söndag, augusti 28, 2011

Allt väl såhär långt

För er jag inte haft sms-kontakt med eller som ej har sett mina uppdateringarbpå Facebook, vill jag bara snabbt uppdatera här. Irene är här. Förtrupperna kom under gårdagskvällen med regn regn regn. Under natten intensifierades regnet och vinden ökade, men ändå inte alls till de styrkor vi befarat. Iallafall inte här hos oss på Upper East Side. Men visst, detta är bara vad vi ser och upplever från vårt vardagsrumsfönster. Kanske är det annorlunda bara om vi går över till grannarna? De har fönster ut mot East River. Vi har ju byggnader som skyddar.

Vi har iallafall ström fortfarande så jag sitter i soffan med TV-nyheterna på. Värst är det i de områden nära vattnet, som downtown Manhattan och längs stränder och hamnar i de olika burruoghs här. En del översvämningar där. Men ändå inte alls så illa som det kunnat bli enligt reportrar och väderpersoner i rutan. Många vägar är översvämmade eller blockerade av nedfallna träd. Men hittills tror jag inte några personer skadats.

Just nu är det som värst. Nu och ett par timmar framöver. Irenes öga är här nu. Om ett par timmar ska det hela avta. Både regn och vind. Vi får se då hur pass illa det hela blev.

8 kommentarer:

Pettas sa...

Skönt att veta. Befinner ni er mitt i ögat så brukar det vara lugnast:)
God tur på alla sätt!
I tidningarna läser vi om minst nio dödsfall så det finns de som har det rejält mycket värre.


Karinkram!

Lotta sa...

Skönt att ni är ok och att det förhoppningsvis inte blir värre än så här!

Jag checkar fb regelbundet!Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt! Att ni fortfarande har ström måste ju ändå vara ett gott tecken

Freedomtravel sa...

Hoppas att det inte blir värre. De har rapporterat ganska mycket om ovädret här i Sverige.

Annika sa...

Nu har ju stormen nedgraderats till en tropical storm. Ärligt, Saltis, jag tror inte det blir värre än vad det är. Här tyckte jag det var luuuugnt mest hela tiden, förutom regnmängderna. Inte värre än en större regnstorm.
Ni kan nog pusta ut lite. Här är det SOL nu.
Kram!

Suzesan sa...

Vilken tur. I ögat är det väl lugnare. Hoppas sista delen "svansen inte piskar på för mycket. TUR. Var lite orolig för er.


Kram
/Susanne

✿Ewa sa...

Så skönt att höra!

Kram på er!

Desiree sa...

Glad att höra att allt är ok med er och att ni har det bra och är trygga. Hoppas det inte blir allt för omfattande skador i NY.
KRam!