torsdag, juni 26, 2008

En tur till Parken

I helgen var vi till Central Park en sväng med Ella. Det var så otroligt härligt att ta med Lill-Skruttan på sin första promenad till Parken. Och det kändes väldigt skönt att få komma ut en sväng. Vi hade haft en ganska jobbig natt med rätt lite sömn för både M och mig. Men att ta sig ut en sväng på eftermiddagen var verkligen en energibooster! Det är annars lätt att tänka precis tvärtom. Man känner sig lite håglös och trött. Energin finns inte där. Och att då fundera på att packa väskan med blöjor, tvättlappar, mat, filtar, solskydd etc etc och bege sig ut kan kännas lite jobbigt. Men både M och jag kände att detta var precis vad vi behövde! Så vi stoppade om Ella i barnvagnen och begav oss ut. Eftersom det var ganska sen eftermiddag/tidig kväll var temperaturen alldels perfekt! Inte för varm, utan bara lagom. Ljummen luft och sköna vindar.


Här nedan är några bilder från vår lilla utflykt:

På vägen till Parken såg vi att Lill-Skruttan gillade att ha fötterna vilande på den del som man täcker över "ligginsatsen" (bassinetten) med. hon är ju så liten än att vagnen är superstor och eftersom hon gillar att sprattla med benen i luften verkar det som om hon tyckte denna pose var skön...

Här är jag med Ella i vagnen vid en av mina faboritplatser i Central park - Dammen. Det var en hel del folk ute och promenerade eller satt på bänkarna runt dammen. Många radiostyrda båtar som åkte runt i dammen. "Fiolmannen" spelade och det ger alltid en sådan skön atmosfär och stämning. Fast denna gång var det dragspelet som åkt fram, så det kändes nästan lite midsommaraktigt faktiskt.


Här har vi hittat en gräsmatta där vi bredde ut vår filt och ställde vagnen.


Pappa M med barnvagnen.


Här är vi; två nyblivna föräldrar ute på vift... Jättemysigt att komma ut lite. Och Parken är ju en av våra absoluta favoritplatser här i staden.


Hon sov så bra i sin vagn. Kanske borde vi lägga henne i vagnen de nätter när hon vaknar varannan timme, haha...?!



Sedan vaknade Lill-skruttan och då var det såklart för att hungern väckte henne. Så det blev en lite supé i pappas famn på denna fashionabla uteservering.


Och efter mat kommer.... Ja, just det ja. Lika säkert som ett brev på posten. Och då är det tur man har med sig alla attiraljer för ett blöjbyte ute i det fria.


Här sträcker hon på sig. "Hej pappa! Ska du byta på mig nu?"


Ofta är det en liten Spratteltjej när det kommer till blöjbyte. Inte alltid så poppis att man håller fast hennes ben.

Sedan blir det lite gos och mys med mamma också.


En nöjd liten tjej på sin premiärtur till Parken.

18 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Så söt hon är! Vad härligt att komma ut i parken så där. Det hjälper faktiskt mot all trötthet att ta sig ut och få lite luft och solsken. Och eftermiddagen är det oftast skönare ute!

Trevlig helg till er!

Anonym sa...

Så sööööt! Vilken prinsessa!!

Så härligt att vara i parken och ha "picknick".
Är det varmt hos er eftersom lillan är så avklädd, bortsett från mössan?

Hon är så himla fin!

Kram!

Suzesan sa...

Hon är så söt så man blir svimfärdig. Men så klart har hon snygga föräldrar me. Nu börjar det bli lite mera bebis över henne lilla söta Ella. Tack för fina bilder. Skönt för er att ni kan vara som riktiga bebis föräldrar och komma ut lite. Grattis. Min son var värst på att aldrig sova. han sov tjugo minuter i taget. Han sov lugnt när han låg på min axel. Men där kunde jag ju inte ha honom hela dagen. Så fort jag flyttade honom till sängen så vaknade han. Han sov alltid bra i vagnen. Så när det var som värst så tog jag insatsen till vagnen och in i bilen med den och så körde jag en sväng. Eller bara ner i vagnen och ut och gå. Ibland sov de i vagnen. Båda gillade bäst att sova där i början. Min dotter var bättre på att sova i säng.
Hahah på sista bilden vilken skön min.
Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja det är verkligen bättre att GÖRA något än att inte göra något när man känner den där kosntiga "slöheten" krypa över en. iallafall kändes det uppfriskande att komma ut från lägenheten lite och gå runt i parken bland lite folk.
Ha en riktigt skön helg du också!


Jess,
ja det är varmt här. Så nu behöver hon inte alltid ha mössa på sig. Men om de blåser försöker vi ha mössa på henne även när det är varmt.
Och ja vi tycker allt hon är en liten prinsessa! men det tycker väl alla föräldrar om sina egna barn. Det skulle vara superkul ifall Ella och Leon fick träffas någongång i framtiden! En liten prins och en liten prinsessa, haha! :-)
Kram!!


