torsdag, februari 28, 2013

För er som undrat

Det gick bra igår efter morgonincidenten. M berättade att det inte var några som helst problem vid lämningen. Och när jag kom och hämtade på kvällen var hon hur sprudlande glad som helst och bubblade på om allt roligt som hänt under dagen. Sådant känns skönt. För även om man "vet" att sådana här saker (som händer lite då och då) oftast inte resulterar i några som helst "problem" eller upplevs som traumatiska på något vis, så känns det alltid bra då man själv med egna ögon och öron får någon slags bekräftelse på att det som kändes jobbigt när det hände inte har någon större betydelse i långa loppet. Vi hade en mysig kväll hemma sedan. M gick ut för att träffa en kompis efter middagen och då bakade jag och Lill-Skruttan en hästchokladkaka.

Idag är M (och ett par till föräldrar) med på dagis på deras utflykt till biblioteket. De går dit en gång i månaden och oftast följer en eller ett par föräldrar med då. Biblioteket här är så himla bra och de har aktiviteter för just barngrupper (dagis, hemmaföräldrar, skolor) och det brukar vara väldigt uppskattat av barnen. Lill-Skruttan älskar biblioteket och kan vara där och botanisera bland böckerna nästan hur länge som helst. Själv har jag en arbetsuppgift jag måste få färdigt idag och skicka iväg men jag känner mig inte överhopad med jobb vilket är skönt. Och solen börjar just nu titta fram mellan molnen därutanför fönstret så jag tror nog detta kommer bli en rätt bra dag. Önskar er alla därute detsamma!

9 kommentarer:

Emma sa...

Härligt och vad skönt att det inte blev ngt stort trauma. Det är ju den där oron som är det värsta med att försöka få ihop föräldraskapet med arbete.

Här har vi också bra bibblor men jag minns så väl biblioteket i New York där vi hängde med vår då väldigt lilla O (som L är nu!!) och hur jag tänkte att jag skulle vilja hänga där med henne i min vardag

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt!

Hästchokladkaka?! I form av en häst? Det öppnar ju även upp för lite skämt med tanke på hästköttskandalen... ;)

Saltistjejen sa...

Emma,
ja det är ju ofta hos sig själv man har de här tankarna och känslorna och det är lätt att man förstorar eller funderar lite för mycket kanske?
Biblioteken här är väldigt bra tycker jag. Vårt i kvarteret är inte särskilt stort men de har en bra och småmysig barnavdelning.
Kram!


Anna Fair and True,
ja det var skönt! Haha ja hästchokladkladdkakan är en valig chokladkladdkaka som vi gräddar i en sådan där dalahästbakform från Ikea! :-) Det är E's favorit!
:-)

Desiree sa...

Skönt att det ordnade upp sig och att E fick en väldigt bra dag. Hoppas du också får en bra dag idag. Hi hi småler åt Annas kommentar och hästchokladkakan.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack jo dagen har varit bra. och visst var det lite roligt med Annas kommentar om hästkakan! :-)
Kram!

Suzesan sa...

Åh skönt att det ordnade sig. Typiskt barn när de vet att man är upptagen. Alltid som mest att säga annars går det ju att skapa ETT DRAMA.

Så nu har jag läst ikapp mich glädjs med dig att du är så sprudlande glad och blir så nyfiken på DU VET VAD DU KANSKE snart SÄGER B om;)

SEn har jag hämtat mig från att fatta att Lill-Skrutta ska BÖRJA skolan. Tänk. Så stor. Jag blev överväldigad. Bra att hon får lite nytt att bita i. Oj oj tacksåmycket att jag varit med här sen HON FÖDDES. Oj vad lång tid.

Nu tänker jag på Om ni fått se Empire State Buildning tändas med blått och gult. En hyllning för Sverige och SHM. Coolt. STORT!

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
hahah ja tänk att du följt med på E's resa ända sedan hon låg i magen! :-)
Och ja det är väldigt konstigt att hon är såpass stor nu att hon faktiskt ska börja skolan till hösten. Det känns otroligt konstigt för oss också och vi har inte riktigt vant oss... ;-)
Jag kände inte till SHM och Empire State men nu goglade jag och läste. Häftigt! Fast jag ska erkänna att jag inte alls känner till deras musik även om jag förstått att de är väldigt populära i Sverige (och tydligen här också då!).
Stor Kram!

Victoria sa...

Skönt att höra att allt gick bra! Många kramar och trevlig helg!!

Saltistjejen sa...

Vic,
tack! Och ha en fin helg du med tillsammans med familjen!
Kramar!