tisdag, augusti 30, 2011

Njuter

 - av att vara en FAMILJ igen!
 - av att träffa vännerna här igen!
 - av att solen skiner och det är underbart sommarväder utan att vara alltför varmt (idag 27 grader och   klarblå himmel)
 - av den här underbara staden!

Dagen har varit skön. Lill-Skruttan inte alls lika trotsig som tidigare. Mer tillfreds med tillvaron. Lugnare. Hela för- och halva eftermiddagen tillbringade vi dock inne det vackra vädret till trots. Hemma. Bokläsning, pussel, lek med dinosaurier, bakade "hästchokladkaka", lekte med play-doh, såg på film "spelade fotboll"... Man märker att Lill-Skruttan njuter av att vara hemma hon med. Med sina saker. Sina rutiner.

Play-doh

Hästchokladkaka (med M&Ms!!)

Fotbollsfika

Två hus byggda, ett till Nallefamiljen och ett till dinosauriefamiljen!

Vid tretiden kom M hem. Då fikade vi på vår nygräddade Hästchokladkaka. Sedan gick vi ut. Till Central Park Zoo. En underbar eftermiddag. Strosade runt på zoo:t och sedan i Parken. Vår första tur till Parken igen efter att jag kommit tillbaks från Sverige. Idag är det förresten en vecka på dagen sedan vi landade här igen. Känns som mycket längre sedan.

Matade fåren på Children´s Zoo

"Näckrosbladsbron"


Glasspaus

Alice i underlandetVäl hemma blev det snabblagad middag och Lill-Skruttan hjälpte mig i köket. Vår vän K kom förbi med en sak som Lill-Skruttan glömt hos dem när vi var där på middag iförrgårkväll. Eftersom hon var ensam hemma med lilla Baby E frågade vi om hon ville äta med oss. Jättetrevligt! Som alltid. Så härligt med sådana vänner!

Imorgon är det besök i Green Room. Ska bli intressant att prata med lärarna där och se lite hur det kommande året kommer att bli. Som tur är har vi vår tid redan på morgonen vilket gör att vi har hela dagen fri sedan. Planen är att efter besöket åka iväg till Coney Island. Ha det lite skönt på stranden och även passa på att besöka Akvariumet samt Nöjesparken där. En familjeheldag med andra ord. Ska bli så härligt!

19 kommentarer:

Pettas sa...

Efter en fin semesterresa i det gamla hemlandet så sitter det säkert väldigt bra med struktur i tillvaron igen. Borta bra men hemma bäst stämmer alltid. Ella ser så harmonisk ut, ser ut att vila i sig själv.
Ha det fint på alla sätt och vis!

Karinkram!

Saltistjejen sa...

Petted,
Ja jag tror verkligen att hon mår bra av att vara hemma i sin vanliga vrdagsmiljö
Igen. Med både mig o M samt hennes vänner. Det märks på henne. :-)
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Det märks verkligen att det infunnit sig ett slags lugn hos er nu när ni är hemma :) Vad skönt! Lycka till i Green Room idag! Jag kommer ju ihåg förra året när hon skulle flytta till Orange room och nu är det dags igen :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Ja det är jätteskönt nu att vara tillbaka hemma. Och även om Lill-Skruttan trotsar en hel del så är det inte alls så mycket eller frekvent som det var i Sverige. Och visst har året gått fort! Redan nytt rum...
Kram!!

Stef sa...

Åh 27 grader låter helt underbart! Här blåser redan dom kyliga höstvindarna och jackan har åkt fram! Låter som en fin dag ni har planerat, njut av sommaren! kramar

Anonym sa...

Så härligt med vardagar och hel familj. Som du behöver...och lillSkruttan ...och pappan!!!!
Kram från Eva i Tyresö

✿Ewa sa...

Vardagen hemma är riktigt skön, lika skön som att släppa rutiner vid semesterstarten är det att komma in i den igen. Kul att det nu är dags för greenroom! Lilltjejen har vuxit!
Ha en skön dag i värmen, här skiner solen men det är rätt så fuktigt så det dröjer ett tag innan solen lyckas värma upp.
Kram!

Millan sa...

Det later verkligens om en mysig dag! Och aven roliga planer for idag. Kanns som om ni har lite sol och varme hos er och faktiskt lite sommar fortfarande. Har kanns det valdigt hostlikt redan.. och som om sommaren liksom kom av sig for lange sedan.

Ha en jattefin dag! kram

Desiree sa...

