onsdag, oktober 28, 2009

Besök, regn och sjukdom

Supersnabbt inlägg.
Petra kom igår. Tyvärr tog hon inte med sig någon sol från Puerto Rico. New York City välkomnade henne med regn regn regn och åter regn....
M var hemma för han mådde dåligt. Huvudvärk och senare på dagen feber.
Efter en kopp te med Petra däckade han och vi såg honom inte mer på hela dagen eller kvällen.
Jag och Petra beställde hem lite thaimat till lunch och sedan gick jag tillbaks till jobbet och hon till Guggenheim. Kvällen bestod sedan av massor av prat, haha!

Även idag är det grått och regnigt.
Verkligen supertrist väder.
Men jag tänkte ta ledigt i eftermiddag för att träffa Petra på Union Square, äta lunch och sedan shoppa lite. Behöver hitta jeans.
M är fortfarande dålig. Efter snabbt vertiaklläge i morse intog han det horisontella igen och ja, vi får se hur dagen utvecklar sig för hans del. Jag undrar i mitt stila sinne om det ändå inte är Grisen? Nu hoppas vi att Petra inte smittats. Men jag tror i och för sig att risken är än större för henne att få Grisen ute på stan.

Imorgon ska iallafall Lill-Skruttan vaccineras. Både mot vanliga influensan och Grisen.
Det är även ett dagismöte imorgonbitti, men om M kommer må som idag får jag gå ensam på det. Men det ska bli roligt för det är första gången som man får tillfälle att träffa de "nya" barnens föräldrar. Jag har bara träffat vissa av dem. Hoppas att de flesta kommer så man får säga "hej" och bekanta sig lite.

Nu är det slutspurt på jobbandet innan det är dags att ta tunnelbanan till Union Square.
I regnet...


13 kommentarer:

Annika sa...

Fick precis email från skolans rektor om h1n1. Där står det att nästan allt som "går" just nu är svinsisen. Iallfall i VA, säkert samma i NYC.
OCH att flunsan slår till så olika. ofta är den lindrig. jag har själv ett sjukt barn hemma idag med värk i kroppen, lite feber, halsont och huvudvärk. HOn är i rätt gott skick, måste jag säga. det bröt ut i måndagskväll...
SÅ, det kanske är just det M har också.
Trist för Petra med regnet, men nu så skiner solen här i DC!!
har en känsla av att Petra inte har såååå mkt emot gråvädret...

Kramar till er bägge!!

olgakatt sa...

Har studerat CDC:s web idag och ser att AH1N1 accelererar i hela USA med fler och fler inlagda på sjukhus och stigande antal dödsfall, inte minst barn. Skönt att Ella vaccineras nu!
I Sverige har vi nu vaccinerat
1 million och har 114 anmälda biverkningar. Men Aftonbladet har en svart första sida med att man blir sååå sjuk av sprutan! Man kan bli galen på hur media hanterar detta!
CDC, liksom vår socialstyrelse har utmärkt info för allmänheten på sina hemsidor. Ändå florerar dessa knäppa rykten. Av de hundratals sjuka, sk riskpatienter, som vi vaccinerar denna veckan har hittills ingen ens blivit blek om näsan efter sticket, till skillnad från den friska sjukvårdspersonalen förrförra veckan. Då var det tre, fyra stycken som blev yra. Uppenbarligen tål dom sjuka mer! Härdade, liksom....

olgakatt sa...

Hälsa stackars nevön! Och självklart även Petra! Hoppas det var Kandinsky kvar på Guggenheim. Hade gärna sett den utställningen men vi orkade inte mer, B och jag. Bananen fick bli vår Guggenheimare! Plus att B lyckades beveka en vakt att få gå in och kissa utan inträdesbiljett!

Desiree sa...

Du får hälsa Petra så gott. Den andra Petra (sporty) verkar ju också ligga nedbäddad i sin säng. Hoppas att M kryar på sig snart och inte har fått grisen. Du får ha så trevligt med Petra som sagt. Kanske har hon inget emot lite regn och rusk. Det kan ju vara välkommet höstrusk med lite kyla i ombyte mot hettan i tropikerna. Fast för din del så skulle det nog vara trevligare med en klar och fin höstdag.

Taina sa...

Vad bra att hon får vaccinet nu!

Men stackars M som blivit sjuk nu då ni har främmande.

Hoppas ni får det trevligt, trots allt regnande!!

Kramar!!

Suddrik sa...

Helt otroligt att var 9;onde har vaccinerats i Sverige, ofattbara siffror! Vi vaccinerar som vanligt inte, brukar undvika om man kan.

