måndag, februari 11, 2013

Prinsessan möter Prinsessorna

Under i stort sett hela kryssningen kallades Lill-Skruttan för "Princess" av besättningen. Överallt. I början var hon väldigt förvånad över detta och undrade såklart varför. Lite generad var hon också. Men med tiden så verkad
e hon vänja sig. Och tyckte det var både roligt och speciellt. Såpass mycket att när vi kom tillbaka hem hit till NYC ville hon minsann att vi skulle fortsätta kalla henne "Prinsessan". Detta även om vår tjej egentligen inte är särskilt "prinsessig" av sig. Men att få träffa "Prinsessorna" på båten var ändå en av hennes absoluta höjdpunkter berättade hon för oss då vi frågade vad hon tyckt varit allra roligast under resan.

Vid frukosten vår första morgon på Disney Wonder. Lill-Skruttan spanade ut över havet medan hon väntade på att få gå och träffa prinsessorna

Först ut var Askungen

Sedan Ariel (efter att den lilla Sjöjungfrun fått ben då...)


Här med Tianna (inte som groda alltså)

Men stora favoriten var Snövit.

 

Kryssningens fotografer tog självklart också foton och vi köpte två av dem. Båda med Snövit (detta samt det nedan).


Hon var verkligen glad över att ha fått träffa dem även om hennes andra favoritprinsessa inte var där just då, nämligen Belle. Men detta räckte tydligen gått och väl. Belle fick vi senare se på en av de shower som visades varje kväll och det tyckte Lill-Skruttan var jättebra

Några av er har ju frågat ifall vi inte tröttnade på Disney under resan, men jag gjorde faktiskt inte det alls. Till viss del kanske för att jag själv är rätt barnsligt förtjust i många av karaktärerna, men framförallt för att man kunde välja rätt mycket hur mycket man ville "träffa" alla karaktärer på båten. De gick såklart runt en del då och då på båten, men annars var det speciella tidpunkter och platser där det var schemalagda "träffar" dit man kunde gå ifall man ville. Men var man inte intresserad så behövde man såklart inte gå dit. Enda gången som Lill-Skruttan verkligen ville gå och träffa några Disneykaraktärer var just Prinsessorna. Varje kväll gick vi dock och såg de shower som de hade på teatern och de var verkligen otroligt bra, proffsiga och roliga. Det var olika varje kväll och favoriterna var nog de shower vi såg första och sista kvällen, samt den show då en magiker/illusionist hade sin familjeföreställning. Suverän underhållning fanns alltså, och man kunde välja väldigt fritt från det stora underhållningsutbudet eller helt enkelt välja bort det helt.

19 kommentarer:

Miss Marie sa...

Jag tror nog att alla skulle gilla prinsessorna om de fick träffa dom! :) Jag kommer iaf ihåg att jag blev starstruck när jag såg Askungen på Disney Land i Paris. När jag var 19 år... ;)

Fourmum sa...

Vi köade i ett par timmar i ett rum utan luft på Disneyland Paris förra våren för att träffa Prinsessorna.. Man kunde inte välja vilken av prisessorna man fick träffa. Maja fick träffa Rapunzel och det blev succe ;)

Desiree sa...

Jag kan tänka mig att man blir helt tagen av princessorna om man är i lilla E´s ålder. Både korten du tagit och de två korten ni köpte är ju jättefina och E ser helt överlycklig ut. Bra balans mellan Disney och vanlig kryssning. Skönt att faktiskt kunna välja exakt hur mycket och hur stor del och portion av Disney man ville ha.
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Later som en perfekt kryssning och just att man kan valja sjalv hur mycket av underhallning och annat man vill ta del av! Sotaste prinsessan E maste ha varit salig over att fa traffa ovriga prinsessorna! Minns nar vi var pa Disney World i Hongkong och Elias skulle halsa pa Piff och Puff men han blev sa blyg tillslut att han vagade inte ga fram!
Kram!

Sahra sa...

Lite sugen på en sådan kryssning. Molly är inne i framförallt en Rapunzel-period just nu

Kram

Saltistjejen sa...

