lördag, oktober 03, 2009

Morgon med regn och blod

Gårdagskvällen blev jättetrevlig. Damerna anlände redan innan 22 och det blev middag här och en hel del prat. Självklart hade de med sig en del godssaker också. Sådant som gör en utomlandsboende barnsligt glad.

Den bäste svenske Kungen


Moster M´s kompis hade med sig tunnbrödpaketet i en hemmagjord låda för att det inte skulle gå sönder under resan. Gulligt va?!


Inspektion av gåvor.


Sen men mycket trevlig middag.


Mindre roligt är att Lill-Skruttan såg ut som hon varit med om en trafikolycka när hon vaknade i morse. Hela ansiktet var mer eller mindre täckt med intorkat blod. På lakanet i hennes säng var en jättestor blodfläck och ett par mindre. Det blöder fortfarande lte till och från men jag tycker ändå det verkar bättre. Nu hoppas vi att det snart slutar helt.
Nu kom Damerna och det blir nog en liten fika innan vi ska ut i det gråmulna vädret. 100% regn är utlovat så det blir nog inomhusaktivitet. Troligen museibsök.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ser trevligt ut Anna!

Nu har jag slängt in din blogg in min prenumerationslista. :)

Sen har jag uppdaterat min gamla blogg och börjat skriva igen!


Mvh
Albert

KARLAVAGNEN sa...

Ser trevligt ut. Men mindre roligt med Lillskruttans fall-olycka. Hoppas nu att det har vänt och nu blir bättre!

Anonym sa...

Ååååh, vad gott med svenskt godis!! Jag hoppas att det är lite på väg till mig också över Atlanten just nu - lillasyster har skickat ett paket... Och mysigt med besök från Sverige! Du får hälsa "Olgakatt" från mig ;-)
Men stackars lilla Ella bella - tror du att hon fortfarande har ont? Vilken tur att hennes tänder iaf inte kom till skada!!!
Jag föll från en solstol hos mormor när jag var 3-4 år gammal och slog upp en tand i tandköttet som fick dras ut (mina föräldrar trodde dock att jag slagit UT den och letade i gräsmattan...) och sedan fick jag gå på årliga kontroller för att se om de permanenta tänderna (vad heter de??) tagit skada. Som tur var hade de inte gjort det, men jag har fortfarande ett är i hakan där jag hade lyckats bita mig själv - hur det nu gick till!?
Kram och trevlig helg!!

Suzesan sa...

Men ojdå hoppas LillSkruttan ska sluta blöda snart. Konstigt att det blöder så länge. Men där är ju ytliga blodkärl och många.

Har hon fått ett jack i munnen. Hoppas det slutar blöda snart. OCH att ni får en fin helg ihop med ditt besök. Smart och mycket bra gjort om alla tunnbröden var hela. Fiffigt.

Kram
/Susanne

mammigranten sa...

Usch stackars liten!
Noah har slagit sig ett par gånger i munnen, en gång så illa så man såg vart tänderna stannat när han bet sig i underläppen. Det syntes 2 tandmärken på utsidan under läppen! Så bettet hade nästan gått igenom.
Wilda stoppade in ett rör till ett fotbollsmål i munnen och Noah sprang på det. Då skar hon upp ett rejält jack under tungan, du vet den där strängen som sitter där, så nu har hon ännu längre tunga (som om hon behövde det ;))
Hoppas det slutar blöda snart! Det är ju lite nackdelen med napp, att de suger så kraftigt att de kan suga hål på ett läkande sår, fördelen är ju att det blir rent i munnen då det produceras mer saliv.
(tänker inte kommentera godiset alls, för jag är inte det minsta avundsjuk, så det så!)
Kram

Emmama sa...

Läser nedan om Ellas första tokklättring! Himla lilla gullunge, hälsa henne att lek på golvet är mycket bättre. Men usch, det var en hård läxa att lära sig, måste vara otroligt läskigt och obekvämt för henne. Hoppas du piggnar till lite av det roliga besöket och lite provsmakning av godiset? :) Trevlig fortsatt helg! Kram!

Lia sa...

Hej älskade söta! Ska läsa igen alla dina inlägg när vi landat men ville bara slänga tillbaka en gigantisk KRAM till dig med! Åh, det lär bli lite mailbombning sen när jag väl fattat att jag inte är skåning längre =). Och lilla lilla snuttan då, så hemskt med en massa blod överallt! TUR ändå att alla tänderna klarade sig bra iaf. Hoppas hon snart har sitt vanliga stora leende på läpparna igen! Ha en skön helg med godiset och sverigebesöket såklart ;-)

Anna, Fair and True sa...

Jag hade inte hunnit läsa inlägget under så jag förstod först inte varför hon hade blödit och varför ni inte verkade oroa er så mycket eller ta reda på varfär. Men sedan läste jag det tidigare inlägget :)

Skönt att det inte var värre! Antar att de flesta barn råkar ut för några sådana här saker under sin barndom, tyvärr.

Imponerad av knäckebrödspaketet!

Saltistjejen sa...

Beccu,
skoj! Ska kolla in din blogg också.
kram!


Karlavagnen.
nu har det vänt! :-)
Kramar!


Petchie,
aha så du väntar paket! GOTT!!!
Ska hälsa Olgakatt också! :-)
Det där med din tand lät ju helt ofattbart läskigt!!!!! Fy! Usch om ngt sådant hänt vet jag inte vad jag gjort som mamma. Hu!!!!!! Men det känns ju bar att veta att du överlevde! :-)
Kramar!


Suzesan,
jo läkaren sa att det kunde blöda både mycket och länge. Det är ju som du säger väldigt mycket blodkärl i munnen. Men hon sa att det inte skulle vara ngn som helst fara så länge tänderna var ok och det var de som tur var! Däremot KUNDE hon ev börja kräkas om hon svalt mycket blod. Men det har hon hittills inte gjort och nu har det slutat blöda så jag hoppas hon inte kommer kräkas.
Kramar!


Mammigranten,
usch fy vad läskigtdet lät! Men samtidigt VET man ju att alla barn råkar ut för en mängd olyckor. Träffade en annan mamma som bor i huset och när jag berättade för henne vad som häänt sa hon "vi måste nog vänja oss tyvärr..." sedan berättade hon att hennes son ramlat ovch slagit sig rejält i pannan rakt på en vass kant på ett bord så att hela pannan svullnade upp i en jätteläskig bula. Men inget annat hände. Ingen hjärnskakning eller så vilet hon trott p g a att fallet var såpass högt o hårt.
Kram!!!


Emmama,
jo golvet är ju väldigt mycket bättre MEN inte alls lika roligt eller spännande såklart....! ;-)
kramar!!!


Anna Fair and True,
jo alla barn råkar ju ut för viderse olyckor och de flesta klarar sig ju utan allvarligare men eller skador. Men det känns verkligen i magen och hjärtat när man är förälder..... på ett sätt jag inte kunnat ana innan jag fick barn måste jag nog erkänna. Men nu mår hon bättre och det har slutat blöda!
Visst var det sött med "tunnbrödlådan".
Kramar!!