Vi har också jättemycket regn på sistone, och det är ju inte jättekul när man är dränkt som en katt efter 7-minuterspromenaden (löpturen, haha) till kindergarten, men samtidigt känns det väl rätt mysigt. Tycker inte du det?

Nenne Nennelainen sa...

Nöff, nöff! :o°
Hälsa M att han får krya på sig! Ta hand om varandra i regnrusket...

kramar från N&P

Anna, Fair and True sa...

Tror nog inte Petra har något emot riktigt höstväder! :)

Hoppas M kryar på sig!

Sporty Spice sa...

Stackars M! Jag är ju också sjuk (blä, och missar vår bloggträff) men jag har ingen feber så det är nog en gamal hederlig dunderförkylning och inte svininfluensa.

Anonym sa...

Hoppas att M kryar på sig snart och inte smittar någon av er tjejer. Eller så kanske han blivit smittad av er.. karlar kanske blir sjukare? ;-)
Här drar vaccineringarna igång nästa måndag.
Jag är ännu i valet och kvalet om jag ska vaccinera mig som gravid.
Leon kommer inte att vaccineras. Här vaccineras inga barn så små förutom de med nedsatt immunförsvar o s v.

Hoppas att du träffar några trevliga nya föräldrar på dagismötet.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Annika,
oj så k är sjuk i Svinisen nu!
Tur att hon mår förhållandevis bra ändå.
Jag tror nästan det var den som M har haft. För han blev riktigt däckad i två dygn och det är sääällan han blir det.
Kram!


Olgakatt,
japp här har jag förtått att de influensaliknande symptom man får ÄR H1N1. Så det är nog det M har gissar jag. Undrar ifall det var det Lillskruttan hde förra veckan då?
Trist att media ska dra upp sådana där enstaka fall. Men det känns ganska typiskt. Tyvärr.
Kramar!


Desiree,
ja M mår bättre nu! tack! Men han var riktigt dålig faktiskt. Haha ja Petra var ok med regn o rusk. Idag var de dock fint höstväder.
Kram!


Taina,
vi har haft supertrevligt trots väder och sjukdom. Ja inte M då som var den som VAR sjuk. han hade mindre treligt stackarn....
Kramar!


Suddrik,
japp alla skolbarn vaccinera väl i Sverige?
Här rekommenderar man ju att alla barn vaccineras om man är över 6 månader.
Får man fråga varför ni inte vill vaccinera?? Vaccinerar ni förresten barnen annars mot t ex barnsjukdomar som mäsling etc? Eller är ni mot vaccin överhuvudtaget?
Själv tycker jag det känns jättebra att man får skydd mot inlfuensan. Självklart finns risken att det muterar till annan form och man ändå blir sjuk men troligen blir man itne så sjuk som man skulle blivit om man inte haft något immunssvar alls. Jag ahr åkt på den "vanliga" influensan för flera år sedan och efter den gången vill jag ALDRIG få den igen! Usch! Har aldrig någonsin varit så sjuk sedan jag blev vuxen. Jag ahr dock aldrig tidigare vaccinerat mig mot vanliga flunsan, men nu iår så känner jag att jag helst ville vaccinera Lilltjejen iallafall eftersom H1N1 ofta slår hårdare på små barn än vuxna.
Kramar!


Nenne,
nöff på dig du!
Jag ska hälsa M. Han har redan kryat på sig och mår mycket bättre om än trött.
Kram!


Anna Fair and True,
nej hon sa att hon skulle spara känslan när hon gick i regnet och småfrös. Sedan skulle hon ta fram den när hon är tillbaka i PR.
Kramar!


Sporty Spice,
å jag vet att du är sjuk du med. Hoppas du inte mår lika dåligt som M har gjort för han var riktigt dålig. Kanske är du lite bättre nu du med. Hoppas det!
Kramar!


Jess,
å Jess jag tycker du borde vaccinera dig. Just för att du är gravid! Här räknas gravida som en riskgrupp och prioriteras tillsammans med andra riksgrupper ( t ex astmatiker, diabetiker etc). Det vore hemskt om du skulle bli riktigt sjuk medan du fortfarande är gravid. Jagvill inte skrämma upp dig eftersom jag verkligen tror att de flesta (geavida eller icke-gravida) inte alls får så farliga symptom men OM man blir riktigt sjuk som gravid så riskera man ju att förlora barnet.
Kramar!!

Petra H sa...

Annika hade alldeles rätt - jag njööööt av regnet och rusket! Helt rätt för en Karibien-bo med höstlängtan!!!

Saltistjejen sa...

Petra,
haha!!! ja hoppas du kan ta fram den sedan nu.