lördag, oktober 17, 2009

Regnlördag med ändrade planer

Utanför fönstret: Grått mulet, regnskurar om ej ihållande. Kyligt kyligt kyligt.


Dagens absolut bästa: Min sovmorgon! M tog hand om Lill-Skruttan i morse så jag kunde sova ända till kvart över tio! Lyx!!!!


Dagens inomhusaktivitet: Play dough.


Dagens andra inomhusaktivitet: Läsning.


Dagens lekkamrat: W


Kvällens plan: Vara barnvakt åt W när hans föräldrar skulle ut och roa sig.


Kvällens absolut sämsta: En timme innan barnvakteriet ska börja gråter Lill-Skruttan och är jättekinkig. Mycket olikt henne om hon inte är trött eller hungrig. Vi tror på både och. Men ca 10 minuter efter att W med föräldrar kommit in genom dörren sker det - kaskadkräkning. Och ingen liten sådan heller. Som att vrida kranen på max. Igen och igen. W´s pappa J ser lätt chockad ut.


Kvällens kasserade plan: Barnvakteriet. J tar med sig sonen och sonens mat och går hem igen. Inget restaurangbesök för dem ikväll alltså. Stackars dem och stackars Lill-Skruttan.


Kvällens aktivitet: NY Rangers - Maple Leafs (just nu står det 4-1 till Rangers) samt att ta hand om liten Lill-Skrutta när hon mår dåligt igen. Det har hittills blivit en liten badkarsession. Hoppas det inte behöver bli fler.


Nu hoppas vi bara att hon får ro och inte kommer att kräkas mer inatt. Och att vi själva håller oss friska och kräkfria. Vi har hyrt en bil inför morgondagen och tänkte åka till en mall lite utanför staden och vi hoppas båda att det fortfarande ska vara genomförbart. Vi behöver handla varma kläder till LIll-Skruttan och ev kolla efter en säng till henne. Men allt beror på hur vi mår imorgonbitti. Håller tummarna.

14 kommentarer:

olgakatt sa...

Min allra varmaste medkänsla med kräkoffren, både subjekt och närstående, jag ryser!
Hälsningar från det gröna soffmonstret! F n dock kontaktbar...

KARLAVAGNEN sa...

Ååååh, jag håller tummarna jätte-hårt!!!

Vilken dröm! Sova till kvart över 10? Sådant består ju inte för småbarnsföräldrar!!!

Hoppas, hoppas, hoppas nu att ni får en bra söndag samt att det var något temporärt!!!

Desiree sa...

Oj då men sådant händer ju. Hoppas att E mår bättre idag och ni får åka iväg på eran utflykt. Pratade med svägerskan igår och deras lilla I hade plötsligt på kvällen fått hög feber så det är väl sådant som händer de små. Fast hux flux kan de ju bli friska lika snabbt som de blivit sjuka ibland. Hoppas att ni båda får hålla er friska. Synd för era vänner att det inte blev någon utekväll men de har nog förståelse.

KRam

Sporty Spice sa...

Stackars lilla Skruttan. Hoppas det var en kortvarig bugg. Du en annan sak, vad var det för bildprogram du hade nu igen så du kan göra så där snygga collage. Var ute på nätet och letade igår men hittade inget bra.

KARLAVAGNEN sa...

Några timmar senare... Huuur har det gått? Fast det är klart tidsskillnaden gör ju sitt till...
Nåja, tänker på er och håller tummarna gör jag! Kram på er!

Marianne sa...

Stackars liten! Hoppas, hoppas att det inte blev mer sedan utan att hon har varit pigg i dag och att ni slapp så att ni kunde åka på utflykten som tänkt!

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Å nej, vad tråkigt, både för lilltjejen och er och för grannarna som inte fick någon utekväll! Men de får säkert en ny chans! Hoppas Ella mår bättre och att ni kom iväg på er shoppingresa!

Annika sa...

ICK! FY tusan!
Hoppas ni har hållit er friska, ni vuxna.
Håller tummrna!
JOm nog är det kallt alltid. Det har ju varit rekordkyla för oktober...
Håller med Petra om att du gör väääldigt snygga collage. HUR gör man???
KRAMAR!!

Emmama sa...

Jag tycker du genast ska meddela hur i hela friden ni får henne att låta dig vara i fred, ni måste ha världens snällaste unge som inte går in och stör dig på morgonen! :) Hemskt jobbigt att hon blev sjuk, hoppas hon är pigg och frisk nu så det blev behövlig shopping. Kram!

Saltistjejen sa...

Ok, klockan är mycket så det blir en enda svarskommentar till er ALLA!
TACK fö era gulliga kommentarer och tumhållningar etc!
Dagen har gått BRA!!! Lill-Skruttan sov resten av natten och vare sig M eller jag har blivit sjuka. Vi kunde därför åa iväg under dagen och tgo hyrbilen till ett köpcenter en bit norrut. Kanske inte låter somd et roligaste, men det var faktiskt skönt att få åka iväg från staden lite och vi behövde handla till Lilla Skruttan så det var bra.
Stor kram till er alla och Tack igen!!!

Saltistjejen sa...

Emmama,
kom på att kag glömde svara på din fråga.
Hm, svaret är väldigt enkelt. Vi stänger dörren till sovrummet. Och än är hon för liten för att ha listat ut hur hon ska öppna den!!!! ;-) Det du!! :-)
KRAM!!

Sporty Spice sa...

Men min fråga då ...? =)

Marianne sa...

Jag vill också veta samma sak som Sporty Spice. För du har Mac så om det funkar hos dig borde det funka hos mig : )

Kram!

Saltistjejen sa...

Å Sporty Spice!
SORRY!!!
Här kommer svar:
Jag har använt Picasa. kanske finns det andra bättre program på nätet, men detta är lätt att använda och jag gillar det i stort. Det enda jobbiga är att det vill ta in alla ens foton i sitt eget bibliotek varje gång men startar det, men som sagt man kan göra en hel del kul med det! :-)
Googla Picasa så kan du sedan ladda ner det gratis till din dator!


Marianne,
Se ovan!!!!!
Det fungerar bra på mac!
:-)