söndag, augusti 28, 2011

Och så lite bilder

Har ju inte lagt ut några bilder alls här på bloggen sedan Irene. Här kommer ett litet kort bildsammandrag. Som ni kommer se så är det inte särskilt dramatiska bilder jag kan visa.

Igår - lördag förmiddag 
Lugnt, inget regn och inte heller någon vind att tala om. Bilden är tagen från Grannarnas fönster ut mot East River. Bron ni ser är Queensboro Bridge.


Igår - lördag kväll 
Nu har det börjat regna rejält, och det blåser mer men fortfarande inte alls de vindstyrkor vi var rädda för. Eftersom våra fönsterrutor inte är helt täta vid kraftigt regn lade vi ut handdukar i förebyggande syfte.


 I morse - söndag
Fortfarande kraftigt regn. Vind men fortfarande inte alls de vindstyrkor vi oroat oss över. Inga skallrande fönster (iallafall inte på vår sida av huset mot York Avenue).


 I eftermiddags - söndag
Regnet har upphört. Sikten förbättras nämnvärt (jämför med bilden ovan). Luften känns inte fullt lika fuktig längre. Vi går ut och går en promenad i staden.


 I eftermiddags - söndag
På promenad i staden. Alldeles öster om vårt hus ligger bl a en s.k "Dog Run" vilken blivit översvämmad av East river på morgonen. Men redan nu under eftermiddagen har allt vatten mer eller mindre försvunnit och det enda som är kvar är en stor pöl. I staden kunde man se nedfallna grenar av olika storlekar men annars syntes nästan inget av Irene. Iallafall inte på Upper East Side.


Ikväll -söndag
Utsikt från vänners fönster där man ser söderut ner mot södra Manhattan längs med East River. Himlen har klarnat upp. Floden flyter lugnt.17 kommentarer:

Pettas sa...

Underbart, att det inte blev värre än så. Roligt att se hur ni har haft det:D

Ha det gott!
Karin

Stef sa...

Skönt ändå att det inte blev mer än vad det blev! Jag kan inte låta bli att bli lite avundsjuk över ert läge,helt underbar utsikt! :) kramar

Desiree sa...

Kul att få se bilder. Skönt att höra att Irene inte blev värre än detta även om det stormade och regnade rejält. Skönt att höra att ni klarade er bra och mår bra.
Kram!

Anonym sa...

Fint att ni klarade er undan det värsta! Vilken härlig utsikt fran era vänners fönster!
Kramar, Lisa

Mallis in real life sa...

Skönt att allt gått bra och skönt att Irene verkar ha minskat drastiskt i vindstyrka.

Jag pratade med min pappa härom dagen och där nere brukar det ju komma orkaner varje höst, men den här var tidig. Vi hoppas att de håller sig borta ett bra tag framöver.

Kram

olgakatt sa...

Skönt att det inte blev värre men det var uppenbarligen illa nog på sina ställen!
Hoppas Ella fick rastat av sig ute!

Lotta sa...

Instämmer med alla - skönt att det inte blev värre! Och utsikten är verkligen fin.

Vårt kontor är "back to normal" och jag hör bilar utanför -måndagstrafiken är igång som vanligt. Solen skiner också!

Kramar

Petra H sa...

Skönt att ni slapp skallrande fönster, elavbrott och värre saker! Vi hade också läckande fönster i Puerto Rico, eller rättare sagt det läckte precis UNDER fönsterna. Inte kul när det var storm och det formligen flöt vatten på golvet i det ena gästrummet (tur att det var stengolv).
Jättefin sista bild!
Kram

Emma sa...

Ja -den sista bilden var snygg. Så något fick ni ju ut av Irene iaf. Skönt ändå måste man säga att det inte blev mer än så här av denna "historiska" orkan. Det blir tyvärr lite vargen kommer -och det kan ju vara farligt om Irene har en vådlsam storasyster som kommer vid något annat tillfälle ett annat år. Jag menar, risken finns ju att man inte tar det hela på allvar.

Själv hade jag ingen aning om att Irene skulle dra förbi oss i Montreal också så jag blev förvånad när det var svårt att gå normalt utomhus. Fick stanna inne hela eftermiddagen och kvällen p.g.a regn och blåst -och vi fick faktiskt översvämning i källaren. Som tur var hade vi inget på golvet och det går på ägarens försäkring att fixa eventuella skador.

Hur som helst - nu är det över! Skönt att NY står kvar och att inga (av era) fönster krossades. Kram

Annika sa...

