fredag, augusti 05, 2011

På väg från och till

Är återigen på resande fot. Nu på X2000 på väg från Skåne till min mamma. En resa på ca 3,5 timmar. Hittils har allt gått bra. Tack vare att Svägerskan är både klok och hjälpsam hojtade hon på en konduktör när vi just kommit ombord på tåget och insåg att baggageutrymmet var alldeles proppfullt med väskor. Där stod ju vi med en enorm resväska, en bilbarnstol samt en del andra väskor och visste inte riktigt vad vi skulle göra. Konduktören kom iallafall och hon var super ullig och hjälpte oss att fixa plats för vårt baggageutrymmet i den intilliggande bistrovagnen. Det kallar jag service! Hon frågade även hur vi skulle komma av, om någon skulle möta oss så vi kunde få hjälp då. Jag berättade att min mamma skulle möta oss. Härligt med folk som bryr sig och visar omtanke. Som är serviceinriktade. Särskilt när de har serviceyrken.

Det hela gjorde iallafall att avskedet jag varit lite orolig för, inte blev särskilt tårfyllt. Man hann liksom inte. Det var hejdå och kram just innan vi klev på tåget. Sedan lite hejdåvinkning innan dörrarna stängdes men då var jag fullt koncentrerad på alla väskor och på att Lill-Skruttan stod och var gråtfärdig bredvid mig. Så, till er alla som bävar inför jobbiga avsked, det bästa tipset är att resa med tåg och ha mycket mycket packning samt ett litet barn med er...!
Dock känns det i hjärtat nu när vi är mittemellan. På väg från. Men ännu inte riktigt framme till det nya.

Nu har vi ca 2 timmar kvar innan vi är hos mamma.
Det kommer kännas otroligt skönt när vi är där.


Tack också till urgulliga Grannen T som gjorde så att jag kunde surfa på tåget!!!

9 kommentarer:

Fröken fräken sa...

Vilken bra service det va annars tycker jag att man aldrig riktigt vet vad som kommer att hända när man åker med sj.
Visst är det jobbigt med alla dessa hej dån, man vänjer sig aldrig vid det. Det bli så korta vistelser och abrupta avsked. Men jag hoppas att ni får det super mysigt hos din mamma.

Kram!

Trillingnöten sa...

Service på SJ till och med! DET är fantastiskt bara det :) Jag är livrädd att åka med tåg med mycket packning för de stänger så snabbt att jag är rädd att hälften ska bli kvar antingen på perrong eller tåg...
Hoppas ni får en superfin tid hos din mamma!!

Desiree sa...

Ha en bra resa upp till stockholm nu. Ni har haft en härlig tid i skåne och jag hoppas ni får en minst lika härlig tid i Stockholm. Hur ser det ut för dig på tisdag angående att ses? Du kan alltid maila mig på dvontell@gmail.com eller lämna ett meddelande till mig på face book.
Kram!

Marianne sa...

Så många fina bilder du har här nedan! Jag har helt kommit av mig i fotograferandet, men det kanske blir bättre nu när bloggen kommer igång igen.

Bra bilder från Wanås också, jag måste försöka ta mig dit.

Hoppas nu att ni får bra veckor i Stockholm hos din mamma!

Kramar!

Emma sa...

Kul att ni har det så bra -och är nöjda med SJ. (Nu efter allt som skrivs) Hoppas ni har det bra i Södertälje. Vi är inte långt ifrån:) Hoppas solen håller isig...

Västmanländskan sa...

Hoppas ni får det härligt hos din mamma!

Katarina sa...

Ha de gott i Stockholm. Jag håller på att läsa ikapp bloggar.. Även jag är nog snart tillbaka till bloggandet och redan åtr i KL. Fina somamr bilder från Skåne...Vad lilla E. har vuxit..

Kram

Livet enligt Jenny sa...

Härligt att även vi svenskar har den där lilla extra servicekänslan som vi så ofta stötte på i NYC. Hoppas resan gick bra. Kramen

Anna, Fair and True sa...

Vad bra med så hjälpsam och trevlig konduktör!

Ibland antar jag att det är bra att barn har dålig tidsuppfattning, t ex när man ska säga hej då. Fast de kanske ändå inte godtar att man säger snart ses vi igen. För snart för dem är väl iofs imorgon... Jobbigt :(