torsdag, augusti 25, 2011

Ska vi bli rädda nu?

Eller är det som det ofta är här i landet då väderfenomenen lätt eskalerar enormt i nyheternas sändningar och på tidningarnas hemsidor, men sedan inte blir i närheten så "illa" som man trott. Hur många snöstormar har vi inte varnats för, men som sedan på sin höjd blivit till lite singlande flingor. Men visst kan jag till viss del förstå hysterin. NÄR det verkligen slår till kan det ju verkligen få katastrofala följder. Som Katrina till exempel.

Jaja, vi verkar inte befinna oss i Zone A iallafall. Att bo nära East River är tydligen inte alls så riskabelt. Och vi bor ju dessutom på 18:e våningen så det är nog vind och regn vi lär känna av mest när hon kommer den här Irene. Inte vågorna. Så än så länge verkar det som om vi slipper evakueras.

14 kommentarer:

Taina sa...

Lite oroligt blir det allt för det är ju som du säger att det kan få katastrofala följder. Vi hade ju tromben tidigare i somras som slog ner 25 minuter från oss. Då börjar det krypa i en.

Vad skönt att vara hemma nu kan jag tänka mig. Himmelens bra att ni kunde sova så bra redan!

Njut av nuet.

Kramar!!!

Lotta sa...

Välkommen tillbaka!

Jag hoppas att det inte heller blir så stort och mycket av Irene - på mitt arbete är prognosen mer nedtonad. Det tar jag som ett gott tecken eftersom vi står redo med katastrofinsatser. Beredskapen är där såklart och många har weekendjour.

Kram!

Trillingnöten sa...

Usch, ta hand om er och ta det säkra för det osäkra!

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt! Ja, de tenderar nog ofta blåsa upp det (no pun intended) men å andra sidan är det ju svårt att veta, särskilt med orkaner. Ska bli spännande att se vad som händer, så här på tryggt avstånd.

Stef sa...

Skönt att vara hemma igen! :) Tja man vet ju aldrig med dom där tropiska stormarna, ofta blir det ju inte så allvarligt som media målat upp men som sagt, när det väl händer allvarliga saker då kan det ju bli katastrofala följder. Vi hoppas att det inte blir så denna gången!

kramar

olgakatt sa...

Hoppas att det inte blir så illa som befaras. Ni är i zon B, tycks det, men väldigt nära A! Fast nån flodvåg lär väl ändå inte nå upp till er våning.

Petra H sa...

Amen till det, vi hade en riktig orkanvarning i Puerto Rico under 2½ år och det blev inte ens en "tumme" av den ;-) Lite regn och blåst, ja men det blev nästan antiklimax när man hade bunkrat mat, fyllt badkaren med vatten, stängt de tröga och tunga orkanluckorna på hela lägenheten etc. Samtidigt var det ju väldigt skönt att det inte blev någon orkan! Den här gången slog ju Irene till PR men vad jag har förstått var våra vänner vid gott mod både före, under och efter.
Den stora skillnaden är ju att de flesta husen i PR ÄR byggda för orkaner, i betong, inte som många trähus i USA med pappersväggar...
Håller tummarna att Irene ändrar väg eller tappar "flåset". Jag förstår dock om myndigheterna inte vill riskera en ny Katrina-katastrof då de fick så mycket kritik för hur de hanterat situationen.
KRAM!

Desiree sa...

Välkommen tillbaka hem. Jag förstår att det kan vara riktigt skönt att komma hem efter en hel månads flängande i Sverige även om det är jättekul så är det ju väldigt jobbigt. Hoppas Irene inte ställer till det för mycket men det är ju bra att ni bor högt upp och inte är i värsta farozonen.
Kram!

Ulrika sa...

Jag bor ju i New Orleans, så orkanhotet återkommer ju varje år. Men en sak är säker, i det ögonblick det kommer en hit och the major säger evakuera så åker jag. Det finns inte en chans att jag skulle stanna. Jag skulle bara inte ta risken. Hoppas det gå bra och att hon blir krymper illa kvickt!

Annika sa...

Jomen visst förstår man varningarna och rädslan. DET kan ju blir riktigt illa, och orkaner är ju riktigt nyckfylla.
Vi ska se vad Irre för med sig nu. Mäktig är hon iaf, damen.
Här där jag bor tror jg nog det blir mest enorma regnmängder och säkert blåsigt. Alla ggr kommer många att bli av med strömmen...
Men visst går media i atomer av detta. Fört jorbävningen (som var sååååååå otäck här) och sen detta. Igår var det tornados i omlopp också. Life is good :-)
KRAM!!!!

anitabirgitta sa...

Nu är det ett tag sen som jag lämna ett inlägg i din blogg...men det första jag tänkte på när jag läste om Irene i våra dagstidningar var att jag hoppades att ni inte låg på hennes förväntade bana. Men följ prognoserna om ni känner minsta osäkerhet åk iväg...vänta inte till att nån ska säga att ni ska evakueras ta det säkra före det osäkra...så skulle nog jag ha gjort. Sköt om er och ha en trevlig kväll.

Fröken fräken sa...

Usch va otäckt med sånt oväder. Lite läskigt hade nog jag tyckt att det vore att bo på 18:e våningen.
Ta hand om er och hoppas att ni slipper evakueras.

Skönt att va hemma och ja det tar alltid lång tid för mig att "landa".

Kram

Annika sa...

Tycker också att ni ska sticka om de uppmanar till det.
Usch, vem vet vad denna monsterstorm kommer med?
Power till er!
Vi slipper iaf evakuera, och det är jag tacksam för.
Nu ska vi hoppas på det bästa!
Kram igen!!

Emma sa...

Var inte rädd men rädd om dig! Jag hoppas Irene lugnar sig lite innan hon är där! Kram