tisdag, februari 19, 2013

Känner-mig-lite-grå-dag

Kanske beroende på vädret? Det har varit riktigt gråtrist väder idag. Mulet. Regn från och till. Mildväder, men långt ifrån våren. Dagen har mest gått till att knepa och knåpa med powerpoint. Och försöka hålla katterna borta från tangentbordet. Dagens höjdpunkt var iallafall att jag äntligen lyckades pallra mig iväg till gymmet. Jag har noll noll noll komma noll ursäkter att inte göra det. Ändå har det varit trögt som sjutton med träningen sedan jag började jobba. Nya rutiner, långa pendlingsdagar och de dagar då jag jobbar hemifrån har jag ändå inte lyckats komma mig för. Det har alltid varit något som varit "mer viktigt" och som måste göras "först". Men nu så! Äntligen! Nu hoppas jag att jag ska kunna fortsätta med detta. Ni får gärna heja på mig och fråga då och då hur det går. Så att jag känner att jag har både stöd och lite koll på mig, haha! Både morot och piska ni vet. Iallafall i början. Så jag får igång en rutin igen. Det är alltid det som är det svåra tycker jag. När jag ramlat ur rutinen. Då har jag en nedrans förmåga att springa vilse innan jag får fatt på den igen.

Dagens andra positiva "vad-bra-att-jag-har-fixat-det-aktivitet" var att jag redan i morse (innan gym och annat) drog igång en kycklinggryta i vår slow cooker. Perfekt mat en grådag som denna. Testade att hälla i en flaska Samuel Adam's Maple Pecan Porter beer också. Och det doftar riktigt gott i köket nu. Vad gjorde jag egentligen innan vi skaffade vår slow cooker???


11 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Skönt för er att det är mildare. Här snöade det idag och jag fick till och med skotta - inte vad man vill med en fot som inte är riktigt som den skall ännu.
Bra att "annonsera" via bloggen sådant man vill få hjälp med, som att bli motiverad att gå till gymmet. :)
Slow Cooker har jag aldrig provat men det verkar praktiskt. Kan tänka mig att det luktar gott. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
nej jag förstår verkligen att det inte är lätt att skotta och hålla undan snön med din fot. Hoppas verkligen att du ska bli bättre snart och att ni inte ska få så mycket mer snö nu innan det vänder hos er.
Slow cooker är jättebra! Rekommenderar verkligen!
Kramar!

eastcoastmom sa...

Bra med gym! Jag tycker du är tuff som lyckas pressa in det också, när du har så långa dagar på jobbet.

Slow cooker, hur funkar den? På timer? Eller kokar det på så låg värme att den kan vara igång hela dagen?

Miss Marie sa...

Snö här, den gör mig deppig också! Nu får februfuckingari snart vara över, tack!

Jag har också nyss kommit igång med att träna. Har verkligen ingen ursäkter att inte göra det, men det tar ett tag innan man kommer in i rutinerna ju! Heja dig och heja mig! :)

Älskae slow cookers! :)

Sahra sa...

Här är det också grått. Även om snön lyser vit på marken. Igår snöade det ymnigt. Igen. Och jag tänkte bara WTF. Sluta för fan. Fast å andra sidan är det sportlov nästa vecka och då får det ju gärna vara snö och lite kallt. Iallafall i Åre Ska jag nu göra det där onaturliga som att spänna på mig skidor och kasta mig utför branterna (läs flacka barnbackarna) får det gärna vara lite nice väder också.

Bra gjort av dig att komma i väg till gymet. Det är ju ofta så. Man skjuter upp det och skjuter upp det och till slut blir det nästan ett oöverstigligt hinder, men så når man liksom botten och masar sig iväg eller tar tag i det där man skjutit upp. Och så inser man att det var ju inte så farligt. Så heja dig. Jag förstår att det är svårt att klämma in långa dagar på jobbet, men man mår ju så mycket bättre. Och de där långa dagarna känns plötsligt lite lättare. Här på Sats är det väldigt poppis med sjukt intensiva 30-minutersklasser. Alltså inga ursäkter för att inte hinna. Körde ett sådant spinningpass igår kväll. Intervallträning när det är som bäst.

Kram

Desiree sa...