Suzesan,
haha tja jag vet inte ifall man kvalar in som särksilt snygg direkt. Men Ella är verkligen söt som sokcer. Men det tycker ju alla föräldrar så just min åsikt kanske inte smäller så högt på objektivitetsskalan, hahaha! ;-)
Fast tack ändå för din fina komplimang!!!! :-)
Jaga så din son ville inte sova han. nej jag har också hört om det från vänner som haft barn som bara sov när de blev burna eller hållna. Inte så jätteskoj. Ella sover hyfsat bra ändå. Men det kan bli lite mycket vissa nättter när hon vaknar varannan timme. Då hinner man inte riktigt med att vila sig mellan matningarna. Men man vet ju att det går över. Så småningom brukar de väl sova mer...?! :-)
Kram!

cecilia sa...

Sötsnutta - vill ha en till!!! Så svårt att komma till ro med att det redan har gått åtta månader i mitt fall - ta hand om varenda sekund - får så lust med att "skaffa" en till, vill snusa och gosa mer - kan inte fatta att jag ens säger det - stopp och belägg: inga fler barn, cecilia:)

Annika sa...

Vad gullig hon är, den lilla. Låren börjar bli sådär bebisknubbiga...FINT!!
Underbart att komma ut med vagnen ett tag förstår jag. Central Park är en härlig plats...
Ja, varför inte lägga henne i vagnen när hon skriker på natten. Det kanske hjälper?
Kram från Sthlm!!

Marianne sa...

Så fin hon är, och så nöjd hon ser ut! Haha, hon ser ut som om hon visste vad hon gjorde när hon kom ut lite tidigare än tänkt, hon ville säkert hinna njuta av sommaren hon också! Helt rätt att ge sig ut när allt går i någon slags tröttdimma. Då är det impulser man behöver.

Jag är inte så uppdaterad på det där med hur barn ska matas, men är det inte så att hon vaknar varannan timme och vill äta just för att hon är så liten? Att hon behöver äta så ofta? När min guddotter föddes i Istanbul fick mamman order om att väcka henne varannan timme och mata, men hon vägde ändå 3,5 kg!

Hoppas ni kan ta er ut på sköna promenader varje dag nu!

Stora kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Jättesöt och mycket lik sin far. Enjoooy!

Anonym sa...

Så ljuvlig!

Anonym sa...

Hon är ju helt bedårande söt! Hur långt har ni till Central Park? Så mysigt att ha denna gröna lunga nära när man bor i NYC.

Petchie75 sa...

Sååå söta bilder, Ella är verkligen en så söt baby (och hennes namn passar så bra tycker jag!). Jag förstår att ni njuter av att ha parken på gångavstånd, skönt när man bor i en sådan stor stad!
Förresten, kommenterade inte inlägget nedan men skönt att höra att det ordnat sig med din id-stöld även om det är inte klokt hur mycket tid du har fått lägga ner - som du hade kunnat tillbringa med Ella istället :-(
Trevlig helg, kram!

Desiree sa...

Lilla sötis Ella. Hon verkar trivas väldigt bra hos både sin mamma och pappa. Härligt att komma ut på en promenad och få njuta lite. Ni gjorde nog helt rätt som bestämde er för en trevlig promenad. Hoppas ni får sova lite mer framöver nu under helgen. Du ser så fin ut. Verkar som alla graviditetskilona redan rasat bort för du ser så slank och vältrimmad ut.

Kram

Anne sa...

Känner så väl igen den där känslan, slö och trött och man orkar inte ge sig ut på men det är precis vad man behöver och man ångrar ju sig aldrig efteråt. Skönt ni kom iväg och fick en riktig energikick. Jag kommer ihåg bilderna från i våras, du visade picknickbilder från Parken, du satt med stor mage. Och nu, nu är ni i parken som föräldrar och Ella är med. Er lilla söta prinsessa!
Vad fina bilder på pappa och Ella, han ser väldigt erfaren och proffsig ut då han matar och byter.
Hur känns allting nu när det gått en tid sen förlossningen och ni haft henne hemma ett tag också. Hur är livet som mamma? Som du föreställt dig?

Saltistjejen sa...

cecilia,
haha jadu en till låter väl både mysigt men ganska jobbit?! Iallafall om du har en på åtta månder nu också. :-)
Men visst är det mysigt. En vädligt speciell tid känns det som. Lite som att leva i en bubbla tycker jag.


