söndag, augusti 28, 2011

Jag är glad...

...att jag inte bunkrade upp en massa konserver och annat inför Irene. För då hade jag nog känt mig lite smått dum. Här har vi nämligen inte känt av Irene mer än som en kraftig regnstorm. Sådana som vi har en eller ett par fler under varje höst eller vår. Okej, som sagt vi bor i samma område som New York City´s borgmästare vilket kanske till viss del förklarar att vi klarat oss utan strömavbrott. OCH vår lägenhet har endast fönster i riktning mot York Avenue vilket gör att vinden inte alls varit så hård mot rutorna som vi befarade.

Självklart är man glad över att skador på både människor och stad är mindre än vad det kunde varit om det blivit riktigt illa. På andra ställen långs Irenes framfart har det varit betydligt tuffare. Men trots att jag är glad över att det gått såpass bra så måste jag ändå erkänna att jag tycker det känns lite snopet också. Att man inte kände av henne mer den här Fröken Irene. Lite skallrande rutor hade åtminstone varit på sin plats tycker jag. Men men.... Som sagt, andra ställen längs kusten har drabbats betydligt hårdare och det är inget jag önskar skulle skett här. Istället hoppas jag att alla de som drabbats illa av Irenes framfart kommer att kunna få hjälp att snabbt komma "på fötter" igen.

Nu väntar vi otåligt på att vi ska kunna kunna gå ut igen. En rastlöshet hägrar i hemmet. Att vara instängd över ett dygn på ca fyrtio kvadrat gör att man lätt går både varandra och sig själv på nerverna....


10 kommentarer:

Annika sa...

Precis så känner ju jag med. Irre var mild som en västanfläkt i jämförelse med sina kollegor från tidigare år...
Jag är också glad att jag inte bunkrade in absurdum.
För mig var det nog lite av ett antiklimax, men samtidigt är jag innerligt glad att det inte blev värre än vad det var. Kustremsan i NC drabbades nog värst av alla, the OBX. Men tom de verkar ta det med ro, det kunde varit värre där med. Just nu är nog det största problemet alla de som blivit av med strömmen.
Och nu är dammen nedgraderad till en Tropical storm så New england borde inte drabbas så hårt som de först befarade.
Nu kan ni nog snart gå ut.
Kramar till er och jag är glad att allt gick bra!!

Annika sa...

DAMEN ska det ju stå, hmmppfff...

Marianne sa...

SKÖNT ändå att det inte blev värre så att ni hade behövt bunkra ... : )

Kramar!

Mrs Clapper sa...

Förstår att det blir liteplatt fall när det trissas upp sådär. Men som du säger, tur att det gick bra!

Trillingnöten sa...

Jag håller med Mrs C, det blir liksom ett antiklimax när hajpen är så stor och sen bara bedarrar...skönt i alla fall att det är över och att det så bra som det gjorde!

anitabirgitta sa...

Så skönt att det inte blev värre med damen Irene och att ni mår bra,snart kan ni säkert gå ut. Ha en fin kommande vecka.

Anna, Fair and True sa...

Tur, slipper du använda toabalen som matbord!

olgakatt sa...

Med tanke på hur Köpenhamn har drabbats av hällregn två gånger i sommar och blivit rejält översvämmat med bl a åtföljande dricksvattenförorening så är jag väldigt glad att NY slapp så pass lindrigt undan den förut så vilda Irene.
Även om det känns litet som västgötaklimax...

Lotta sa...

Ja, nu kan vi nog pusta ut men jag är orolig för att det kommer vara störningar länge i trafiken, både på vägar och i luften. Många har hus som skadats av vatten och flera vägar här ute är översvämmade. Flera är fortfarande strömlösa.

I det stora hela: mindre skador än beräknat men tillräckligt besvärtligt ändå.

Jag säger som Marianne, skönt att det inte blev värre!

Kram

Anonym sa...

Skönt att allt ändå gick så bra, men självklart är det ju lite snopet när man mentalt har ställt in sig på trubbel....hihihi har svårt att se dig som den bunkrande typen ;-). Du är för cool för det! kramar, kom snart tillbaka :)). Annars kommer vi! //Lia