Grådag är precis det vi har här idag. Grått med duggregn, blää. Det var jättefint igår så jag passade på att ta mig en lång löprunda. Så skönt. Jag kan mycket väl förstå att det känns svårt att hitta både tid och energi att ta sig iväg till gymmet då du har mycket jobb och lång pendling. Men de dagar du jobbar hemifrån skulle du ju kunna skriva in i ditt schema att gå och träna en timme. Träning är prefekt som paus och för att friska upp kropp och knopp. Har du ett bra gym i närheten där du bor är ju det toppen. Jag hoppas innerligt att jag inom kort kan få till mitt medlemmskap på gymmet här. Nu kostar jag på mig att gå dit någon gång i veckan och köra långpass eftersom det ändå kostar 35 dollar för en engångsbiljett. Att bara träna en timme då blir väldigt dyrt. Nu ska jag snart dra iväg och kolla in slut paraden på karnevalen. Din kyckling gryta ser ljuvligt god ut. Det där med crock pots är inte alls lika vanligt i Europa även om jag sett att det börjat dyka upp i Sverige lite på sina håll.
Kramar!

Taina sa...

Nä du har VERKLIGEN inga ursäkter för att inte träna. Så kör nu. Jag ska minsann hålla koll på dig! Rapport om VAD du gjort på gymmet, hur länge, känslan osv. Tack. Hahaha!
Crockpot är ju så bra! Älskar vår!

Kram från en sjukling i Jay Peak

Annika sa...

Jag tycker du är skitduktig som tar gymmet också fastän du har så långa dagar.
Heja dig!!
Duktigt.
Slow cookers är så bra, riktigt smarta.
Här var det blåsigt igår, snö, sleet och regn.
Idag sol och blååååsigt.
Men jag tycker det är rätt skönt ändå.
har ingen direkt längtan efter våren, som jag skrev om idag.
Kramar!!

Saltistjejen sa...

eastcoastmom,
tack, fast jag jobbar ju hemifrån två dagar i veckan och det är de dagarna jag har tänkt få in lite träning. :-)
Slow cookern vi har är inte så fancy så den har ingen timer. Man bara ställer in hur pass låg temp man vill ha och så får det puttra hela dagen.


Miss Marie,
heja dig också då om du just kommit igång med träningen! Motivation är aldrig fel och lite extra hejarop skadar inte. ;-)
Kram!


Sahra,
ojoj nej jag förstår ifall ni där i Sverige är trötta på snö vid det här laget....
Och visst är det lätt att man skjuter upp träning när man liksom kommit ur det hela. Jag måste få rutin för att det ska fungera. Nu hoppas jag på det.
Kram!


Desiree,
ja det är just de där hemmadagarna som jag hoppas kunna få in träning. Det SKA gå bara jag inte tänker att jag måste träna 1 timme eller mer, utan kan nöja mig med 30-40 minuter. Då ska det inte var omöjligt alls. :-)
Jag går bara i vårt eget gym som är pyttelitet men har lite vikter, löpband och maskiner. Lagom för mig och det är bra för det ligger i huset bredvid så det är lätt att ta sig dit och hem. Och det kostar inget för det ingår redan i hyran.
Kram!


Taina,
hahahaa nähej och det är ju JUST det jag säger! ;-) Ingen ursäkt alls. BRA om du kollar mig lite. :-)
Kram och hoppas du snart kryar på dig!


Annika,
tack men det är inte pendlingsdagarna jag tänkt träna utan de då jag jobbar hemifrån. :-)
Slow cookers är så bra!! Älskar vår!
Idag har vi också sol men jag vet inte ifall det är blåsigt eller ej.
Kram!!

Anonym sa...

Åh vad jag känner igen mig!! Det vanliga träningsschemat på sex dagar i veckan är numera nere på noll...jag ORKAR inte, det är så tufft att vara ny på jobbet, och jag har precis som du en rejäl dos pendling. Det äter upp tiden! Och för varje vecka som går får jag ännu mer dåligt samvete. För det är skillnad på träning och vardagsmotion. PWs har jag ingen nytta av. Så I hear you! du är DUKTIG som äntligen har kommit igång igen! Stor kram
Mimmi

Saltistjejen sa...

Mimmi,
jamen visst är det så. Nytt jobb betyder nya rutiner och kanske framförallt att otroligt mycket mer energi och tid går åt att försöka komma in i de nya arbetsuppgifterna och rollen så fort som möjligt. Det tar på krafterna. Hoppas att du kan få till träningsrutiner så småningom iallafall. Jag vet att du ju verkligen verkligen vill träna för att må bra så jag hoppas att du om ett tag har tid och ork över för att få en ny träningsrutin.
Och tack för peppen! :-)
Kramar!!