Ja, en mild dam. Överallt, skulle jag nog säga.
Även på the OBX där hon nog gick fram hårdast. Idag är turisterna tillbaka igen och jag tror inte mkt blev förstört, inte som det kunde ha blivit.
jag tycker inte hon var värre än en vanlig större regnstorm. kan tro att det mesta är sig likt på Manhattan och att det är business as usual. Södra Manhattan är säkert också återhämtat vid det här laget.
Aja, det var det för denna gång.
Nu blir et nog en lugn vädervecka...
Kramar!!
PS, snyyyyga bilder från East River!!!

Mrs Clapper sa...

Vad kul att få se dina bilder efter och under Irene!
När jag såg handduken i fönstret så trodde jag att ni bäddat till katterna hihi!

Kram!

Jenny sa...

Vad skönt att det inte blev så illa som befarat för er, fast lite snopet också kan jag tänka :-). Men som sagt, better safe than sorry. Kram!!

Västmanländskan sa...

Skönt att det inte blev värre än så. Kram!

Susanne sa...

Kollade på CNN:s livesändningar igår och instämmer med alla andra, skönt att det inte blev värre än det blev. Och WOW, vilka bilder!!! =)Det är lite andra vyer än i Svärje det! ;-)

Saltistjejen sa...

Pettas,
ja det var skönt att vi slapp strömavbrott och stora skador i större delen av staden.
Kram!


Stef,
ja visst är det bra att det inte blev värre skador. Men kan ändå känna mig lite småsnopen ändå. Så mycket väsen för ingenting... ;-)
Och jo, utsikten är fin men vihar tyvärr blivit så vana vid den nu.
kram!


Desiree,
japp allt väl här!!
:-)
Kram!


Mallis,
ja Irene blev ju inte alls så dramatisk som man först oroat sig för. Och visst var denna orkan tidig!
Kramar!


olgakatt,
jovisst har Irene varit mycket värre på andra ställen. Men här känns det som om media överdrev det hela otroligt mycket.
Kram!!


Lotta,
idag kunde man inte ens ana att Irene varit här. Lite nedblåsta grenar fortfarande i staden men inte mer än så. Iallafall inte i våra kvarter.Trafiken verkar vara igång som vanligt igen också.
Kram!!!


Petra,
japp våra fönster läcker lite, men inte så farligt. Dock är det bra att ha handdukar på fönsterbrädena när man vet att det ska bli kraftig regn och blåst så man slipper ha regnvatten som sipprar ned under fönstren. Nu kom det dock inte alls in särskilt mycket vatten, utan endast lite.
Kramar!


Emma,
ja jag tror att det är nackdelen med hela väderrapporteringen här i USA - man verkar alltid dra igång stora trumman. Vilket gör att åtminstone jag inte riktigt orkar ta varningar på alltför stort allvar. Även om man i vissa fall kanske borde? Så ni fick översvämning alltså. Tur att ni inte fick något förstört iallafall.
Kramar!!


Annika,
nej här var det absolut inte värre än en vanlig hård höststorm med regn. Det blir ju alltid översvämningar på vägar och så när det regnar kraftigt här och jag tror inte detta var värre än det "vanliga" vid sådana stormar.
Vädret denna veckan ser fint ut såhär långt!
kramar!!


Mrs Clapper,
tack! Och nej katterna får inga madrasser i fönstren hahaha! :-)
Kram!


Jenny,
visst blev man lite snopen. Efter allt det pådraget. Å andra sidan blev det nog ungefär så som jag hade trott. Jag har inte så stor tillit till media vad gäller väderrapportering här längre. Inte efter alla snöstorms- och regnstormsvarningar som kommer varje år utan att det blir något alls av dem. Skönt att även ni verkar haft det ok.
Kram!


Västmanländskan,
tack! ja nu är det skönt att det hela är över också tycker jag. :-)
kram!


Susanne,
ja det är skönt. Tack också för att du gillar fotona. Haha, utsikten är som sagt lite annorlunda här.
:-)
Kram!!

Jemayá sa...

Hej! Skönt att hon inte ställde till med så mycket! Tänkte på dig då jag hörde på nyheterna här att hon väntades till NY. Nu ska jag kolla neråt hur ni haft det i sommar (fast egentligen borde jag jobba, hehhe, kan ju kalla det "hämtar inspiration" :). kramar!!

Saltistjejen sa...

Jemayá,
tack!! Nej det gick ju väldigt bra. Haha ja du, hoppas läsningen känns ok men jag inser att jag kanske klagat lite väl mycket under min senare del av Sverigeresan...? Fast just då kändes det rätt jobbigt periodvis.
Stor Kram!