torsdag, februari 28, 2013

Spam-tidsmaskin

Spamen bland kommentarerna i min blogg har ökat markant den senaste tiden. Jag har ingen aning om varför. Än så länge är det ändå kontrollerbart. Nästan alla fastnar i Bloggers filter men de sänds ändå till min emailadress eftersom jag får alla kommentarer som email också. Med en länk till det inlägg där de har smygit sig in. Jag brukar mest bara radera dem och regelbundet kolla samt rensa i spamfiltret. Inga funderingar eller så all. Igår kom dock ett spam som plötsligt tog mig bakåt i tiden. Nästan på året precis. Eller snarare fem år tillbaka. På dagen.

Plötsligt sköljde så många känslor och minnen över mig. Jag läste mitt gamla inlägg och fick tårar i ögonen. Det kändes så avlägset och ändå minns jag med sådan exakthet alla tankar och känslor från då. Oron. Ovissheten. Sedan ser jag på min älskade Skrutta som jag just har bakat en chokladkladdkaka tillsammans med och förundras. Över hur fantastiskt det hela slutade. Över att jag fick bli mamma till henne och över att det känns som ett mirakel. Över att jag har den allra finaste tjejen i hela universum och hur över hur oerhört det känns.

Vägen hit var inte den lättaste men jag är så glad, lycklig och tacksam över att vi kämpade och inte gav upp. Och också över att all den påföljande dramatiken slutade så väl. Att den första oron gav vika och att vi istället kunde glädjas. Känna förväntan. Inför allt som skulle komma. Att vi skulle få bli föräldrar. Fem år sedan det var . Fem år. En hel liten evighet. Och ändå är detta bara början.

21 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Här har det också dykt upp spam, nästan varje dag. på gamla inlägg. Irriterande!

Sahra sa...

Visst är det fantastiskt. Jag kan inte riktigt sätta mig in i sorg och förtvivlan över barnlöshet eller problem att bli gravid. Jag har alltid haft lätt att bli gravid. Men å andra sidan kan jag förstå så fattigt mitt liv skulle vara utan
Kram

Liz sa...

Samma har!! Skrev precis ocksa om det, sa fruktansvart irreterande! Jag hade hur mycket spam som helst denna vecka, och da jag inte varit inne dagligen och raderat fran spamfiltret sa blev det mer patagligt, och jag hade massor av spam som kommit igenom filtret ocksa. Forstar inte varfor det blir sa? Nu ska jag lasa ditt inlagg som dom var intresserade av, ett sant underbart vackert flickebarn, alldeles nyfodd som det ser ut..
Stor kram och jag hoppas att vi slipper sa mycket spam framover!

Desiree sa...

Jag har faktiskt klarat mig peppar peppar (men det lär väl dyka upp också). Helt otroligt vad som ändå hänt på dessa fem år. Ni har en jättefin och go liten tjej som är både liten och stor beroende på hur man jämför.
Kramar!

Millan sa...

Underbart. Ja inte spam da... men att ibland minnas de dar stora stunderna i livet och komma ihag precis hur man kande. Jag minns faktiskt fortfarande nar jag laste ditt inlagg om hur vattnet gatt pa tunnelbanan :-). Och ja.. da borjade det! Att vara foralder och fa se de sma vaxa upp ar verkligen en lycka! Ibland glommer man det bland tvatthogar och laxlasning .. men sen nar man sitter pa soffan och kollar pa film med de sma runt en sa kanns det bast. Och da borjar jag oroa mig for att de ska vaxa upp och vilja flytta hemifran ... hm, men det ar ju ett annat amne! ;-)

Kram!

olgakatt sa...

Det tycks vara en epidemi av spam. Därför har jag tagit bort möjligheten att kommentera anonymt och nu får jag inga. Så länge det varar....

Saltistjejen sa...

eastcoastmom,
jamen visst är det irriterande! Och det har ökat markant den senaste tiden och nästan enbart i äldre inlägg.
Kram!


Sahra,
ja det är fantastiskt. Att det alls KAN ske är ju ett mirakel i sig. Att vissa som försökt länge länge men inte lyckats som till slut får sitt barn (oavsett hur) är alldeles alldeles otroligt häftigt!
Kram!!


Liz,
vist är det irriterande! Så trist att det ska dyka upp samt att vissa t o m tar sig genom spamfiltret.
Trevlig läsning också om du ska läsa vidare via min länk. Iallafall kan det vara lite bra läsning nu när man vet att allt slutade bra! :-) Just DÅ var det mindre roligt...
Kramar!


Desiree,
ja jag hoppas du slipper! Det är rätt jobbigt och irriterande med spam. Både i emailboxen, i bloggen eller på telefonen! Och visst har det hänt massor under de här fem åren. Inte bara för oss såklart, men det blir så tydligt när man ser på bilder av ett barn. haha! Tiden är så påtaglig då.