Annika,
ja hon börjar faktiskt lägga på sig lite vikt vilket känns väldigt bra. Hon var ju så himla liten när hon kom. Benen var superspinkiga och nu har de fått lite mer hull iallafall!
kram!

marianne,
ja jag tror faktiskt att hon ville ute... :-) Hon var nog less på att vara där inne i mörkret i min mage när det finns en hel värld att utforska! Och att få barn på sommaren är verkligen itne fel. Det är jätteskönt att slippa bylta på dem en massa kläder när man vill gå ut. Och man kommer ju ut lättare också när vädret är bra och det inte är snöblandat regn... Fast just nu är det väldigt varmt och fuktigt här så nu föredrar jag nästan att vara inomhus.... Ska tydligen fortsätta hela helgen också. jaja, kvällarna är ibland sköna iallafall så kanske det blir mer kvällspromenader ett tag framöver.
Matningen vet jag bara att på sjukhuset matades hon var 3:e timme dygnet runt. och sedan fick vi veta att vi skulle försöka hålla det schemat ungefär när vi kom hem med henne. Men inte benhårt, utan vi skulle vara lyhörda för henne och om hon är hungrig oftare eller lite mer sällan så skulle vi mata när hon "säger till". Vilket ibland innebär varannan timme och ibland var 4:e ca.


Karlavagnen,
ja visst är hon lik M!!!
Tycker det är jättekul att man verkligen kan se en sådan likhet trots att hon är så liten! :-)


Nilla,
TACK!


Sporty Spice,
tack! Jo vi har ca 15 minuters gångväg till parken. Eller kasnke ngt längre beroende på speed. Just nu går jag inte riktigt lika snabbt som innan men jag har återfått nästan min vanliga gångtakt ändå. Jag sniglar iallafall inte fram vilket känns bra. ;-)


Petra,
ja det är väldigt skönt att ha parken så nära! Skoj att du tycker att hennes namn passar henne också! Och som sagt det kan uttalas på skånska utan besvär..! ;-)
ja ang ID theft så känns det bra nu. Ska enadst fylla i de formulär som börjat droppa in med posten och skicka tillbaks dem till resp företag. Sedan sak det nog vara klart hoppas jag.
ha en skön helg i Skåne! Kram!


Desiree,
tack!
Ang mina kilo så gick jag inte upp särksilt mycket under graviditeten. jag minns inte nu på rak arm men tror det handlade om ca 8 kg totalt. Och eftersom Ella hann ut när det var ca 1,5 månader kvar så hann jag inte gå upp de ytterligare kilon som man väl gör den sista tiden.
Så jag tror det mesta av vikten är borta nu för jag tror det mesta handlade om hennes vikt samt moderkaka och fostervatten, lite ökad blodvolym etc. Men inte så mycket mer.
Jag känner mig faktiskt i rätt god form nu. Tror det tog ca 2 veckor efter kejsarsnittet men då kändes det rätt normalt igen. Vad gäller fysiken. Fast lite mage har jag fortfarande kvar. Gissar att livmodern fortfarande är lite större än vanligt. Men den krymper väl med tiden gissar jag.
Annars mår jag som sagt bra och ska inte sticka under stol med att det är rätt skönt att återfå sin vanliga kropp igen. Som inte gör ont och som kan röra sig som vanligt! :-)


Anne,
Ja visst är det galet att något man tycker känns så nära i tiden ändå, kan vara så annorlunda!
Och detta med att vara slö och inte vilja göra något alls, men att sedan ändå komma iväg och göra något och då inse att tröttheten försvinner - det är märkligt men det är ofta precis så!
Jo M är superbra med Ella! Vi lärde oss en del medan hon var kvar på neo också vilket gjort att vi kände oss lite mer "säkra" när vi fick hem henne än vad vi annars skulle ha gjort tror jag.
Hur man ska hålla etc. Vi var ju med och matade henne varje dag på sjukhuset så just matningen har vi ju gjort rätt mycket. Haha, jag tror dessutom att M har bättre tålamod än jag också, så det blir säkert bra i framtiden också när hon blir mer tålamodsprövande. ;-)

I övrigt känns det väldigt bra. Livet har liksom stannat upp lite känns det som. Det känns väldigt annorlunda och samtidigt på något vis väldigt naturligt. Men jag kan ärligt säga att jag saknar jobbet lite redan nu. Har haft ett par vänner från labbet här på besök och det var så roligt! Jag är självklart jätteglad över att få denna tid med ella och jag njuter faktiskt. Men jag känner att jag kan sakna mitt jobb och den typen av stimuli en del. Nu är jag visserligen jättetrött vissa dagar när man itne sovit på nätterna, så att jobba skulle vara väldigt svårt. Men som sagt, lite kan jag sakna det när jag är pigg.
Annars är det bara bra. Jag har fortfarande inte riktigt "smält" att jag är mamma tror jag. Det känns lite konstigt fortfarande. Inte att jag har fått ett barn, men att jag är mamma. Lite kryptiskt kanske, men så känns det.
Fast rent generellt är det verkligen en fantastisk och urmysig känsla att ha barn! och att ha utvdgat sin familj!!!! :-)

Anonym sa...

Psst..
Jag har mailat dig! :D

Saltistjejen sa...

Jess!
å jag ska genast titta!!!! :-)

Anna, Fair and True sa...

Söt hon är! Speciellt med foten upp ur vagnen och också på sista bilden - hon ser så nöjd ut där!

Saltistjejen sa...

Anna fair and true,
ja jag tycker också det ser så skoj ut med hennes lilla fot! :-)