torsdag, februari 28, 2013

Blågult i staden!

Jag fick just reda på detta av gulliga Suzesan! Empire State Building i blågula färger ikväll alltså. Synd att jag jobbat hemifrån och därmed inte ser denna byggnad just ikväll då. Annars brukar jag se den, dels på avstånd från New Jersey och sedan när jag kör upp längs FDR på East Side här på Manhattan och därmed passerar den på lite närmare håll. Men inte ikväll alltså. Men det känns ju lite kul att veta ändå.

Sedan måste jag erkänna att jag faktiskt har noll koll på just Swedish House Mafia. Mer än att jag känner till att de är väldigt poppis i Sverige (ja och tydligen här också då....!) men jag har inte lyssnat på dem eller så. Kanske borde jag? Jag är överhuvudtaget urusel på all ny musik. Har slutat hänga med för alldeles för länge sedan. Tyvärr. Jag känner att jag mer och mer gått över från musiklyssnande till "pratlyssnande" de senaste åren. Lyssnar ofta på podcasts på min iPhone men då är ju musiken alltid borttagen. Så det blir inte så mycket nytt under solen. Har ni några tips på musik ni gillar så tipsa gärna!

*) Bilden är lånad från internet: http://mywindowsoftheworld.wordpress.com/7 kommentarer:

Lotta i USA sa...

Jag såg samma bild som tycks cirkulera...vad fint, så kul! Jag har 0 koll på SHM jag med! Vet knappat vad det handlar om. Vad jag förstår så är kvällen färger ett tack till SHM som ikväll ger en gratis konsert till förmån för Sandys offer.

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
javisst känns det lite kul. Även om jag som sagt har noll koll på SHM, men deras mål med välgörenhetsgalan låter ju väldigt bra. Pengar till de som drabbats av Sandy samt till "New York's barn".
Kram!

Millan sa...

Ah vad skoj och ja jag ALSKAR swedish house maffia! Alskar musik over huvudtaget faktiskt sa har massor av tips :-). Fast jag har bred musiksmak sa det blir nog en skum mix ...

Mina STORA favoriter just nu ar tva grupper: Off Monsters and Men (som jag sag har i bristol i onsdags. Underbart bra!) och Mumford & Sons. Bada ar lite folk-rock musik. Mycket bra!

Ska jag trana vill jag helst lyssna pa David Guetta, Swedish House Maffia eller Calvin Harris. Riktigt dansig musik och pulshojare.

Ja alltsa listan kan goras lang men de har ar val de 'nya' grupper jag lyssnar pa mest just nu.

Kram!

Saltistjejen sa...

Millan,
WOOOOW! Jag är imponerad!!! Ojoj! Jag har inte hört talas om et enda av de band du berättar om här (utom SHM då förstås). TACK!!!!!!!
Kram!

Anne sa...

Jag är som du, har noll koll på musik nuförtiden, totalt noll insatt och även för mig blir det mest podcasts och som du säger är ju musiken borttagen då.
En rätt ny låt som dock råkat komma min väg och som är jättebra är we are young (tror gruppen heter Fun), låten lär ska ha vunnit en grammy som 2012 års bästa låt.
Det var mitt anspråkslösa bidrag till ny musik. Patetiskt dåligt...
KRAM!

Suzesan sa...

Tre DJ:s som gjort succe. De skapar sin musik.

Bra musik och det tar tag i folk så att de vill dansa. Släppa loss. Tokdansa. JÄTTEDISCO!

Min sons favoriter. Han hörde dem i Kalifornien. Kanske du hört dem utan att tänka på det. OM du lyssnar på radio.

Tack för de fina orden;) Ånej åh jag hade hoppats du hann ut.

Jag läser om dem och att de sålde ut alla biljetter till ett event på Madison Square på nio minuter.

De säger nu att de ska sluta nu detta året. Att detta är deras sista. Turné. Sånt drar ju folk och kommer de sen tillbaka drar det folk. Fint av dem att skänka intäkterna för en av sina konserter till offren för Sandy. Generöst.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Anne,
tack för ditt "anspråksläsa bidrag"! :-)
Jag tar glatt emot alla tips!
Skönt att se att man inte är ensam om att inte hänga med längre i musikens flodvågor.
Kram Kram!!


Suzesan,
tack för infon! Kul att få veta lite mer och roligt att folk gillar musiken!
Tyckte det var väldigt fint att de gjorde en välgörenhetskonsert. Både till de som drabbats av Sandy och även en del av pengarna (fattade jag det som) skulle gå till barn- och ungdomsverksamhet här i NYC.
Kram!