Millan,
ja visst är det härligt att ibland få tag ett steg tillbaka och verkligen inse vad man har! Ibland är det via minnen bakåt och ibland bara händer det. Att vi fick vår dotter är fortfarande något jag ibland kan känna mig helt salig av. Det gör säkert alla föräldrar såklart, men minnena av allt innan jag blev gravid (och efter så som detta med ultraljudet i länkade inlägget) gör att man ibland känner extra stor lycka och tacksamhet.
Kram!!!


olgakatt,
ja det är som om de som sänder spam börjat vara ännu mer envetna på ngt vis. Jag vill ännu inte ta bort möjligheten att kommentera anonymt eftersom jag har en del vänner och läsare som gör det, så än låter jag den funktionen vara kvar. Trots spamen. Men blir det olidligt så småningom är det något att fundera över.

Annika sa...

SPAM i massor här med. Det fastnar i filtret.
Vet du, jag får inte medd om kommentarer via mail, tack och lov. har tagit bort den tjänsten.
Missar iaf inga kommentarer.
Så jag säger detsamma till dig; skit i den tjänsten.
Det funkar iaf.
MEN det är mkt mkt mer nu.
Jag godkänner kommentarer som är mer än en vecka gamla. Bra på många sätt eftersom jag sällan går tillbaka till gamla inlägg.
Men ingen kan på så sätt heller lägga spam på gamla inlägg.
SÅ skönt.
Ja Saltis, vad fint med lilla Ellan som kom som en västanvind!
OCH tiden går fort, snart börjar hon KG.
KRAM!!

Emma sa...

Inget spam här -rörd av er historia. Så fruktansvärt att få hör att allt inte är som det ska!!! Härligt att allt gick så bra. Tänk att hon blir fem i år, och som du säger, att det bara börjat.
Kram till alla tre. Eller fem menar jag - får inte glömma katterna.

Anonym sa...

Fint inlägg. Och vilken härlig bild på E! Ibland kan 5 år tillbaka i tiden kännas som ett helt annat liv....
Kram Mimmi

Västmanländskan sa...

Fick en liten tår i ögat. Så fint inlägg! Kram!

Steel City Anna sa...

Inget ont som inte har nåt gott med sej! Jag har också fått mkt spam på sistone.

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
-) Tack!
KramKram!


Steel City Anna,
nej så är det kanske. Iallafall ibland. :-)
Trist att även du fått mycket spam den senaste tiden.
Kram och ha en fin helg!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det mesta fastnar ju i filtret tack och lov! Jag gillar dock att se när jag får kommentarer via mail så jag behåller nog den funktionen ett tag till. Jag deletar bara spammailen.
Och ja tiden rusar. Hu!
Kram Kram!!


Emma,
skönt att du slipper spam. Och ja, historien är ju som den är. Nu i efterhand kan man se tillbaka och tänka på allt och till och med skratta men då var det rätt jobbigt.
Kram!!


Mimmi,
tack vännen! Och ja fem år är verkligen som ett annat liv.
Kramar!!

Channal sa...

Livet är ett mirakel! Söta Lillskruttan!
Grattiskram på 5årsdagen!

Trevlig Helg! Kramar Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
ja visst är det! Och tack för grattiset också fast det är ju ingen födelsedag eller så.
Kram och hoppas ni får en riktigt fin helg!

Suzesan sa...

Vad konstig med spamen. Jag har ju blockerat för anonyma kommentarer så jag vet inte nåt som sånt. Fast kanske man kan få det ändå??

ÅH ja eller hur så fort tiden går. Minns än idag hur nervös jag var när du skrev att vattnet gått och som jag sagt förr. Jag skrev" DET kommer gå bra Saltis". DET gjorde det ju. Finaste sötaste Lill-Skrutta. Men min dotter var tretton när hon sa vasst." Mamma du kan SLUTA kalla mig lilla gumman nu för jag är stor nu fattar du"

Christoffer är tjugotre nu och jag får fortfarande kalla honom för Toss. Fast alla andra säger Kiffen och Koffen och Stoffe som är mer TUFFARE!

kram
/Susanne

Suzesan sa...

Men alla läsare och andra...det är så lätt att öppna ett konto för att ha att kommentera med. Inget mer. Man behöver inte blogga. Kostar inget!!

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
haha ja jag inser att när de växer upp barnen så vill de inte bli sedda eller kallade "små" i någon form direkt. Även om vissa kanske tycker det är ok "hemma". :-)
Om man blockerar anonyma kommentarer tror jag man slipper spam. Men jag känner en del som alltid kommenterar s
Kram!

Mallis in real life sa...

När jag hade blogspot var det hopplöst. Massor av spam. På wordpress är det tack och lov inte så. Det dyker upp nåt ibland och det fastnar alltid i filtret.

Visst är det underbart med dessa barn. Vad vore vi utan dem? Så välsignad man känner sig. Hon ser så finurlig och härlig ut på höstbilden nedan. Hon är väldigt fin.

Kram

Saltistjejen sa...

Mallis,
ja det verkar vara mycket bättre på wordpress. Men jag har svårt att sluta med Blogger nu just för att jag är så "hemma" i det. :-)
Och ja, barnen ja. De är små mirakel allihop. Eller stora mirakel egentligen. Jag är så glad över att få ynnesten att följa vår dotter. :-)
Och ja jag vet ju ur du känner inför din son!
Kram!!