onsdag, februari 20, 2013

Bland sköldpaddor och delfiner

Efter den gråa gårdagen kommer här ytterligare bilder från vår semester. Lite mer färgglada och soliga än det rådande vädret. Även om vi faktiskt hade sol här i NYC i morse. Men den verkar ha gömt sig nu....

Detta är från onsdagen då vi anlände till Grand Cayman Island. En strålande vacker dag var det. Lätt bris, intensivt blått vatten och solsken. Vi hade till detta stopp förbokat en av utflykter som anordnades av Disney Cruiseline och skulle därför få besöka dels en "Turtle Farm" och dels ett "Delfinarium".  Vi hade blivit tipsade om just skölpaddorna av kompisar som besökt Grand Cayman ett par år i rad. Sedan hade vi även lovat Lill-Skruttan att hon skulle få träffa (och pussa) en delfin eftersom en av hennes vänner hade gjort det när hon var på kryssning ett par veckor tidigare.

Båten kunde inte lägga till iland på Grand Cayman eftersom ön omringas av stora rev. Därför kom s.k Tender Boats och hämtade upp de passagerare som ville komma iland. Det gjorde helt klart att iland- och ombordstigning blev lite mer komplicerat och tog längre tid men vi tyckte det var rätt roligt och spännande också att få åka en mindre båt och därmed kunna se de stora kryssningsfartygen från vattnet. Varnar nu för ytterligare en Bildbomb!

Frukost på akterdäck

På väg mot Grand Cayman i en av de "tender boats" som transporterade passagerarna från kryssningsfartyget.

Vi såg ett Piratskepp också som låg på svaj.

En glad tjej på väg mot dagens äventyr


Först ut var The Turtle Farm

I den stora dammen simmade de stora sköldpaddornaPå den här stranden lägger sköldpaddorna sina ägg.


Detta är en lite mindre sköldpadda i en av de mindre dammarna


Man fick även gå ner i en av de mindre dammarna för att få närkontakt med de små sköldpaddorna. Detta efter att först ha tvättat av händerna noga. Jag funderade över varför man inte behövde tvätta fötterna med tanke på att man ju skulle vada i vattnet....

De var "så små och SÖÖÖTA" tyckte Lill-Skruttan

Koncentration
Lite annat vildliv såg vi också som den här lilla ödlan

Och även denna stora och vackra ödla som solade sig i ett buskage

Sedan fick vi träffa en av delfinerna. Vi var en grupp som enbart skulle "enccounter" dvs en skötare berättade om delfiner och visade upp en av dem för oss efter att vi fått gå ner i poolen där den simmade. Man fick sedan klappa och känna på delfinen. Och kasta boll till den. Självklart älskade Lill-Skruttan detta även om hon först tyckte att det var lite läskigt vara i poolen eftersom den var såpass djup att hon inte bottnade. Vi vuxna stod på ett utskjutande galler längs med ena poolsidan och M och jag turades om att hålla Lill-Skruttan.

Puss puss! 
(efteråt berättade Lill-Skruttan att hon inte tyckt att delfinen luktade särskilt gott ur munnen....)


Väl tillbaka efter vår utflykt svalkade vi oss med färsk kokosmjölk.


SemesterdryckPå väg tillbaks till Kryssningsfartyget igenLite trött blev hon efter dagens alla upplevelser. 

Här syns vår båt bredvid ett av de riktig stora kryssningsfartygen. 

Det var verkligen en heldagsutflykt och vi var på det hela taget väldigt nöjda med den. Även om det kändes rätt charterstressigt" i början då vi alla skulle skeppas av kryssningsfartyget och sedan delas in i våra olika utflyktsgrupper. Jo, för många hade ju valt helt andra aktiviteter än vi såklart. Något som tydligen är stort här på grand Cayman och som jag älskat att göra om vi inte haft barn, var att snorkla med stingrockor. Kanske något för dig Taina när ni ska dit om några veckor?? Det enda jag kunde känna med besöket här var att jag gärna hade haft lite mer tid. För stranden de har här längs ena sidan av Grand Cayman är helt FANTASTISK! Seven Mile Beach kallas den och ja, vi såg den ju, men hade ingen tid alls att vara där. Om vi någonsin kommer hit igen tror jag att jag skulle skippa utflykter och bara hänga på den stranden....

Men det var som sagt ändå roligt att ha fått besöka både sköldpaddorna och delfinerna. Särskilt eftersom Lill-Skruttan verkligen älskade det. Detta tillsammans med Prinsessorna var det hon senare sa att hon tyckte var det allra bästa med hela semestern.

16 kommentarer:

Victoria sa...

Häftigt att ha fått pussa en delfin!!

Steel City Anna sa...

Fantastiska bilder! Hon har god hand med djur. Sköldpaddor är väldigt söta.

SAM sa...

Ser harligt ut:)

Channal sa...

Underbara bilder! Behövs i detta kalla snösmutsiga vädret!

Delfinbilderna är ljuvliga!

KRAM Anna

Emma sa...

Wow! Sköldpaddor, delfiner och sugrör i kokosnöt. åh så sugen jag blir på ngt annat än den eviga snön som vi har här!!

Kul att du kom i väg till gymmet igår mitt i den gråtrista vardagen!

Gymmet är vad som håller min energi uppe här i norr.

Saltistjejen sa...

