fredag, februari 08, 2013

Snö

Så är snön här. Men än är det mest slask. Blötsnö. Inte roligt alls ute. Det tog mig ungefär en timme att åka crosstown med bussen i detta väder. Jag skulle hämta bilen som varit på service. Sedan tog det ganska lång tid att köra hem med bilen också. Men jag måste säga att jag är glad över att de flesta här ändå kör vettigt när vädret är såhär. Låga hastigheter. Mycket artighet och vänlighet i trafiken. Det gillar jag.

Här säger man att det kommer att utvecklas till ett ordentligt snöovader. Vi får väl se. Än så länge skulle jag säga att det snöar helt enkelt. Varken mer eller mindre. Att det skapar problem är jag helt medveten om eftersom bilar här inte har riktiga vinterdäck. Vind och häftiga snöfall kan därför bli stora problem både för bil- och tågtrafik. Skolor stänger ofta. Likaså kan arbetsplatser stänga p g a just snö. Så ett annat tecken på att det är ett lite större s.k snöoväder som är på väg är att man får email som är väderrelaterade. De här (nedan) dök upp i min inbox under dagen.

Först från jobbet:

Subject: Inclement Weather Update: Bridgewater and North Brunswick Sites to Close at 1:30 p.m. Today

Due to worsening weather conditions, the Bridgewater and North Brunswick sites will close today, February 8, at 1:30 p.m.

The 55 Corporate Drive cafeteria will remain open until 1 p.m., and takeout meals are available.

As always, the safety of all employees and contractors is our top priority. Please check local forecasts and use your best judgment when determining work arrangements, and coordinate directly with your manager.

Colleagues who need to be on site to perform business critical activities should discuss work schedules with their managers and use caution when traveling.


Sedan från dagis:

Subject: IMPORTANT Update re: snow storm

Dear Parents,

Because of the snow storm, scheduled to worsen this afternoon, the NYC Board of Education has cancelled all after-school programs.  Those of you who are picking up children from public school programs may want to do an early pick up at the CFC, as well.

The CFC will remain open until 6pm, however, we encourage those families who can pick up their children early to do so.

Warm regards,
K, T and A


Nu får vi se vad helgen bjuder på för väder. Kan även berätta att jag inte mår sämre. Jag är dock glad att jag fick anti-virus medicin utskrivet eftersom jag kände att det började utvecklas blåsor i munnen igår  igen. Men efter att ha börjat ta min medicin känns det bättre. Inga fler blåsor verkar ha kommit och de som var på gång igår känns som om de har stannat upp och nu så sakteliga börjar gå tillbaka. Puh! Nu kan jag njuta av att det är fredag. Och kanske kanske kanske kommer det vara tillräckligt mycket snö i Central Park i helgen så vi kan gå dit och njuta av den imorgon och/eller på söndag. Det hoppas jag!

8 kommentarer:

Liz sa...

Forst, vilka underbara bilder fran Miami och fran din stora dag! Underbart att fira sa maste jag saga! Inte en fodelsedag som lugnt passerar utan ordentligt firande! Harligt!! Ser verkligen fram emot att lasa och se mer foton fran er resa!

Sedan, hoppas verkligen att ditt virus stannar av, men skont att hora att det redan kanns battre, hoppas att det inte forsamras utan att du fangade upp det i tid! Kommer sa val ihag hur illa du madde i hostas, usch, det far vi verkligen hoppas att du slipper.

Sist, ta det lugnt i snostormen!! Det ar ju som du skriver alltid lite skrattretande for har i USA sa kallar dom ju allt massive snowstorm, eller liknande, och allt ar varre an varst, men sa kommer det bara lite grann. Visst, trafiken pga icke befintliga vinterdack blir ju kaos pa en gang, och sen ar ju folk inte vare sig vana vid eller kladda for ovader nar det galler. Men denna gang verkar det ju komma in ordentligt, vi far val se hur det blir under natten!Hoppas att det haller sig i skick och inte blir for mycket men att ni anda kan njuta av lite pulka akning i Central Park i helgen! Blotsno badar ju gatt for snogubbsbyggande iallafall!

Ha det bra och ta det lugnt om ni maste ge er ut i stormen! Kramar!

olgakatt sa...

Med sandystormen i färskt minne kan nog östkustinvånare i USA hålla sig för skratt inför en snöstorm nu.Även om definitionen på snöstorm skiljer sig något mellan Sverige och USA.
Imponerande med mejlet från ditt jobb!
Förmodligen kan inte sjukhusanställda uppmanas på samma sätt att eventuellt stanna hemma, däremot att vara extra försiktiga i trafiken.
Håller tummarna att viruset snart försvinner helt och hållet! Ett segt gissel!

Annika sa...

