tisdag, augusti 02, 2011

Konst och höga hopp

Idag, tisdag gjorde vi en utflykt till Wanås. Det var en helt fantastisk upplevelse tycker jag! Såhär ska konst vara! Jag tyckte det kändes lite som när vi var vid Storm King lite norr om NYC tidigare. Det var olgakatt som tog oss med på den här konst- och naturupplevelsen. Nedan är en bildbomb från dagen. Det var dessutom ett superställe för Lill-Skruttan som kunde klättra och känna på de flesta konstverken.

Nu under kvällen har vi festat på kräftor i Lusthuset, och hoppat som tokar på Grannarnas studsmatta. Nu blir det en av det svenskaste svenska, nämligen Allsång på Skansen som vi tänkt titta på tillsammans med Grannarna på deras underbara veranda! Självklart blir det fika också! Regnet smattrar hemtrevligt mot taket. För jo, på äkta svenskt sommarmanér är kom en liten regnskur mitt under den fantastiska sommarkvällen! Det finns verkligen inget vackrare eller mer underbart än sådana här fantastiska svenska sommarkvällar. Ljuset, ljuset och ljuset.... samt vinden, den sköna luften, dofterna...

Jag ÄLSKAR SVERIGE!!!!!

Wanås slott

Yoko Onos ena bidrag till Wanås konstutställning.


Lill-Skruttan vid ett av Önsketräden.Önsketräden
Lill-Skruttan och Loff

Höga gungor!


Spegel spegel...

Näckrosdammen

Svägerskan och Lill-Skruttan

Inne i Rhododendronbuskarna.

För er som är hemma på museum i New York kanske denna byggnad kan kännas bekant?En sits med ett hål kan man hitta där inne.

Samt det lilla fönstret genom vilket man kan ana skogen.

Här är svaret!


Detta var otroligt populärt - det spritter i klätterbenen...!

Pyramid


Rum utan väggarKissande dam.

Skye ladders - ytterligare en av Yoko Ono´s installationer.

Kräftor i Lusthuset!Full fart!

Hoppistuds!!!
Utsikt från studsmattan.

Nu - fika med Grannarna på deras veranda!

Sommartårta!


9 kommentarer:

Anne sa...

Men vad trevligt och härligt ni har det. Har inte hunnit kommentera nåt men har njutit av alla dina Sverigebilder och rapporter. Vad härligt ni har det, det syns kärlek och värme över bilderna. Vad fint att kunna spendera lite mer tid med så fina människor, familjetid.
Vi har just haft Sverigegäster i dryga två veckor, nu har de åkt och det känns sådär jobbigt tomt som det gör precis efteråt. Du vet. På nåt sätt är det värre när man själv har gäster och de åker, när man blir "lämnad". När man själv varit borta och ska åka hem till USA igen så är det förstås ledsamt men samtidigt lite skönt att få komma hem till sin egen vardag osv. Ja, du kanske vet.Det är så annorlunda med barn också, du håller säkert med...? Jag har inte varit så här ledsen tidigare, men den här gången när Stella och vi sa hejdå, det kändes på ett helt annat sätt i hjärtat. Usch vad jobbigt.
I alla fall, även om ni kanske också längtar hem till M och ert liv här, njut av Sverige, er fina familj och skapa minnen för vintern!

Lotta sa...

Jag håller med Anne, njut av Sverige och er fina familj! Ni ser ut att ha det toppen. Helt ljuvlig utställning. Den hade jag gärna besökt! Kräftor och kaka...så gott!

Kram

Livet enligt Jenny sa...

Vilka härliga bilder! Ser verkligen att du njuter av din välförtjänta Sverige-semester. Lill-skruttan är så söt så man smälter. Kortet på er två när du vinkar in i kameran är såååå fint!! =) Kramen

Loppan flyttar västerut... sa...

Vilket härligt ställe ni hamnade på. Verkar som att ni har det helt underbart i Sverige, så glad för er skull!
Kram

Fröken fräken sa...

Kul att se så många fina bilder och vilket roligt konstmuseum det där måste man ju besöka någon gång. Gott med kräftor också. Ja njut av Sverige och alla vänner och familjen.

Kram!

Cecilia/svengland sa...

Da har ni ju varit i mina hemtrakter Saltis! Wanas star alltid pa listan nar vi aker hem och vi styr nog kosan dit i nasta vecka!

Mrs Clapper sa...

Vad vackra bilder! Som vanligt :) Önsketrädet var verkligen kul ide!!
Kram!!

Trillingnöten sa...

jag blir också kär i Sverige när jag ser dessa bilder ;) haha...fast jag bor här!

Anna, Fair and True sa...

Jag hörde faktiskt talas om Wanås för första gången för 1-2 veckor sedan och så har även du varit där! :)