söndag, februari 10, 2013

Skön söndag


Idag söndag, började vi med konsert. Bari Koral och hennes Family Rock Band spelade och sjöng. Det var vår årliga konsert med Bari som anordnas av The PA Board på Lill-Skruttans dagis. Förra året var jag en av de ansvariga för denna konsert, men i år då jag inte längre är aktiv i PA Board hjälpte jag bara till med biljettförsäljning och att förbereda lite innan själva konserten. Som alltid var det mycket glada barn som hoppade, dansade och sjöng med i hennes sånger.

Efter konserten gick vi hem för att äta lunch men Lill-Skruttan och hennes kompis O hade redan "bestämt" att de skulle ses efter lunchen för att leka ute i snön. Så fick det alltså bli.

Inte riktigt cykelväder just nu här (fast jag cyklade alltid under min studenttid på universitetet, även då vi hade bra mycket mer snö och lägre temperaturer än vad det är här nu. Men idag skulle jag inte göra det tror jag).En snöängel har just sett solen

Wiiiih!!!!

Var tog mina stövlar vägen?

Vintervänskap!

Först blev det lite pulkaålkning på plan mark. 

Men det tröttnade tjejerna snart på och då blev det även lite åka av i en av sluttningarna på Campusområdet (fast där tog jag ingen bild). 

Efteråt gick vi hem till oss och tjejerna lekte som bara den. Jätteroligt att se. Det var ett tag sedan de sågs och det märktes. Man kan verkligen se att de saknat varandras sällskap och det var full fart här hemma hela eftermiddagen. Nu är de söndagkväll och det är regn på väg hit under natten. Alltså kommer all denna härliga snö tyvärr att regna bort under natten och morgondagen. Trist, men jag är glad över att vi fick möjligheten att vara ute och njuta av den både igår och idag.

11 kommentarer:

Miss Marie sa...

Jag cyklade också överallt under min studietid, tror det bara var två gånger jag torg bussen till universitetet! :) Nu är jag likadan, är det minusgrader vill jag inte cykla! :)

Desiree sa...

Jag har också blivit mer bekväm av mig. Vill inte cykla om det är för mycket snö eller mer än fem minus grader. Det är skönt att det inte kommer lika stora mängder snö här i Basel som i Sverige så det ska nog gå att cykla för det mesta.
Kul att ni ändå fick njuta en del av snön även om den är på väg att försvinna nu.
Kram!

finelinan sa...

SNÖ ÄR HÄRLIGT! Speciellt om solen skiner och det är vindstilla. Söstormar och snöslaska däremot, det hade jag kunnat vara utan! Men en riktig vinter ska det vara snö!

Saltistjejen sa...

Miss marie,
ja visst är det otroligt att man cyklade även i snöstorm som student! :-) Men nej, det skulle jag inte göra nu.


Desiree,
nej cykla i minusgrader, snö och blåst är inget jag längtar tillbaka till. Och här i denna staden skulle jag absolut inte cykla vintertid. Knappt sommartid heller eftersom jag tycker att trafiken är för kaotisk.
Men visst har vi haft en bra snöhelg här! Men nu regnar det tyvärr.
Kram"


finelinan,
älskar också snö när det är BRA väder! Inte slask och helst inte snöstorm. Ialllafall inte om man måste gå ut i den. Men snö som vi haft i helgen är underbart och hör vintern till!

olgakatt sa...

Under våra 11år i Lund cyklade jag alltid i alla väder, t o m isgata. For omkull med hela ekipaget framför en taxi en gång och var övertygad om att bli överkörd men den lyckades stanna precis framför mig där jag kravlade förgäves på det hala underlaget. Numera är jag allt för rädd för närgågna bilister...
Ert väder liknar skånsk vinter, ena dagen slask, nästa frost och snö. Man får passa på, minsann! Vilken tur att det rätta vädret kom på en helg!

Annika sa...

Sådär är det ju alltid.
Snön får aldrig ligga kvar då den väl kommer.
Usch vad tråkigt.
Men som du säger fick ni njuta i två dagar av allt det ljuvliga.
Regn hos mig också, och rått och inte roligt idag.
Fryser i detta väder.
Nej, att cykla på snö och is skulle jag inte vilja göra, och har inte gjort heller.
Men min mormor hade dubbdäck på sin cykel. Det tycker jag är coolt.
Kram!

Martina sa...

Ni verkar ha haft en riktigt härlig söndag!
Ha en bra vecka!
Kramar

Anonym sa...

Ser ut som en jättehärlig helg. Kul att kunna njuta ordentligt av solen och snön, det är ju inte alltid det går i stan.
Här har det också kommit snö igen. Rätt så mycket. Jonas var ute och skottade i ett par timmar och då har vi inte speciellt mycket yta som ska skottas. Tur att jag slapp!
Snö är kul, när man är ledig. Men ärligt så är jag rätt nöjd nu. Vill hellre ha vår!
Hoppas att det antingen blir bättre vinter hos er nu, eller att isen som kom idag smälter undan. Inte roligt med freezing rain. Det är värre än mycket snö! Huga!
Kör försiktigt när du måste ut. Kram och ha en fin vecka

Saltistjejen sa...

olgakatt,
ja det är läskigt då man halkar med cykeln i trafik. Jag gjorde det en gång i Umeå också framför en buss vilket var otäckt. Men det slutade bra som tur var.
Och visst var det härligt att vi hann njuta av snön i helgen för nu har den i stort sett regnat bort.


Annika,
ja så är det. Snö ena dagen regn nästa. Tufft av din mormor att ha dubbdäck. När jag cyklade året runt i Umeå övervägde jag dubbdäck men sedan valde jag ändå att inte ha det eftersom dubbdäck gör det ännu tyngre att cykla i "djupare" snö! Man fick välja på lägre halkrisk eller otroligt tungcyklad cykel och jag valde att ha högre halkrisk men lite mindre tungcyklad cykel. ;-)
Kram!


Martina,
ja vi fick en fin helg med massa lek i snön!
Kram!


missanki,
ja det var det verkligen. Snö är härligt när den är som i helgen. Inte för blöt och i "lagom" mängder. Jag förstår dock att ni är ganska mätta på snön vid det här laget. Ni har ju en del om man så säger....
Nu ska det vara plusgrader ett tag framöver så jag tror inte blir så halt på vägarna. Turligt nog.
Kram!!

Suzesan sa...

WOW snö. ÅH en snöängel. Jag läste ett sånt roligt skämt om snöänglar. Om snöänglar är alla de som dött i snöbollskrig. Gulligt.

Jag är så barnslig så varje gång nysnö kommer. Den allra första MÅSTE jag göra en snöängel. Nyfödd sån.

Snö är skön när den har rätt konsistens. Användbar. Gå åka skidor pulka eller bara leka med. Även när den knirrar under skorna och så ger den LJUS och ljuden dämpas.

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

Cykla i snö är okey. Numera finns det dubbar på cykeldäck. -Till- DEt är motion att cykla i snö. Man måste focusera och ta i lite. Koncentrerat.

Kram
/Susanne