tisdag, oktober 20, 2009

En solig tisdag

Vill bara medddela att vädrets makter helt ändrat sig. Från ca 4 grader, regn och blåst i helgen till att idag vara strålande solsken, klarblå himmel och för närvarande 11 grader ute. Enligt prognosen ska det bli ca 18 under dagen och imorgon och torsdag ska det bli ca 20-23. Hm, det svänger verkligen här. Så de där varma varma jackorna vi inhandlade till Lill-Skruttan i helgen kommer inte att användas under denna veckan. Men det känns bra att vi har dem. För rätt som det är svänger det väl lika hastigt igen men åt andra hållet...

Lill-Skruttan är förövrigt så himla rolig nu tycker jag. Det pågår en väldig språklig process i hennes lilla huvud tror jag för det formligen forsar ut ord hela tiden. Igår när jag hämtade på dagis och sa att vi skulle knäppa jackan tittade hon på mig och sa: "jacka". Jättetydligt. Sådant händer ganska ofta nu. Hon härmar många ord. Vissa fastnar men många är nog bara roliga att härma just när man säger ordet. Men det är otroligt roligt att följa den här processen tycker jag. En av de abosolut roligaste sakerna hon säger just nu är faktiskt inte ens ett riktigt "ord" utan helt enkelt ett "uhuuouoo" ljud. Det kom alldeles spontant när vi satt och bläddrade i en Nalle Puh-bok och bilden på ugglan kom upp. Jag sa då "titta där är ugglan och ugglan säger hoho". Hon verkade tycka att just detta "hoho" var otroligt roligt att säga för numer är det allt som oftast "uhuuuuouu" som kommer när hon ser ugglan på bild. Svårt att beskriva men hon putar liksom ut hela underläppen och ser så pillimarisk ut när hon säger "uhuuuouuu" att jag inte kan låta bli att storskratta! Jag ska se om det går att få på film, men det är inte säkert. Men om jag lyckas med det lovar jag att jag ska jag posta det här senare.

Från det ena till det andra. Jag ska ha ett telefonmöte med min "riktiga" chef idag. Känns lite konstigt eftersom han skickade ett email innan för att ta reda på vilken tid som passade. Han är själv på en konferens i Atlanta och kunde därför inte träffas utan vill höras per telefon. Anledningen till att det känns lite konstigt med detta samtal är att han i sitt email berättade att han ville "tie some losse ends" beträffande min kompis J i hans labb. Hon har nyligen slutat och har under sin tid haft enorma svårigheter med de andra kollegorna på labbet. De som även jag fann annorlunda på gränsen till oartiga och som jag berättade om när jag just började jobba där. Mot mig har de dock aldrig varit rent elaka eller otrevliga utan mer hålli sig på sin kant och varit lite avmätt ointresserade. Men mot J har de varit rent ut sagt för jävliga, vilket har gjort mig både arg och upprörd tidigare. Jag har därför redan tidigare pratat med min chef om detta och han vill tydligen ha min input igen angående detta. Självklart har jag tidigare inte tyckt det känts konstigt att diskutera detta med honom men nu har ju J slutat så jag har inte riktigt förstått hur min input ska kunna göra någon skillnad längre. Men kanske vill han endast höra lite mer allmänt om hur jag uppfattat situationen? Vi får se. Det ska bli lite intressant att höra vad han har att säga. Och det känns lite underligt men även lite smickrande att han faktiskt har pratat med mig om just detta trots att jag faktiskt endast arbetat hos honom sedan slutet av april.

Nästa vecka kommer det att bli Bloggträff igen! Jätteskoj!
Det är Petra och Petra som kommer till staden och gör den osäker...!
Petchie-Petra ska bo en eller två nätter hos oss. Det ska bli så roligt att träffa dem båda två.

Oj, nu har de ringt från dagis och Lill-Skruttan har tydligen fått lite feber. M ringde nyss och vi får omplanera denna dagen. Detta förklarar iallafall troligen varför hon inte hade någon aptit igårkväll. Kanske var hon lite hängig redan då? Bäst jag packar ihop här nu.10 kommentarer:

Anonym sa...

