söndag, juni 26, 2011

Toppensöndag

Dagen började med en sovmorgon. Lill-Skruttan vaknade inte förrän strax efter 9 i morse och sedan tog vi det lugnt. Vi hade bestämt att träffa Anki och hennes familj vid halv ettiden i Central Park. Vi blev något försenade men vid ettiden var vi på västsidan i Parken där vi träffades på i en lekpark - The Adventure Playground. En jättefin och rolig lekpark som jag verkligen rekommenderar till er som har barn och besöker Central Park! Våra vänner hade tagit en liten "omväg" med tunnelbanetåget. Ofta under helgerna är det spårarbeten och annat som gör att rutterna läggs om, så de hade varit upp till 125:e gatan och vänt...

I väntan på Anki m familj promenerade vi till the Adventure Playground som ligger inne i Parken vid 67:e gatan. Strax ovanför "Tavern on the Green. 

Här blev det lite lek i vattnet.





Sedan kom de då efter sin extra runda med tunnelbanan.

Det blev en riktigt skön och mysig picknick tillsammans strax nordväst om The Sheep Meadow. Vi hamnade intill ett teatersällskap och kunde se och höra både deras förberedelser, deras kostymombyten samt själva pjäsen. Lite skoj. Så roligt att få tid att tjattra vidare med Anki och J, samt att återigen få se fina E. Lill-Skruttan lekte med vatten pratade på rätt bra hon också.









Anki med fina E.


Här äts det plättar!

Stinky feeeeet!!

Här är en del av teatersällskapet.


Framåt sena eftermiddagen var det dags att bryta upp. Anki, J och E skulle börja köra hem till Scranton igen så vi promenerade tillsammans mot sydliga delen av Parken. Där sa vi hejdå. Kändes ganska konstigt eftersom vi inte alls vet när vi kommer ses igen. Om en dryg månad flyttar de ju tillbaka hem till Sverige igen så vi får väl se när och hur vi ses nästa gång. Det var iallafall otroligt roligt att ha fått chansen att träffa dem den här helgen! 

Själva stannade vi kvar i Parken för att vänta på en av Lill-Skruttans kompisar som var på ingång. Det blev en lång eftermiddag fylld av aktiviteter tillsammans och småtjejerna hade hur kul som helst. Men det får bli ett annat inlägg. Dagen var iallafall riktigt bra, om än något intensiv. Imorgon är det måndag igen. Då väntar ytterligare en bloggträff. Jag hoppas få träffa Emma som är här i NYC just nu. Vi har ännu inte bestämt något i detalj men jag hoppas vi hörs imorgon förmiddag. Det känns jätteroligt och som vanligt lite småpirrigt att träffa bloggare för första gången IRL.

18 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken dag! Den där lekparken är jätterolig tycker jag :) Det är härligt att det finns så månha att välja på!

Vad kul att ni ska träffa Emma också! Ni får hälsa så mycket :) Det är jättenervöst att träffa bloggare för första gången :) Men det brukar ju gå bra! Ha en fin måndag! Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var en verklig toppendag! Och visst är den lekplatsen kalas för barn i olika ålder. Jag gillade att sprinklern inte var alltför "stor" utan lite mindre, samt att de hade den där "kanalen" med vatten där barnen kunde springa. Dessutom har de ju jättefin "sandlåda" och andra roliga saker där.
Det ska bli kul att träffa Emma imorgon!
Kram!

Mallis in real life sa...

Underbara bilder med mycket värme och kärlek. Som vanligt alltså. Underbara Central Park också förstås.

Kram och hoppas värmen fortsätter. Här ska det äntligen bli lite högsommarvärme i morgon, men då jobbar jag förstås. =)

Desiree sa...

Kul med bloggträff. Visst är det lite pirrigt att träffa någon man inte har träffat förut men samtidigt ar jag hittills aldrig varit med om en misslyckad bloggträff. Vilken skön söndag ni fick i parken med Anki med familj.
Ha en bra start på veckan.

Västmanländskan sa...

Vilken mysig dag. Det är väl härligt att kunna leva utomhusliv på det sättet.

Ps.Vi ör hemma stora delar av sommaren, så är ni i våra krokar får ni komma förbi. Så får vi kanske till en bloggträff i Skåne också ;)

Annika sa...

Kul att ni träffade Anki flera ggr i helgen som gick.
Ja, visst är det alltid tomt när bloggare åker hem. DET tycker jag också.
Det känns på ngt sätt...
Nu fick ni midsommar och mer därtill. DET är bra.
Vad stor E är!!!
Verkligen! OCH SÖT!!!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Mallis,
tack! :-)
Skönt att även ni får lite sommarvärme igen! Det behöver man verkligen i ett land som har så lång vinter.
KRAM!


Desiree,
ja det ska bli skoj! Alltid lite pirrigt men mest kul! :-)
Helgen med Anki och hennes fina familj var så himla trevlig och det var skoj att vi hann ses två gånger.
Kram!!!


Västmanländskan,
ja det var verkligen super. Och här blir det mycket "parkhäng" eftersom vi saknar trädgård. Både egen och andras hahaha!
Kul, jag kanske mailar dig senare d och ser om det går att få till ngn träff. Kanske Anna of Sweden också vill/kan ses?
KRAM!


Annika,
ja det var himla skoj! De är ju hur mysiga som helst så det var så roligt att vi hann ses fler än en gång. :-) Och det känns lite tråkigt att de åker tillbaks nu, men jag har full förståelse.
E är väldigt stor!! Haha svårt att tro att han är bara 4 månader! ;-) Otroligt lugn bebbe var han också. Inte mycket gnäll alls. En riktig goding! :-)
Stor KRAM!

