lördag, augusti 22, 2009

Andra kvällen som gräsänka

Hemma igen. Klockan är lite efter 3 på natten. Ute fuktig värme. Som ett våtvarmt omslag.
Kvällen har varit lyckad! En riktigt rolig, trevlig och social utekväll med vänner. Den enda smolken i bägaren var att vi såklart inte kom in på "hemliga baren". Det var knökfullt hela kvällen. Jag ringde ett par gånger men inget bord fanns att få. Men på det stora hela gjorde det inte så mycket. Nästan inget alls faktiskt. Kvällen blev så himla trevlig och rolig ändå.

Vi fick våra specialkorvar på Crif Dog. Sedan gick vi vidare till The Bourgeoise pig där vi fick riktigt goda cocktails. Mmmm! Satt där rätt länge och pratade pratade pratade. Mina svenska kompisar Anna och Peter tillsammans med mina vänner från gamla jobbet. Så småningom drog vi vidare. Hamnade på en annan bar. Kitch plus disco. Det blev ytterligare en drink och än mer prat. Plötsligt var klockan över 2! Himmel! vart hade tiden tagit vägen?!? Försökte få oss lite belgiska fries men kön var alltför lång och framförallt låååångsaaam så vi gav upp. Anna och Peter tog en taxi till sitt hotell. Jag, L och D delade en taxi norrut. det var underbart att vara ute en kväll igen. Känna på vimlet, pulsen. Prata om ditt och datt i timtal. Och nu hemma i en tyst lugn lägenhet. Och framförallt vetskapen att jag kan sova hur länge jag vill imorgonbitti!!! Smaka på den ni! Ah!
U-N-D-E-R-B-A-R-T!!!!!!!!
Men först ska jag prova att ringa och se ifall M är vaken. Det är ju trots allt morgon där borta nu. Snart 9.30 så kasnke är han uppe.

Här är bilder från kvällen.

Crif dogs goda specialkorvar. Till och med vegetarianen D kunde få en veggokorv där som tydligen var god.

Inne på "The Bourgeoise Pig" fick man inte använda blixt. Så här ser vi lite blurriga ut. Jag ser dessutom ut som om jag har någon form av tiara eller liknande. Det kan jag säga att jag inte hade på mig! Det måste vara något i bakgrunden. Men lustigt ser det ut.


Jag gillar detta stället. Mysig sammetsinredning och lite myspysbelysning.


Det var dessutom rätt lagom mycket folk. Inte helt fullt men ändå inte ödsligt på något vis. Samt en ljudnivå där man faktiskt kunde föra en vettig konversation! Lägg till goda cocktails. Dessutom har de fondue vilket jag provat här tidigare med M samt andra vänner. Men ska man ta en fondue här skulle jag råda att ta chokladfonduen eftersom jag inte tyckte "matfonduen" var sådär superbra. Ikväll åt vi dock inget alls här.


Nästa ställe var kitchiga "Simone". Här blev det en del olika "martinis" eftersom de specialiserat sig lite på det. Om ni undrar vad peter gör så tror jag det är någon form av "adlig" min....??


Tjejerna i soffan med läskiga tavlan i bakgrunden.


Baren.


Som sagt rätt kitchig inredning.



Kön till belgiska pommes frites.


Anna & Peter


L & D strax innan vi alla gav upp och tog en taxi hemåt.


Oj, nu bröt värsta åskovädret ut! TUR man redan är hemma! Då får det gärna piska regn mot rutan och blixtra och dundra där utanför. Resten av helgen kommer jag att ta i mitt eget tempo vilket känns superlyxigt. Jag vill rensa och storstäda lägenheten men ska göra detta i min egen takt. Så skönt! Däremellan ta en sväng till jobbet och sedan läsa min bok, kanske se lite på TV eller film, mysa med katterna och bara vara.
Jo, nu njuter jag faktiskt.


7 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Hääärligt! Konstigt att vlaamse frites heter pommes frites...
http://www.belgianfries.com/bfblog/

Desiree sa...

Det glädjer mig verkligen att du passar på att ha kul och komma ut och göra saker som du normalt inte kan göra. Det där stället verkade verkligen vara läckert. Vilken häftig och annorlunda inredning. Jag blir riktigt glad att höra att du har haft det kul och bra tillsammans med goda vänner och inte känner dig allt för ensam. Ha nu en underbar helg. Passa på att känna efter vad du har lust att göra och känn att dagen är full och öppen för alla möjligheter. Att vakna och bara känna efter vad man vill göra är en underbar känsla. Det är som du säger lyxigt att bara får göra saker i sitt tempo. Låter som du redan har en bra plan inför helgen.

Kram

Victoria sa...

Skönt att allt känns bättre nu! Ni verkar ha haft en superkväll, trots avsaknad av hemlig bar och belgiska frites! :o)
Kramar och ha en trevlig helg!

Annika sa...

Se där! Vi visste ju alla att du skulle komma in i den sköna gräsänkelunken.
HOPPAS att du kan sova läääänge idag.
Ha en fin resterande helg!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
haha! Ja jag vet itne varför. Annars kallas ju pommes frites här för french fries men just de här belgiska kallas pommes frites och det låter så roligt när man säger det på amerikanska haha!
Kram!


Desiree,
ja det var verkligen en jätteroliog och mysig kväll/natt igår! Så länge sedan jag var ute en halv natt med vänner utan att behöva tänka på "konsekvenserna". Alltså i form av att man måste upp vid halv sju kanske oavsett hur trött man är dagen därpå.
Inredningnen på många ställen här är speciell. Tror många barer och uteställen skapar sine gen atmosfär. men man blir nästan lite blind för sådant eftersom det finns så många "speciella" ställen här.
Nu ska jag fortsätta njuuuta av helgen!
Kram!


Vic,
ja det var en härlig kväll!
Hoppas ni får en fin helg ni med i nya huset!
Kramar!


Annika,
jo jag sov länge idag. Trodde att klockan var eftermiddag när jag vaknade upp men den var bara 10. Haha, innan vi fick E så kunde man sova till denna tid nästan varje helg.... Nu känns det superlyxigt!!!! och så skönt!
Hoppas ni får en jättefin helg trots att det kanske blir en del regn.
Kraaam!

Anna, Fair and True sa...

Kikar in här nu när vi väl är hemma i Sverige! Kul kväll det var! Måste ladda ner fotona härifrån så vi också kan ha foton från kvällen - vår kamera gick ju bara upp till ISO 400 :(

Vad lustigt det fotot blev! Ser ju verkligen ut som du har en tiara på dig! Jag kände verkligen den där läskiga tavlan stirra mig i nacken haha!

Det var så kul att träffas igen (både på lunchen och i fredags kväll)! Det gjorde ingenting att vi inte kom in på "hemliga baren"! Vi fick ju se dörreni alla fall! :)

Hoppas vi ses snart igen! Stor kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jamenvisst var det KUL!!
Å jagtyckte kvälle var galet bra! Så roligt att träffa er och prata en MASSA:::! ;-) Och kul att L och D också var med. De tyckte det var kul att träffa er också!
Ha nu jätteskönt de sista dagarna på din semester!
Kramar!!!!