måndag, februari 18, 2013

Luke Skywalker möter T. Rex

Idag var det som sagt ledigt. President's Day. Jag och Lill-Skruttan drog ut till Park Slope i Brooklyn för att hälsa på våra kära vänner och f.d grannar. Det var länge sedan sist så det var verkligen roligt att träffas. De "små" vännerna började genast leka och det blev en dag fylld av lek av olika slag. Ibland kunde det vara lite svårt för dem att hitta en gemensam plattform eftersom W numera är helt inne på Star Wars, medan Lill-Skruttan inte ens vet vad det är för något. Hon å andra sidan försökte introducera pixi dust för sin kompis och även engagera honom i lite piratlek men det gick väl sisådär. Trots dessa olika intressen så har de här två en oerhörd förmåga att ändå alltid lyckas hitta något som båda tycker om och som roar dem. Och det är dessutom väldigt roligt att tjuvlyssna på deras konversationer. För snacka det gör de. Mest hela tiden. Och har gjort ända sedan de båda kunde prata.

Jag och W's mamma pratade faktiskt just om det faktum att de här två vännerna var i stort sett lika gamla som W's lillasyster nu, då de träffades för första gången och inledde sin vänskap. Det känns nästan overkligt nu för jag tycker att lilla Baby M är sååååå liten med sina 10 månader.... Men jo, så var det. Lill-Skruttan tog ju sina allra första steg på W's 1-årskalas. Och nu är det spring, hopp, skutt och snurr (med eller utan snurrskor) samt ibland ändlösa konversationer och diskussioner när de här två ses. Helt galet hur fort tiden går och så mycket som händer med barn under ett par års tid!


T. Rex kommer ut och ryter....

...men Luke finner självklart på råd och tar helt enkelt den rytande dinosaurien i handen och så är de vänner!

Vilket de ju verkligen är utanför leken också. De här två sötnosarna! 

Själv tyckte jag också det var jätteroligt att sitta och pladdra med W's mamma och pappa. Om stort och smått. Ditt och datt. När man inte setts på ett tag finns det ju dessutom en del att prata om och det är kul att bli lite uppdaterad. Vi bjöds dessutom på pizzalunch och sedan chokladglass vilket Lill-Skruttan mycket exalterat berättade för M då vi kom hem. "Vilken DAG! Vi har fått BÅDE pizza, som man ju inte får varje dag direkt, OCH chokladglass, som man inte HELLER får varje dag. Men IDAG fick vi BÅDA!" Detta var alltså enligt henne höjden av kulinarisk lyx...! Gullunge!

TACK för idag Kära Familjen Brooklyn!!!!! 
So Great to see you! Now let's try to meet up pretty soon again!
And until then: May the Force be with you!


5 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Visst ar det underbart att folja hur de utvecklas tillsammans med sina kompisar? Tittade nyss pa ett foto med 4-arige Elias och hans kompis A, nu ar killarna 10 ar!
Pizza OCH chokladglass pa samma dag ar ju definitivt lyxigt!! Underbar hon ar Lill-Skruttan!!
Vad spannande ocksa med lanseringen pa ditt foretag och kul att besoka hogsta chefen!
Kram!!!

olgakatt sa...

Här var det också snurrigt barn i går. Guddottern med sin ömma moder kom på besök. Gudsonen backade ur i sista stund eftersom det föreföll honom mer spännande att vara med pappa och bada hunden än att hälsa på oss.....
Linn upptäckte snurrfunktionen i våra nya fåtöljer och var salig. Dessutom fick man ju klappa katten! Vilken lycka för en tvååring.

Miss Marie sa...

Vilken lyxmat! Förstår att E gillade det! ;) Star Wars tänker jag är för lite äldre, men det kanske är ok även för de yngre?! Tänker annars att det skulle kunna vara lite skrämmande...? Bättre med pirater då! :)

Desiree sa...

Det är underbart att se hur kul de har ihop. Tänk att de känt varandra sedan de var knappt ett år. Underbar vänskap.
Kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja det är så himla roligt att se. Och det är extra roligt att se att de fortfarande tycker s mycket om varandra och har så skoj ihop. För man kan ju också tänka sig att de skulle kunna växa ifrån varandra med tiden.
Och ja det är spännande på jobbet nu!
Kram!


olgakatt,
haha där ser man. Allt som snurrar brukar bli populärt.
:-)


Miss Marie,
japp det var en lyxig lunch minsann! ;-) Och jag har också tänkt att Star Wars är för lite äldre barn men här är det bara Star Wars som gäller nu för kompisen W. Han har sett alla filmerna hur många ggr som helst och älskar dem. Det samt The Avengers med alla de superhjältarna där.
Men E är inte alls så intresserad av det. Här gäller fortfarande tecknade filmer, helst med dinosaurierm katter, hundar eller just nu mycket Tinker Bell (därav pixie dustet).... :-)
Kram!


Desiree,
ja det är rätt fantastiskt att de fortfarande har så roligt tillsammans. Och att de tycker så mycket om varandra. Trots att det numera dröjer längre mellan gångerna då vi ses också.
Kram!