tisdag, februari 19, 2013

Snabba växlingar

Ibland går det undan här. Iallafall då det gäller vädret. Framförallt temperaturen. Den kan svänga väldiga när det vill sig. Som det senaste dygnet. Från minus 8 grader igår förmiddags till plus 8 som det enligt prognosen ska bli idag under dagen. Det är ganska stor skillnad det. Inte konstigt att det ganska ofta händer att man går ut i helt fel kläder. Ena dagen dunjacka, halsduk, vantar och mössa. Nästa dag skulle det räcka med en tunn regnjacka, stövlar och paraply. Idag tror jag dock jag stannar inomhus så mycket jag kan. Ingen pendling blir det. För jag kan jobba hemifrån resten av hela denna veckan. Alla mina kollegor är nämligen i Amsterdam så min chef tyckte inte att jag skulle behöva pendla in till ett tomt kontor. Det känns riktigt lyxigt


7 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Ja, just nu är vädret riktigt skumt! Man vet inte alls var man har det. Ena dagen varmt, andra dagen minus. Jag längtar i alla fall efter våren! Det skulle sitta fint just nu. Sol och vårjacka och en picknick i parken! KRam på dig!

Annika sa...

Jag var ute i morse och det var soligt och ngra grader varmt. När jag kom hem började det snöa som fasiken, och "sleeta". Nu snöar det igen.
Underligt.
Ja, här kan tempen diffa 20 grader och på en och samma dag. DET har man varit med om då och då.
Skumt.
Taina i CT brukar säga att vi har fyra årstider på en dag. Tycker det är en toppenbeskrivning över vädret på den amerikanska östkusten under vintern.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja visst är det underligt vädret. Hit och dit hela tiden. Men så tycker jag det är här i stort sett varje vår och höst. Jag längtar också till våren.Fast skulle inte ha ngt emot ytterligare en sådan där fin snöhelg som vi hade förra veckan först.
Kram!


Annika,
temperaturen här är så lustigt vad gäller snabba växlingar. och då har vi inte alls lika stora skillnader (och snabba) som NI har!
Och ja det var en bra beskrivning av Taina! Haha!
Kramar!

Mrs Clapper sa...

Vad märkligt! Här har det snöat i drivor, men vädret är ju av lite mer konstant natur... Kram!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
ja här kan det växla väldigt snabbt mellan temperaturerna. Och det gör det nu.... Hopppas så att du snart blir frisk igen också! Låter som mardrömsinfluensan (eller vad det nu är för sjuka).
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt att kunna jobba hemifrån hela veckan!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är skönt! Man hinner ju med mer när man inte pendlar.