lördag, februari 23, 2013

Skön regndag i Queens

Idag lördag vaknade vi upp till en stad insvept i grå dimma och sprayregn. Mist. Att gå ut kändes ungefär som att stiga in i ett moln. Finfördelat regn som liksom letar sig in precis överallt där det finns minsta glipa i kläderna. Lägger sig som en våt film över huden och täcker ens hår med små små små droppar. Lägg till lite blåst och någon plusgrad så har du vårt väder idag! Som tur var har vi ändå haft en riktigt fin dag. Vi var bjudna till en av Lill-Skruttants dagiskompisar som nyligen flyttat till Queens. Vi bidrog med bagels och muffins till den otroligt goda brunchen som de bjöd på. Och tjejerna lekte så det stod härliga till. Just en sådan där dag när man sitter i godan ro tillsammans och pratar om allt och inget. Barnen roar sig mer eller mindre själva och ja, det är bara skönt helt enkelt. Love it!

Yummy!

Två féer kom plötsligt flygande!

Stylish...!

De flög sedan lika plötsligt tillbaka igen och lämnade bara lite gnistrande pixie dust kvar

Våra vänner hade en otroligt fin lägenhet. Den kändes nästan lite "Stockholmsk" på något vis tycker jag. Vi pratade och åt, och åt och pratade och blev bjudna på mimosa och pratade ännu mer. Och ja tiden rann iväg sådär som den har en förmåga att göra när man har riktigt trevligt. Stort TACK!! 

Efter besöket åkte vi förbi Costco som ligger alldeles i närheten (iallfall nära om man har bil) och handlade. Så nu är frysarna fyllda igen. Resten av kvällen var lugn och gick i Legots tecken. På något underligt vis har jag haft söndagskänsla hela dagen. Så det känns lite extra bra att veta att det faktiskt är söndag imorgon och inte ny arbetsvecka.

Fasiken vad Lego är pilligt! Så många yttepytte små små små saker. Men Lill-Skruttan tycker väldigt mycket om sitt Lego och deklarerade under kvällen att "när hon fyller år så önskar hon sig väldigt gärna mer Lego i present för hon älskar att bygga och leka med det!"
9 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Vilken harlig dag! Att kunna sitta och prata med goda vanner, se ungarna leka och ata lite gott till det, livet pa en pinne!
Vad skont att andra intrycket av skolan kandes battre! Har i Dubai ar alla skolorna vinstdrivande foretag (ar det samma i USA?) och det kanns som en jungel att hitta ratt.
Lego ar fantastiskt, jag tror Elias har lego fran bade min och Fredriks tid och han har spenderat timtal med sitt lego, tycker fortfarande att det ar fantastiskt men visst ar det en massa smabitar att halla reda pa (och ont gor det nar man trampar pa dem!)
Ha en underbar helg! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag tänkte precis innan du skrev det om Stockholm på lägenhetens trägolv och att många lägenheter du visat i dina inlägg inte har heltäckningsmattor som annars är så vanligt i USA.

Usch, hatar sådant regnväder. Hellre att det vräker ned ordentligt.

finelinan sa...

Tacka vet jag DUPLO! Där finns det något att hålla i ordentligt! =)

Anonym sa...

Vilken härlig lördag!=) Och jag håller med Lill-Skruttan, jag gillade också lego när jag var liten. Skönt med ännu en ledig dag!

Desiree sa...

Minns också hur mycket jag tyckte om lego. Det är väldigt bra leksak för det plockar fram det kreativ. Man leker och bygger och hittar på det ena och andra. Vilken skön dag även om vädret inte var det bästa.
Kram!

Annika sa...

Mysdag.
Lego är roligt, och vad fint de byggt. Antar att ngra fldrar hjälpt till också ;-)
Costco is da shit, måste dit i veckan.
Heltäckningsmattor är inte så vanligt längre som det en ggn var. De flesta nyare hus/lgh har trägolv på hela mellanplanet. Men ofta dock heltäcknings i sovrum.
Tycker det verkar bli allt vanligare att folk tar ut sina heltäcknings och installerar trägolv istället. Bra!!
Det var en skön, mulen, dimmig dag igår.
Idag sol.
Kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtritate wife,
ja det är verkligen bland det skönaste och bästa man kan göra en helg. Att hänga med vänner medan barnen har suoerkul. :-)
Lego ÄR verkligen fantastiskt!!! För både små och stora!
Kram!


Anna Fair and True,
ja här har de flesta lägenheterna trägolv. Tror inte jag varit in i någon enda som har heltäckningsmatta eller liknande.
Kram!


finelinan,
haha fast Duplo har E växt ifrån mer nu. Hon tycker inte det är lika roligt som det "riktiga" legot. :-)


myhrans,
ja det var en riktigt fin lördag. Och Lego är verkligen BRA!!!
Kram!


Desiree,
ja jag gillade också Lego som liten men kanske är det nästan ännu roligare nu egentligen...?
Och ja det var en fin och skön dag igår.
Kram!


Annika,
Haha jodå det är föräldrar som hjälpt till (läs pappan....) ;-) Fast imorse (söndag) byggde jag en vagn till ena hästen och då hjälpte E till väldigt mycket. Hon har blivit riktigt duktig och älskar att kolla ritningarna/beskrivningarna där det står vilka och hur många bitar, samt hur man ska sätta ihop dem. Men eftersom vi råkade sakna två av rätt storlek så var hon såpass kreativ att hon tyckte vi skulle testa med ett par andra bitar istället och det fungerade hur bra som helst det med! :-)
Fint att ni haft sol idag. Här har det varit uppehåll men ganska mulet.
Kramar!

Maria at inredningsvis sa...

Vilken skön blogg du har:) Undrar om du har bloglovin att följa med?

Om du gillar inredning kan du kolla in min blogg:)

Ha en kanondag

LOVE Maria från inredningsvis.se

Saltistjejen sa...

Maria at inredningsvis,
tack! Vad kul att du tycker det. Hoppas du vill fortsätta titta in här ibland.
Tack för tipset om din blogg också.
:-)