Kommunikationen tycks ju vara ganska besvärlig i gruppen då de vägrar snacka engelska de där två orosmomenten (labbasserna/labbisarna)?

Måste ju vara jättedrygt :/

Saltistjejen sa...

Beccu,
jo de är lite egna skulle man lugnt kunna säga. Men det tycker jag egentligen iten gör något. Det finns många "egna" i denna branchen. Det jag vänder mig mot är att de faktiskt är elaka och oartiga och ja beter sig som inte ens en 10-åring borde bete sig! Och detta handlar om vucna personer! med samma utblidning som jag i grunden så de borde verkligen veta bättre. Tyvärr uppför de sig inte så.

olgakatt sa...

Hoppas det inte är en gris den här gången heller!

Vad roligt att dina blogg-kompisar kommer igen. Tycker att jag känner Petchie-P litet grand så hälsa från mig!

Min egen lilla utmattningsförkylning är på väg bort - skogsluften i söndags skrämde väck den!

Kramar!

Petra H sa...

Åh, vad roligt det ska bli att träffa Ella-bella igen och höra hur hon pratar! Jag umgicks ju med en fransk/puertoricansk 2-åring i lördags och det var himla roligt att snacka med henne. Det blev både spanska och franska, och ja, förutom att hon kallade O för l'Escargot (snigeln) så läste hennes mamma (fransyska som är JÄTTEintresserad av svenska då en av hennes bästa kompisar bor i Sthlm och är gift med en svensk) Max kaka för henne på svenska. Det var sååå kul att höra fransyskan läsa och dottern HÄRMA allt hon sa - på svenska :D
Hoppas att febern går över snart och att ditt samtal med chefen går bra.
Stor kram och lääängtar efter nästa tisdag!
PS Olgakatt, tack för hälsningen!!

Taina sa...

Så nu snackas det för fullt? Härlig ålder. Underbart att höra när de härmar en. Vänta du, det står inte på förrän det kommer en hel harrang av ord. Som du troligtvis får tolka själv i början. Hahahahaha!!!

Knepigt när det blir så där på en arbetsplats. Om någon är oartig tycker jag det är en form av mobbing faktiskt. I alla falla om det pågår för då blir det ju systematiskt. Jag tycker det är lite "sent" att snacka om det nu om det inte är för att undvika att det händer igen. Kanske chefen ska börja titta på var det uppstår dvs grundorsaken. Hoppas att samtalet gick bra. Men framförallt, hoppas Lill Skruttan inte blev alltför sjuk nu!

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
ja vi får hoppas att det inte är grisen nu heller.
Skönt att du är frisk iallafall! Och självklart ska jag hälsa Petchie!
Kram!!!


Petra,
hahahaha! Det måste låtit lustigt med fransk-svenska. Max kaka har vi också. Den och Max balja.
Och visst ska det bli roligt att ses!!! Iiih! Jättekul!
Och nu hälsar jag från Olgakatt fastän att du redan sett hälsningen! :-)
Kramar!!


Taina,
japp här babblas det för fulla muggar!!!!
Jättekul är det!
Men detta på mitt jobb är ju mindre kul. Jag sköt faktiskt upp samtalet eftersom det inte kändes optimalt att försöka prata om ngt sådant med en sjuk liten tjej att ta hand om. Så vi ska ta det nästa vecka. Och ja, i detta fall har det faktiskt varit fråga om mobbning. Jättehemskt har det varit för min kompis och jag blir skitsur när jag tänker på det. Jävla idioter!!!! Men men, som sagt det fins ju inte ngt at göra åt saken nu när hon ändå slutat. men visst, kansk vill min chef ändå få sig en uppfattning om vad som egentligen hänt. J har tidigare inte velat säga så mycket till honom så jag har bara berättat det jag sett direkt och hört. Men inte hur illa det egentligen var. Kanske vill han höra om detta? Jag vet inte men vi får se nästa vecka.
Kramar!!!!

Marianne sa...

Hoppas det inte var något farligt med Ella, att det bara var lite tandfeber eller så.