Vic,
ja det var något att minnas.
:-)


Steel City Anna,
Tack! Haha, ja du hon har ju redan fått klappa diverse djur på sitt dagis när de haft "djurbesök" där så hon är rätt van vid det trots sin ganska ringa ålder. Men detta var ändå mer speciellt. :-)


SAM,
det var det verkligen!
:-)


Channal,
Tack Tack! Ja man kan försöka värma sig lite vid sådana här bilder och längta till vår och sommar.
:-)
Kram!


Emma,
jadu det är lite skillnad mot snö och vinter. Skönt var det att komma bort till värmen en stund. Här har vi ingen snö kvar längre. Allt har regnat biort. Skulle inte ha något emot lite mer innan våren kan få komma på riktigt. Hellre snö än slask såhär års tycker jag. :-)
Och ja, gymmet ja, ska försöka komma iväg imorgon igen.
Kram!!

Pernilla sa...

Härliga bilder och jag blir riktigt avis på E som fått pussa en delfin! :-)

Saltistjejen sa...

Pernilla,
tack! Ja det var en upplevelse. :-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Wow, vilken cool utflykt! Och med delfin! Vilken otrolig upplevelse för lillan :) Det är sånt de kommer att minnas för all framtid! :)

Anne sa...

Ja du Anna, ni fick verkligen upplevelsekontot laddat. Vad roligt att Lill-Skruttan tyckte så mycket om allting också. Som förälder blir man ju minst lika glad av att få ge upplevelser till sina barn som att själv få dem (därmed inte sagt man helt utplånar sig själv, visst behöver man ju själv få också men samtidigt blir det ju mycket på barnets villkor när man åker t.ex. på semester). Jag tycker det låter så roligt med en lite äldre tjej man faktiskt kan göra såna här saker med och att hon kommer ihåg, kan minnas tillbaka, aktivt faktiskt kunna få ut massor av upplevelserna.
Minnen för alltid för den lilla, helt klart.
Nästa sommar (2014) kommer vi ha mer ledighet och vill försöka ägna den åt nån form av lite mer semesteraktigt (läs inte bara åka hem och stressa runt...), då kommer vår lilltjej vara nästan 3.5. Jag förstår det är lite för tidigt för att ha det på samma nivå som ni har med er dryga 5-åring men jag hoppas vi liiiite ska kunna göra nån resa.
Just nu med en nästan 2-åring känns allt vad gäller resor rätt så otänkbart. Puh, bara tanken på att jaga henne i en flyggång gör mig trött men men jag hoppas som sagt det ska vara lite mer moget då hon är snudd på 3.5 år och vi som sagt planerar göra lite mer "semestrigt".
Babbel, babbel.
Roligt få se ännu lite mer bilder från er resa! Inspirerande.
KRAMIS

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det är verkligen roligt när de är lie äldre och kan förstå mer och "ta in" mer av allt de upplever. Fast om ni funderar på mer semester nästa år är det ju superbra! 3,5 år är stor skillnad mot 2,5 år. Vår tjej är ju faktiskt bara drygt 4,5 år (hon blir 5 i juni) och redan när hon var 3 tyckte jag att man kunde göra mer saker på ett annat sätt med henne när man reste. Förra sommaren då jag var ensam i Sverige med henne en månad var hon ju nyss fyllda tre och visst hade det sina jobbiga perioder det också med trots, humörsvängningar och annat, men det är också mycket från den resan hon fortfarande minns och jag kände att det liksom är där någonstans hennes "minnesbank" börjar på något vis. Hon kan liksom härleda vissa händelser, saker och personer till just den sommaren. Så att ni kan resa och att S kommer att kunna minnas saker från o med nästa sommar tycker jag verkar som en bra timing!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var en utflykt utöver de vanliga. För oss alla men såklart allra mest för E!
:-)

finelinan sa...

Åh, så härligt det ser ut. Jag tror jag dör lite här i kylan och isvindarna...

Desiree sa...

Wow vilken cool upplevelse i synnerhet för E att både få hålla i en sköldpadda och att få simma och pussa delfinerna. Förstår att denna dag blev en stor höjdpunkt. Din kokosnötsdrink ser läskande och god ut.

Annika sa...

Jag älskade Grand Cayman!
ÄLSKADE!!
men vi hängde på Seven Mile Beach.
Det är den finaste och underbaraste strand jag varit på!
Men jag vet ju att sköldpaddor och sting rays är poppis där.
Men jag älskade verkligen Grand Cayman.
Det var så läckert då båten lade till på redden, och att se ALLA andra fartyg.
Att tendra in är lite jobbigt, och det gäller att komma med i en tidig båt så att man kan maxa dagen.
Jag hade med nöje tillbringat mer till på GCI.
Loved it!!
DU får bildbomba så mkt mer från din kryssning.
VILL se ALLT!!!!
Kramar!!!

Saltistjejen sa...

finelinan,
ja det var verkligen härligt! Hoppas att du klarar isvindarna nu och att våren snart kommer!


Desiree,
ja det var det! Det blev en dag att minnas och det var verkligen ett härligt ställe! Önskar endast att vi haft lite mer tid som sagt.
Kram!


Annika,
ja jag förstår det och jag minns att du både berättat och visat bilder från den stranden! SÅ HÄRLIG! Det hade varit toppen att haft mer tid här men tyvärr hann vi inte med mer än vår heldagsutflykt.
Fler bilder kommer Annika haha, men i ärlighetens namn tog jag inte alls så mycket kort som jag gör ibland. Kameran fick också vila lite ;-)
Kramar!!