Hästchokladkakan såg jättegod ut. Ja det är alltid skönt att vara hemma hos sig. Jag skulle gärna få lite mer sommar här. Det börjar bli lite väl kyligt. 27 grader hade varit sååå nice. Inte riktigt sugen på höst ännu men man får njuta nu ändå så länge det är soligt och fint.
Gillade näckrosbron och Alice i underlandet stayn som E kunde klättra på. Låter som ni kommer att få en fin dag imorgon också. Jag tror nog att året i Green Room kommer att bli ett toppen år det också.Erat dagis verkar så himla bra.
Kram!

Västmanländskan sa...

Så härligt ni har det därhemma! Så skönt att skruttan är lugnare och mer harmonisk. Kram!

olgakatt sa...

Haha, vadå Work Week! Låter ju som värsta semestern med park och glass och 27°. Här sitter vi och väntar att det ska sluta regna, behöver ut i trädgården, ju! Inget finpromenerade i parken här inte. När vi försökte i söndags blev det som bekant mest gyttjebrottning.

Taina sa...

Skönt för er och skönt för E att "landa".

Spännande med ny avdelning på dagis. Samtidigt lite skrämmande då de fortfarande är så små. Men hon hamnar väl i samma grupp som sina vänner antar jag?

Lycka till i Green Room!

KRAMAR!

Lotta sa...

Ja det är toppväder nu! September o oktober är sköna här.
Perfekt med sol o värme när ni är lediga tillsammans.

Kramar!!

Annika sa...

Låter som om du verkligen tycker det är HÄRLIGT att vara här igen!
BTW, Karolina och jag tycker att du och Ella ska komma o hälsa på oss!! :-)
OCH Mats, såklart, om han har tid!
SÅ tycker vi!!
:-)
Hösten är den finaste av årstider på östkusten.
OCH just NU är det verkligen sommarväder när det är som allra bäst!!!
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Stef,
ja det är härligt nu. Sommarväder utan den där hemska fuktiga hettan som är här under juli. Idag var det rätt fuktigt dock men ändå helt ok.
Kram!!


Eva,
ja det är skönt att vara tillsammans nu hela familjen! Det gör stor skillnad för alla.
Kram!


Ewa,
ja jag gillar vardag faktiskt. Har alltid gjort det. :-)
Och Green Room blir det nu. Det känns riktigt bra.
Kram!


Millan,
det är full sommar här nu. Iallafall med svenska mått mätt. Denna veckan efter Irene, har vi haft sol och temperaturer runt 25-30 grader. :-)
Kramar!!


Desiree,
haha tack! Den var riktigt god! :-)
Alice-statyn är väldigt fin tycker jag. Och det är nästan alltid barn där som leker på och under den.
Kram!


Västmanländskan,
ja det är skönt att vara hemma igen. Och Lill-Skruttan är mer harmonisk helt klart, även om vi fortfarande utkämpar diverse "battles" varje dag hahaha! ;-)
Kramar!


olgakatt,
work week är ju inte "vår" vecka utan de på dagiset. ;-)
Trist att ni har så mycket regn, men det blir säkert fina dagar också.
Kram!


Taina,
ja det är skönt att hon är tillbaka i sina gamla rutiner igen. Åtminstone hyfsat även om vi ju är lediga denna veckan så det är lite olika från dag till dag. Men hon är ju hemma och med oss och då känner hon sig trygg och glad. :-) Även om hon då och då ändå säger att hon längtar tillbaks till Svärje. :-)
Hon kommer att gå med de flesta av sina vänner från Orange Room, även om inte alla följer med till Green Room. Men jag tror att denna "lfytt" kommer gå smidigare än den förra året. De är ju äldre nu också och förstår mer.
Kramar!!


Lotta,
toppenväder minst sagt! :-)
Kram!


Annika,
ja det ÄR härligt att vara hemma igen!!!1
Haha, ni är så söta du och Karolina! Vi skulle gärna komma, men just nu känns en "resa" inte riktigt aktuell. :-)
Och visst är sensommaren och hösten underbar här! Det är faktiskt min favoritårstid här på östkousten! :-)
KRAM!

Anne-Marie sa...

Härligt när man är glad och tillfreds att vara hemma igen. Ibland kan det ju vara mer spännande att vara på resande fot men ni tycks verkligen ha "landat" efter er semester i Sverige. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
Ja vi njuter av att vara tillbaka igen. Även om Sverigevistelsen var jättebra så är det skönt att inte bo i kappsäck samt att vara tillsammans hela familjen! :-)
Kram!

Emma sa...

Semester bra men vardag bäst, eller hur var det nu? Jag upplever precis samma sak. Vad hA¨rligt det ser ut!

Saltistjejen sa...

Emma.
visst är det så.
:-)