Så spännande med just den utveckling Ella befinner sig i just nu! Det är ju nu allt "kommer", sedan finslipas det mer. Vore kul om du lyckas fånga henne på film! Du får stå med kameran beredd innan du slår upp bilden på ugglan : )

Förstår att du tycker det är lite jobbigt med det där samtalet, förut försvarade du din kompis, nu blir det mer att prata ner de som är kvar. Inte så kul. Men det är ju märkvärdigt hur vuxna människor kan bete sig!

KRYA-PÅ-KRAM till Ella!
Vanlig kram till dig!

Anna, Fair and True sa...

Jag tror nog chefen bara vill förhöra sig om dina åsikter och uppfattning igen för att förhindra att det händer igen och med någon annan. Och vad han kanske kan göra för att få dem att bete sig bättre. Men de är annars trevliga mot dig nu?

Hoppas Ella mår bättre snart! Vad spännande med alla ord som kommer! En kompis har en i samma ålder och hon har pratat om en "Bertil" i någon månad men föräldrarna vet inte vem det är, finns ingen på förskolan osv. Det är "Bertil, Bertil, Bertil" hela tiden. Men nu har hon övergivit Bertil och pratar om Mange, också för föräldrarna okänd person/sak ;)

På tal om barn har Svt Gomorron barnpsykologen Malin Alfvén (tror jag hon heter) hos dem i soffan varannan onsdag. Då kan folk ringa och mejla. Jätteintressant! Hon verkar så himla vettig!

Annika sa...

Japp, det är vädret i ett nötskal...ena dagen 4 grader och nästa 25...

Låter inte som ngt kul möte dert där, men vi ska hoppas att det gick bra.
Trist när det blir sådana där slitningar...

Så Bella-Bus pratar och har sig nu :-)
Hoppas vi kan komma i upp i nov!!! Jag hoppas och TROR det!
Det ska bli så roligt att träffas då!!

Malin Alfven finns även på Knattetimmen på SR, det kan du lyssna på.
Jag är inte hennes största fan, men...

Kram!!!

Saltistjejen sa...

Marianne,
nej jag tror det är en förkylning. Det går på dagis så hon har nog fått en släng av samma. Hosta, snuva och feber.
Haha jag ska försöka stå med kameran redo men det är inte så ofta det fungerar nuförtiden för hon har plötlsigt blivit väldigt medveten om just kameran. Så fort jag tar fram den slutar hon med det hon gör och vill titta! ;-) Men försöka duger....
Och ja jobbmötet blev uppskjutet till nästa vecka. Tycker dock det är så trist att sådant här ens ska behöva diskuteras. Tycker vuxna människor borde kunna bete sig bättre än såhär!
Kramar!


Anna Fair and True,
visst vill chefen nog mest göra ngn slags sammanfattning. Saken är den att det inte riktigt kommer att leda till ngt inför framtiden. Chefen ska nämligen pensioneras nästa år så det kommer nog inte bli fler nya till labbet. Men som sagt kanske är det mer för att få en bild över hur illa det egentligen var???
Haha roligt med Mange o Bertil. Det enda man som förälder skulle fundera över är väl ifall det verkligen FINNS ngn Mange eller Bertil som man inte känner till, och hur DE isåfall interagerar med ens barn? Men kanske är det ngn sång eller saga eller så på dagis? Ibland blir ju barn helt besatta av just sådant. Ramsor, berättelser, böcker eller sånger. Annars är det kanske ord för ngt heeelt annat än just namn. Sådant är inte alltid lätt att veta. Själva har vi ju ibland svårt att veta om hon försöker säga ngt på svenska elle om det är engelska. Man får ibland fundera lite extra på just detta.
Kram!!


Annika,
å jag hoppas verklgien att du kommer i november! Haha, jag har ju liksom redan planerat in det!!! ;-)
Och ja då får vi väl se ifal Ella-Bella vill prata med dig?!? ;-)
Jag har hört talas om Knattetimmen. Många av mina kompisar i Sverige lyssnar på det programmet och tycker det är bra. Själv vet jag inte så mycket om det. Men det är väl fler "experter" där som pratar inte bara en??
Stor kram och njuut avhöstvädret nu!Fast idag skulle det ifs bli varmt...