tisdag, augusti 16, 2011

Tack!

Vill mest säga Tack till alla Er som stöttat och kommit med råd eller omtanke i era kommentarer i inlägget nedan! Har inte haft tid att svara er alla, men vill verkligen säga att det värmer stort! Jag har läst och jag förundras över hur mycket värme, generositet och klokskap ni förmedlar till mig genom era kommentarer.

Kan även meddela att det idag varit något bättre. Jag avbokade medvetet ett av de möten jag först hoppats kunna genomföra. Ledsen Desiree, men vi får ses en annan gång! Och under hela dagen fram till tretiden var vi enbart här "hemma". Lill-Skruttan fick se på film och så lekte vi tillsammans. Mycket. Med dinosaurierna, nallarna, Totoro samt Bamse. Och så läste vi böcker och "pusslade". Hon fick även, enligt eget önskemål, gå i pyjamas ända fram till att vi skulle gå till tåget. Vi hade lite bråk kring detta med byte från pyjamas till vanliga kläder, men det hela löste sig till slut. Under eftermiddagen och kvällen träffade vi en av mina gamla vänner från grundskolan och det var hur kul och trevligt som helst! TACK L för en riktigt mysig och rolig kväll!!

Väl tillbaka här hos Mormor var Lill-Skruttan glad och tillfreds fram till att jag sa att hon måste gå och lägga sig. Då blev en del protester, men inte särskilt långvariga sådana. Så jag tror verkligen på detta att försöka att hålla ett något lägre tempo. Imorgon blir vi kvar "här hemma" hela dagen. Enda utflykten vi eventuellt kommer göra är att åka buss. Detta eftersom Lill-Skruttan specifikt önskade att "få åka buss" när jag frågade vad hon ville göra imorgon. Så buss blir det nog. Vart spelar nog mindre roll, men en kortare busstur eller två ska vi väl kunna klara av.

9 kommentarer:

Lotta sa...

Så skönt! Låter som en bra planering, ta det lugnare. Söt hon är som vill åka buss. Och se dinosauier. Jag tror jag vet ett ställe hon vill gå till när ni är tillbaka i NYC...

Kram!

Syster i söder sa...

Ååå jag har förstått att det verkligen inte har varit lätt. Jag tror att det är en jättestor grej för en 3-åring att vara hemifrån så länge. Kanske ska ni satsa på något kortare tid nästa gång - även om det är tråkigare för oss vuxna :) Tror att fyra veckor är i maffigaste laget eftersom ni dessutom bara är en halv familj här.. Men bra att tempoväxlingen hjälper lite i alla fall. Kanske kan ringas ikväll? Kram!

Livet enligt Jenny sa...

Vännen då... Ja det är inte alltid lätt men jag tycker du kämpar på bra och huvudsaken är att du försöker och vill...
Kämpa på och så skickar jag MASSA styrkekramar till både dig och lillskruttan!!
Kramen =)

Stef sa...

Låter bra tycker jag, kan vara skönt för dig också att bara ta det lugnt en dag! :) kramar till er båda

Cosmopolitan sa...

Jag har följt dig och ditt kämpande under Sverigevistelsen. Jag känner verkligen för ditt dilemma. Det hela har varit en tankeställare för mig. Vi är vana att resa var för sig och spendera mycket tid isär. Har nog tänkt fortsätta så, men vi får nog tänka om... Nu har vi lilla Påsen på snart 4 månader och hittills har jag rest lite inom Sverige på egen hand när jag varit mammaledig. Så länge hon är så liten går det ju bra. Men man får nog omprioritera inom de närmsta åren. Nu ska vi ha gemensam föräldraledighet fram t.o.m aug 2012, så först njuta av det. Men sen... Det är svårt det där när man har familj och vänner långt bort. Man vill ju få spendera så mycket tid som möjligt med dom, men det får såklart inte gå ut över barnet. Ett tråkigt dilemma...
Men jag tycker du verkar hantera det hela väldigt bra. Och många goda råd har du fått oxå. Jag tänker ta till mig av råden själv för framtiden.
Nu har ni inte många dagar kvar. Försök ändå att njuta av dom. Lycka till och styrkekramar till dig.

Petra H sa...

Vad bra att det blev en bättre dag när ni hade dragit ner på tempot. Det kan ju bli lite för intensivt även för oss vuxna när man är hemma och flänger runt en massa för att hinna träffa alla. O brukar be mig dra ner på tempot när jag har bokat in för många grejor när vi är i Sverige. Lite mer kvalitet istället för kvantitet.
Härligt att Lill-Skruttan vill åka buss, undra var ni hamnar!?
Och kan bara hålla med Cosmopolitan, jag suger åt mig av dina erfarenheter och dina läsares råd, snart är vi i samma sits och vill träffa alla och göra allt på en gång ;-) KRAM!!

Fröken fräken sa...

Ibland så behöver man tagga ner tempot lite stor som liten. Snart är ni hemma igen till en normal vardag hem till en efterlängtad pappa.

Kram!

Marianne sa...

Ja det är inte lätt att vara liten - eller att ta hand om den som tycker det är svårt att förstå och hänga med i det som händer. Jag tror du gör helt rätt som tar det lugnt nu sista tiden innan ni åker hem igen.

Kramar till er båda två!

Anna, Fair and True sa...

Säkert viktigt med lata dagar när man har en liten med. Blev det någon bussresa? :)