Fröken fräken sa...

Va härligt att ha en sån fin park i stan. Min dröm är att få åka till New york och besöka central park. Ja en av drömmarna iallafall. Ni är en sån gullig familj.
Kram

Saltistjejen sa...

Fröken Fräken,
ja Central Park är verkligen fantastisk och ett av mina absoluta favoritställen i New York City! Helt klart! Vi är där i stort sett varje helg under sommarhalvåret. Hoppas ni kan komma hit ngngång framåt så du får promenera i Parken!
Stor kram!

Charlie sa ... sa...

Saltis - vilken dag och så fint fotat och presenterat! Ni ser ut att ha det jättebra. Perfekt timing innan Anki m familj flyttar tillbaka.

Vad vore NYC utan Central Park?

Idag fortsätter det fina vädret - jag tror jag tar min lunch ute. Hoppas ni är ute också och fortsätter leka ;)

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det var en väldigt fin dag igår i Parken! På alla vis. :-)
Idag är det sommarvärme och jag ska ut på stan och leta svensk whiskey....! En present.
I eftermiddag hoppas jag få träffa bloggaren Emma!
Kram och hoppas din lunch ute blir skön!

Petchie75 sa...

Vilken härlig, avslappnad dag ni verkar ha haft i parken (även om du skrev att det blev lite intensivt)! Hur är det med hundskit i parken? Vi har bara haft picknick i en brysselpark två ggr och båda gångerna var det SVÅRT att hitta en plätt där det inte fanns hundskit / stank av närliggande skitar :-( Så himla tråkigt att folk inte kan plocka upp efter sig, speciellt i en park där man vill kunna vistas på gräsmattorna!!
Vad kul att du och Anki har klickat så bra, hoppas att det blir lika bra med Emma idag!! Och att ni får träffa Anki och co någongång i framtiden. Vi borde verkligen anordna en STOR bloggträff en sommar i Sverige - alltså planerad typ ett år i förväg och kanske hyra ett hus någonstans så att man kan umgås en hel helg!!
KRAM!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja vi klickade verkligen redan förra året när vi sågs för första gången på Midsommar! :-)
Här är det väldigt lite hundskit måste jag säga. I parkerna är det i stort sett ingen alls. Hästskit ser man däremot på vägarna i Central Park eftersom det är så många hästskjutsar för turisterna där. Parkerna hålls efter väldigt väl här måste jag säga. Kanske speciellt Central Park. Många frivilliga hjälps åt att hålla parkerna fina.
Och ja, en sådan bloggträff hade varit super!!!!! :-)
Många kramar!!!

Anonym sa...

Vilken mysig dag i parken ni haft!
Jag förstår att det blir en massa parkliv när man bor i lägenhet. Tur att det finns en sån underbar park också. Minns den bara vagt eftersom det var 2002 jag var till NYC.

Jättefina bilder som vanligt! Mysiga Ella som ligger på pappas mage. Sötnos!
Men du, angående nakenhet eller halvnakenhet.. är det många som liksom Ella busade i bara blöjan i vatten leken eller är det ovanligt?

Jag kom på mig själv att inte veta om jag skulle låta Jamie (!) bada naken nere på stranden här i byn i Sverige. Man är ju så ovan att ha dom nakna numera. (Fast själv badade man väl näck tills man var 5-6?) Såg sen att andra hade sina små näck så då fick Jamie också bada så.
(Och han fick en kommentar om att ha en liten snopp från en flicka på drygt 4 år..Ha,Ha,Ha!!)

Hoppas att ni har det bra på bloggträffen. Det blir nog jätteskoj.
Hoppas att en ev bloggträff i Sverige skulle bli av. Då kommer jag som ett skott. :)

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja vi spenderar väldigt mycket tid i Parken. :-)
Det där med att vara naken som barn är väldigt olika här. På vissa ställen kan man se det, men oftast har de badkläder på sig. Jag tror dock att det till stor del även handlar om att skydda barnen från UV, eftersom många inte har enbart badbyxor eller baddräkt utan lite mer heltäckande kläder i material som ger skydd. Vi har ju sådana badkläder till E också men glömde dem igår.
Hade varit sååå roligt om vi ahde kunnat ses ngngång i Sverige. :-)
Bamsekram!!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Saltis, vilken supersöndag ni verkar ha haft, o skönt för lillan att skrutta omkring. Ni verkar utnyttja stans parker o museum till max, o det gillar jag!
Hoppas att ni får en skön vecka.
Kram

Millan sa...

Det later som en himla trevlig midsommarhelg trots att ni inte tog er till firandet i parken. Att sitta och undra om det ska borja regna eller inte verkar inte sa skoj sa ni gjorde sakert helt ratt i att stanna hemma. Vad skoj med en svensk familj som flyttat in i huset ocksa!

Lite roligt att se Ellas fascinerade min over den lilla bebisen. Sofia alskar bebisar! Hon vill bara sitta i soffan och gosa med dem om nagon med bebis kommer pa besok. Sa gulligt!

Kram!

Saltistjejen sa...

Loppan,
japp det var det! Och visst är vi mycket i Parken och på olika museum (även om det just nu enbart är Naturhistoriska som gäller här hahaa!). Ett måste för oss stadsbor som bor utan trädgård... ;-)
Kram!!!!


Millan,
det blv en väldigt fin Midsommarhelg tycker jag! Extra roligt att Anki, J och E var här såklart! :-)
Och ja, Lill-Skruttan har länge varit fascinerad av bebisar! Det är nog åldern för många av hennes kompisar är likadana.
Kram!!!