Inte alls konstigt att det skolor och dylikt stänger då det snöar mycket här.
Som du säger, vi kör inte på vinterdäck.
Därför blir snöoväder svåra som bara den för många (för mig med. Jag tycke det är skitläskigt att köra på is och snö). Rent livsfarliga om de är av den större kalibern.
Såg att ni inte fått så farligt i NYC, men Boston är ju lamslaget, och de är ändå vana vid snö.
Mängderna här, då det verkligen snöar--the blizzard style---är ju helt otroliga,
Det öser ner snö från himlen.
Jag har aldrig sett ngn liknande.
Vi i DC har ingen snö alls, bara kallt och väldigt, väldigt blåsigt.
Den blzzard vi hade 2010 slog alla rekord i vad hag ngnsin sett i snöande och snömängder.
Den sortens snöfall som vi hade då, och som de nu har i New England, har jag aldrig sett i sverige.
Allt är större här, även vädret.
OCH sen detta fenomen med Thunder snow som alltid dyker upp vid blizzards. DET är verkligen ett skådespel.
Glad att ni inte fick det så svårt i NYC, trots allt.
Bäst är iaf att du mår bättre, tack och lov för det!!
KRAMAR!!!

Suzesan sa...

Oj vad konstig din infektion är. Vet de vad det är?? Fast det var väl dum fråga för då hade de ju haft svaret.

Väl bra att de tänker på folk säkerhet men har svårt att förstå att de kanske är rädda för alla bilar som ska åka av vägen.

Här är det ju inte så hysteriskt ja men så i storstäder blir väl det annorlunda med snöröjning och så. Såg ju vilka problem de hade sist med "snökanonen" som drog in och sprutade in snö in i Sthlm. med alla smala gator och alla bilar.

Krya på dig.

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

Haha glömde ett *men* i texten. Okey du får peta in det vara du vill. *men*

kram
/Susanne

Martina sa...

Skönt att du inte blivit sämre och att du har din medicin!

Ta det lugnt i snöstormen och hoppas att du far en lugn och skön helg!
Kramar

Steel City Anna sa...

Vi får också sånna där varningsbrev :) vi har en snö-policy på jobbet :)

Saltistjejen sa...

Liz,
tack! ja vi hade det otroligt fint i Miami och på kryssningen! :-)
Min virusinfektion har inte blivit sämre så jag hoppas och tror att medicinen hjälper. Skönt! Men visst måste jag kolla upp detta. Man vill gärna ta reda på vad som är "fel".
Snöstormen blev inte så illa här i NYC, men jag vet att t ex CT fick enorma mängder snö och har haft utegångsförbud! Vi fick bara en underbar snödag idag med sol och härlig snö vilket vi varit ute och njutit av i Central Park under dagen. :-)
Kram!!


olgakatt,
ja jag tycker det är bra att man är extra försiktig nu såhär efter Sandy. Men vi har inte drabbats denna gången heller. Men visst är det områden runtomkring oss som fått enorma mängder sn. Boston, CT även här i Hudson Valley. men som vanligt får NYC inte så mycket snö som utanför staden.
Sjukhusanställda måste ju till sina jobb, samtidigt gissar jag att vissa verkligen inte KAN ta sig till jobben då det är sådana här snöoväder. Och jag vet inte riktigt hur man löser sådant på sjukhus och andra ställen som kräver personal 24 timmar om dygnet.
Och ja jag hoppas att viruset ska försvinna helt Usch! inte roligt att veta att det kan dyka upp som gubben i lådan när som helst... :-(
Men men ska försöka få tag i en infektionsläkare nu i veckan.
Kram!!

Annika,
nej visst är det så att trafiksituationen här är såååå annorlunda när det är snö än vad det är i Sverige. Och även i Sverige är det ju stor skillnad på t ex norra och södra Sverige. Minns det året då Göteborg lamslogs av sin snöstorm och jag som då pluggade i Umeå tänkte att det ju var sådant väder vi hade varje vinter. MEN man har inte de resurser för snöröjning eller så heller på ställen som inte har de där typiska supervintrarna årligen antar jag.
Visst är det otroligt med Thunder Snow! HAha det tycker jag fortfarande är fascinerande eftersom åskoväder i Sverige alltid är förknippat med sommar och aldrig med vinter!
Hoppas ni mår bra där i DC!
KRAM!


Suzesan,
nej jag vet inte riktigt vad det är för infektion jag har. Jobbigt är det att den återkommer med såpass kort uppehåll också. men men. Ska kolla upp mig. Det är nog bäst.
Snön vi fick här i NYC var inga mängder utan mer "lagom" och idag har vi njutit av den" :-)
kramar!!


Martina,
nej det är jätteskönt att medicinen verkar hjälpa att stoppa upp virusspridningen/utvecklingen. Inga fler blåsor i munnen nu utan snarare har det blivit bättre.
Och snöstormen blev inte farlig alls här i NYC utan vi fick mest bara sköna mängder snö!
Kram!


Steel City Anna,
ja varningsbrev är nog vanligt i länder som inte alltid drabbas av hårda vintrar och där man inte har t ex vinterdäck.