Miaa Marie,
haha ja du man kanske adrig blir för gammal för sina sagoprinsessor. ;-)


Fourmum,
oj det lät lite jobbigt. Här var det också kö men det var M som köade med E, inte jag. :-) Ca 45 min tror jag de fick köa eller så. Sedan fick hon ju träffa fyra av prinsessorna och det var ju väldigt uppskattat.


Desiree,
ja hon gillar prinsessorna och pratar en del om prinsessor just ju.
Fotona tog M för det var han som var med henne på detta. Själv läste jag i en solstol då :-)
Och ja det var väldigt bra ordnat så att man kunde ta del av väldigt mycket eller inget alls av alla aktiviteter de hade på båten!
Kram!


ExPIAtritate wife,
ja det var verkligen bra. Själv gillade jag faktiskt Disney touchen plus att båten i sig var otroligt detaljrik vilket var skoj såklart.
Även E var blyg inför de flesta Disneykaraktärer vi stötte på men prinsessorna vågade och ville hon verkligen träffa.
Kram!


Sahra,
å där ser man! Rapunzel. :-) Har hon sett Tangled? Den bygger väl på Rapunzel tror jag.
Kram!!

Annika sa...

Jajamen, minns det där från Disney-kryssningen. Det var riktigt roligt!
Som på alla kryssningar blir man inte påtvingad ngt alls. man väljer själv precis hur man vill ha det.
Love it.
GUD vad jag är kryssningssugen nu.
Skulle ge mig ut imorrn om jag fick.
Finfina Bilder.
Klart att man köper ett foto eller två.
Ella måste ha varit i sjunde himlen. Perfekt ålder för henne att vara på Dinseykryssning/Disney World!
Ser fram emot fler bomber från resan!
Kramar!

Martina sa...

Jag förstar verkligen att E gillade Disney-kryssningen! Det maste ju vara en dröm för barn med en san resa?! Och jag tror inte heller att man nagonsin blir för stor för Disney. När jag var 18 ar sa var jag pa Disney World och jag älskade det!
Och självklart ska hon fa fortsätta med att bli kallad Prinsessan även hemma!
Kramar

Channal sa...

VILKEN LYCKA!! Min flickor skulle ha varit överlyckliga om de hade fått uppleva det Lillskruttan har fått varit med om! Tänk... få en kram av alla Disneyprinsessor!

KRAM Anna

Saltistjejen sa...

Annika,
javisst är det kul att man kan välja hur mycket av underhållningen man vill ta del av. Vissa gör säkert "allt" medan andra gör lite. För vår del tycker jag att själva Disneyunderhållningen var ganska lagom.
E var verkligen glad men det tof lite tid innan hon vande sig vid båten och allt nytt också. Du vet hon är ju en sådan personlighet som behöver lite tid med nya miljöer och personer.
Fler bilder kommer senare.
Kram!!


Martina,
haha nej man blir kanske inte för stor för Disney. Själv tyckte jag också att det var roligt. :-)
Kram!


Channal,
haha japp det var stor lycka här också. Och att fått träffa "Prinsessorna" var något E verkligen tyckte var både spännande och roligt.
Kram!

Liz sa...

Vad fina bilder, och sotast av prinsessorna ar ju Ella! Roligt att alla kunde njuta av kryssningen, om det sa var sola, bada eller traffa Disney figurer. Var alla shower och "moten" med karaktarerna inklusive eller kostar allt extra? Kan ju vara jobbigt att sta i ko sa lange och sa kanske barnet inte orkar vara kvar, och sa har man betalat for nagot som man fick avbryta eller att man fick vanta for lange och barnet var trott och "allt blev fel" nar man kom fram..Skulle vara jattemysigt, men jag tror att vara ar lite for sma annu. Har ocksa funeringar pa Diesny World, men tror att man ska vanta nagot eller tva ar till, sa att dom verkligen har gladje utav det, kan prata battre och orka mer i en sadan park utan en massa gnall..Efter vad jag forstatt, sa har ju alla aldrar gladje av Disney sa Cassie kommer forhoppningsvis inte vara for stor for det, aven om det givetvis ar extra speciellt nar barnen ar just runt 3-6 ars aldern och riktigt inne i sagornas varld.

