas att det känns bättre nu! Kram/Vic

Millan sa...

Usch da, da hoppas jag att ni snart kryar pa er bada tva. Det ar verkligen forkylningstider nu det marks. Alla gar o nyser pa jobbet har och mar allmant kass. Ben har verkat febrig och kant sig kass i flera dagar ocksa.
Jag hoppas att du klarar dig nu och blir battre! kram

anna of sweden sa...

Har inte varit här inne på några dagar. Hoppas att du mår bra idag. Att ni alla tre mår bra idag!

Stor kram!

Marianne sa...

Å nej! Hoppas nu att viruset har gett sig av så att du slipper bli sjuk! Och att Lilla Gullet blir av med sitt! Hoppas det inte är Klas som har smittat via nätet : ) Han är fortfarande inte riktigt bra, så när antibiotikakuren är slut får han väl gå till doktorn om det fortsätter. Jag har märkligt nog klarat mig, i alla fall hittills.

KRYA NU PÅ ER!
KRAMAR!

Anne sa...

Torsdag idag, förhoppningsvis en ny dag med ny energi och kraft.
Illamående är bland det värsta att ha, inte för att det är kul med rinnande näsa och ont i halsen. Men att må illa...nä det är hemskt.
Mysko det där när man känner det är "nånting" i kroppen, men det ändå inte är som kroppen vet eller bestämt sig för vad det är och om det ska slå ut i nåt i full blom eller om sömn kan ta bort det och att det överlag inte blir nåt mer.
Eftersom illamåendet gick över så tror jag inte det var magsjuka, då hade det nog satt igång direkt så en "riktig" sån vågar jag lova att du klarat dig ifrån. Hoppas den här dagen blir riktigt bra nu!!! För er alla!! kram

Anna, Fair and True sa...

Lät inte kul men ändå bra eftersom det verkade gå fort över. Ibland räcker det att vila ordentligt ett tag. Krya på dig!

Suzesan sa...

Ja men det är kanske så att alla blir magsjuka i cybern snart:)

Tycker det går lite sånt här och där. Hoppas du kryar på dig. Du måste ju varit helt utmattad. Jag sover mycket när jag är sjuk. Sova bort det är bra.
Jag har aldrig haft feber. Inte magsjuka heller. Men min barn hade feber jämt. Min son han kunde få 40grader på en kvart. Då stod han och gungade. Jag såg alltid när han hade feber. MIna barn hara lltid bara haft hög feber.Min dotter tog alltid halsflussen. Det räckte nån sa ordet så fick hon det. Min son hade öroninflammationer istället. Det är ju samma fast de går i olika gångar så att säga. Halsfluss och öroninflammation.

Krya på er

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
jo hyfsat har vi kanske klarat oss. Det var en period i början av året efter nyår som det var väldigt mycket sjuka och jag minns att vi var hemma mycket med Lill-Skruttan då. m mår bättre igen och jag ockås även om vi båda känner att vi inte är helt 100.
Vi har funderingar på att vaccinera mot både grisen och vanliga influensan men än har inte vaccinet mot grisen kommit än och när det gör det vet jag att vi inte tillhör priogrupp 1 så vi får nog vänta lite.
Kram!


Sporty Spice,
jätteknäppt! Jag tyvcker ofta det är så himla jobbigt när skudomar inte bryter ut men istället känner man sig småhängig länge. Usch! På sätt o vis är det bättre att bli riktigt dålig i 3-4 dagar och sedan ha det "överstökat" istället för att dra runt med ngt i kroppen i kanse upp till 2 veckor eller så.
Haha ja jag läste om din överdos på bloggen! Tur iallafall att det inte blev väre än att du var däckad ett tag. Ang olika e-readers får du kolla upp vilka som fungerar i Europa. Vet att vissa inte gör det men minns inte vilka just nu.
Kramar!


Annika,
tack jo jag mår bättre idag. Känner mig fortfarande lite kosntig i kroppen men inte alls som igår när jag var helt däckad.
Kram!


Vic,
ja jag såg att det blev en del TV-spelande hos er igår...! ;-)
Kram!


Millan,
visst är det förkylningstider nu. Alltid såhär års på hösten tycker jag det snurrar runt en massa, och än mer märker man av det med dagis- och/eller skolbarn. Tyvärr.
kramar!


Anna of Sweden,
tack! Det är klart bättre än igår.
Kram!


Marianne,
ja jag funderar verkligen över ifall det kanske ändå är Klas som har smittat oss....! ;-)
Hoppas att HAN snart blir bra. Fy vad jobbigt att vara dålig så länge!!!!! Och i magsjuka dessutom.
Tur att du lyckats hålla dig frisk!
Kramar!


Anne,
ja jag tycker att illamående är riktigt hemskt! Hu! Bland det värsta. Särskilt som jag ahr lite av kräkfobi också..... Tycker verkligen det är läskigt att kräkas. Tror inte det var magsjuka eftersom det previs som du säger aldrig riktigt "bröt ut".
Kram!


Anna Fair and True,
ja vila är ibland bästa medicinen tycker jag! Ibland blir man ju sjuk nästan enbart p g a att kroppen är alldeles trött.
Kram!


Suzesan,
hahaha ja jag tänkte detsamma. ;-)
Och som sagt jag tycker också att sova brukar kunna hjälpa ofta. En riktigt bra mirakelkur! Tänk har du aldrig haft feber! DET är ju helt otroligt!!!! Och det där med hals- och/eller öronbarn har mman ju hört talas om. Vissa får ofta problem med det ena eller andra eller ibland bådde och. Tur att sådant ofta försvinner när de växer upp.
Kram!!

cecilia sa...

Jag hoppas verkligen att du mår bättre nu! Låter som en riktigt envis influensa, kanske? Tycker att alla bakterier och virus här i US är etter starkare än vad de är i Europa, det som tog 2-3 dagar att friskna till från tar nu 5-7 dagar. Och vem har tid med det?

Stor kram och en bra helg!

olgakatt sa...

Men vad konstigt att vaccinet inte kommit! Vi var ju på ett apotek där dom vaccinerade fast vi kom efter att dom slutat.
Här har det ju varit slut denna veckan i Skåne i alla fall men räknar nu med att vi får nytt till på måndag - men vi får väl se.... Om jag inte hör nåt annat i helgen inställer jag mig för tjänstgöring kl 0730 på måndag morgon.