torsdag, februari 21, 2013

Solig torsdag

I brist på annat denna torsdag får jag bjuda lite på den utsikt jag själv sett ut över den senaste timmen. Nämligen den från vårt lilla gym på 38:e våningen, i grannhuset. Jag har visat den förr, men den tål att ses igen. Jag tycker det är kul att se vilka båtar som kommer upp och ner längs East River. Bäst tycker jag om the Tug Boats. Så söta! Som överväxta ankungar i rött eller blått tuffar de fram genom vattnet. Och att kolla in helikoptrarna som surrar runt i luften. Ibland kan man även se flyg som är på väg upp eller ner (La Guardia Airport ligger ju ganska nära oss i Queens). Jag kan även se byggnaden där M jobbar. Och så sjukhuset där Lill-Skruttan är född. Till höger mitt i East River ligger Roosevelt Island, och på andra sidan skymtar som sagt Queens. Detta är verkligen min del av staden. Min neighbourhood. Mina kvarter. Som jag kan utan och innan. Inte särskilt spännande, märkvärdiga eller upphetsande kanske, men de är mina. Min vardag. Min trygghet.

Vrider man huvudet lite åt andra hållet ser man mer av själva staden. Långt där borta till vänster i horisonten kan man skymta de två San Remo tornen på Upper West Side. De som tillhör en av de mest fancy byggnaderna längs Central Park West, med bland annat kändisar som Bono, Donna Karan, Bruce Willis och Dustin Hoffman som boende där. Inga billiga lyor där inte! 

Betydligt närmare (lite till höger: andra vita byggnaden från höger) kan jag se min förra arbetsplats. Strax bakom den skymtar ytterligare en byggnad med en grönaktig "glasvägg" i vinkel mot en mer orangefärgad vägg. Den tillhör också min förra arbetsplats men huset är betydligt nyare. Man kan inte se det på denna bilden, men det huset är faktiskt byggt ÖVER/kring en katolsk kyrka. Den lilla kyrkan är mer eller mindre "insprängd" i den här höga byggnaden (på marknivå) och enligt ryktet sålde kyrkan marken omkring samt LUFTRUMMET OVANFÖR (lite intressant att det i en stad där man bygger på höjden alltså är möjligt att köpa och sälja luftrum!) kyrkobyggnaden så att man skulle kunna bygga detta nya forskningscenter. Men ett av villkoren för försäljning var att man skrev under på att ingen stamcellsforskning skulle få ske i detta huset. 

Detta är alltså vad jag ser när jag är på gymmet. Mina kvarter i min stad. I lurarna idag lyssnade jag inte på musik utan på svensk radio (podcast). P1 Pratradio blev det. Jag körde även lite lägre intensitet idag. En halvtimme på "Ellipsen"och fokuserade sedan mer på vikter och styrketräning för överkroppen. Ryggen, magen och armarna. Särskilt ryggen vill jag försöka träna mer nu eftersom jag har känt av den lite de senaste månaderna. Troligen på grund av att jag sitter så mycket mer nu än tidigare. I labbet växlade man mycket mer mellan att stå sitta och gå omkring. Men med nya jobbet är det mest att sitta framför datorn och att sitta i bilen. Inte så bra för ryggen med andra ord, så den behöver nu tränas lite extra. Om några av er där ute har några tips på bra och enkla rörelser för att stärka ryggen mottages de tacksamt! 
10 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Vilka härliga utsiktsbilder. :) Jag minns när min pappa och jag besökte NYC och vi åkte upp i Empire State Building - det var en klar, fin dag och vi hade en vidunderlig utsikt. Inte dåligt att träna med en sådan utsikt. Kramar!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja här finns det många byggnader där man kan få riktigt fin utsikt. Bara man inte är höjdrädd. ;-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
visst är den en skön känsla. Att känna sig hemma. Trygg. Att tycka om plasten där man lever och bor.
Kramis!

finelinan sa...

Himla intressant det där med att sälja luftrum. Och att kravet var att de inte fick bedriva stamcellsforskning. Tänk att man kan ställa sådana krav...

Anonym sa...

Härlig känsla och härlig utsikt!!
På fredag kommer vi, längtar så jag kan gå av!!
Kram trevlig helg!

Saltistjejen sa...

finelinan,
ja du så är det här där man bygger uppåt ;-)
Och att man kan sätta olika villkor vid försäljning tror jag inte här helt vanligt här. Fast jag har mer hört talas om det då det gäller hus och mark som säljs av privatpersoner utanför städer. Gissar att man väl kan göra det i en del fall. Vad gäller stamcellsforskning så är väl detta en av de saker katolska kyrkan inte ser på med särskilt blida ögon för att uttrycka det milt.


paettannatsatt,
wow är det nu ni kommer! Just det har för mig du sa mars på bloggen. Härligt! Förstår att du längtar!! Bara en vecka kvar nu då!
KRAM!

Steel City Anna sa...

Ingen dålig utsikt :)

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
nej jag vet! Visst är den fin.
:-)

bettankax sa...

Älskar din utsikt och guidning. Tack för den:)
KRAM!!

Saltistjejen sa...

bettankax,
tack!! :-)
Kram!