Fotona ni kopte var ju otroligt fina och vad modigt av Ella att vaga ga fram och krama om.

Ser fram emot meeer bilder! :)
Kram

bettankax sa...

Vilken lycka!! Snövit är även min favorit så jag skulle gärna posera tillsammans med henne;) Lill-Skruttan är så himla söt. Syns att hon har kul:)
KRAM!!

Suzesan sa...

VILKEN lycka för er lilla prinsessa. Lycka. Guuu' vad vackra de är alla prinsessorna. Jag är femtiotvå och hade nog blivit barn på nytt. Åhhh så fina bilder. Lill-Skruttan. Pratar hon om det. Om sessorna. Så synd att hennes favvo inte var där. Rätt ålder att möta dem. Så minns hon och kan fantisera lite om dessa ljuvliga klassiska prinsessor.

Jag vill också har en kram av dem. NU!!;)Så magiskt aatt komma in i sagornas värld. Tänk ett liv om Disney inte funnits. -Boring-

kram
/Susanne

Steel City Anna sa...

Hon ser verklig lycklig ut på prinsessbilderna :)

Anonym sa...

Men gullunge!! Så sött. Har ju också en tjej som inte är så himla tjejig men när det kommer till prinsessor och klänningar så blir hon som förbytt :-) är ju väldigt gulligt kan jag tycka!!
Kram på dig

Saltistjejen sa...

Liz,
tack!! Ja det var verkligen en upplevelse! Alla de här extra sakerna var helt gratis på båten. Däremot fick man betala om man ville köpa bilder i efterhand. Men som sagt, man kunde ju även fota med egen kamera också. Och då och då såg man även Disneyfigurerna gå runt lite också på båten. På väg till eller från något event och de stannade i stort sett alltid när folk ville fotas tillsammans med dem.
Jag tror att 3-6 är en ideal ålder för Disney men som du säger blir man ju aldrig riktigt för gammal så länge man tycker om sagor och berättelser. :-)
Kram!

bettankax,
kul att snövit är en favorit för dig också!
Kram!


Suzesan,
japp stor lycka. Och jag tror du hade älskat det du med! Hon pratar fortfarande mycket om hela resan och om prinsessorna också. Det var en enorm sak för henne att göra den här kryssningen. Ja, för hela familjen faktiskt! :-)
Kram!!


Steel City Anna,
ja det var hon också! Väldigt lycklig. :-)


paettannatsatt,
javisst är det lite kul att de fascineras av prinsessor men inte är sådär jättetjejiga i stort. En bra "blanding kan jag tycka - någon del prinsessa, någon del fé, någon del dinosaurie, någon del drake och någon del fotboll....! ;-)
Kram!

Västmanländskan sa...

Jag vet en liten prinsessa här som också hade älskat det där1

finelinan sa...

Men känns det inte lite instängt sådär på en kryssning? När man bara har båten att röra sig på?

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
haha ja du det kan jag tänka mig!! :-)


finelinan,
nej jag tyckte faktiskt inte det. Men det är säkert personligt. Båten vi var på var inte en av de största men ändå är den STOR: och framförallt s har den så otorligt mycket aktiviteter för alla smaker så det finns massor att göra där vilket gör att man inte alls känner sig instängd. Vi var ju även bara ute 5 dagar och det är ju inte så mycket egentligen. varav två av dem låg båten "i land" och då kunde man ju gå av och göra andra saker såklart. Så det var egentligen endast tre sjödagar. Och som sagt, vi badade (olika pooler), vi kollade film (de hade en biosalong där som var som en stor "vanlig" biosalong, varje kväll kollade vi deras shower ( i en teatersalong stor som en "vanlig salong", de hade dessutom massa annat där och mycket för barn i alla åldrar, plus barer, restauranger, glassmaskiner, arcaderum, gym, SPA, you name it.... Så näe, långtråkigt har man inte och instängd känner man sig inte alls. Iallafall upplevde inte jag det så.
:-)